První dvě třetiny nás stály zápas, myslí si Daniel Kowalczyk

28.12.2021 / Tomáš Lysý

Klasický zápas na ledě Benátek. Jakmile dáte liberecké farmě možnost jít do vedení, ještě hůře o dva góly, chytnou mladíci čekající na šanci u Bílých Tygrů pořádný pořádný dech a je jich na ledě plno. Podobně to vypadalo i nyní. Až třetí třetina byla z jihlavské strany lepší, bohužel přišlo pouze snížení z 1:4 na 2:4. „Od třetí třetiny jsme do soupeře bušili, byli jsme lepší, měli jsme gólové šance. Mohli jsme zápas urvat a naděje byla. Soupeř se zalekl a bylo vidět, že máme na víc, ale kontaktní branka na 3:4 už bohužel nepřišla,“ hodnotí utkání obránce Daniel Kowalczyk, autor druhé jihlavské trefy.

Zápas se ale nerozhodoval ve třetí třetině. Vinu nulového importu z benáteckého ledu třeba hledat v prvních čtyřiceti minutách. „První třetina od nás byla hrůzostrašná. Zase jsme klasicky začali hrát až ve třetí třetině, což je škoda. První dvě třetiny nás stály zápas a je potřeba začínat tyto zápasy trošku lépe,“ říká naprosto pravdivě Daniel Kowalczyk a těžko hledá vysvětlení. „Nevím, těžko říct a těžko se mi na to hledá odpověď. Tohle musíme zlepšit a se začátky zápasů něco dělat,“ sype popel na hlavu celému týmu.

Nevydařený zápas dokreslují i dvě šance jihlavského obránce. Za stavu 0:1 orazítkoval břevno, za stavu 1:3 trefil tyčku. „Šance byly, ale spíše mne trápí přesilovky. Měli jsme jich spoustu, které jsme měli využít. V přesilovce pět na tři se mohl zlomit zápas. Mohli jsme dát branku na 2:4, poté v klasické přesilovce snížit na 3:4. Bohužel se nám to nepovedlo,“ dodává hráč s číslem 23. Až v polovině třetí třetiny se mu podařilo skórovat. „Viděl jsem, že šli kluci dobře napadat a gólmanovi zavřeli možnost nahrát bekům. On se chtěl puku zbavit a hodit ho co nejdále. Nějak jsem to čekal, trefil mne přesně na hokejku a plácl jsem směr brána. Padlo to tam,“ popisuje svou čtvrtou trefu v sezoně.

Snížení přišlo pozdě, ale pořád byla možnost se zápasem něco udělat. I třeba tři minuty před koncem snížit náskok Benátek na jednu branku. Šance také byly, jenže… „Od třetí třetiny jsme do soupeře bušili, byli jsme lepší, měli jsme gólové šance. Mohli jsme zápas urvat, naděje byla. Soupeř se zalekl a bylo vidět, že máme na víc, ale kontaktní branka na 3:4 nepřišla a pak už s tím nešlo nic dělat,“ povídá na závěr rozhovoru.

Daniel Kowalczyk po utkání na ledě Benátek

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava 4:2

Autor videa: HokejkaTV