Pauza byla ku prospěchu věci. Nabrali jsme síly, myslí si Matěj Zadražil

27.01.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté opět potvrdili, že venku se jim – až na výjimky – hodně daří. V tabulce venkovních zápasů jsou na druhém místě se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Litoměřice. Na Slavii rozhodla Dukla v závěru zápasu a opět tak platilo, že v letošní sezoně v zápasech těchto dvou celků vyhrává ten hostující. „Zápas byl náročný, ale mohli jsme ho rozhodnout už v první třetině, ve které jsme si vytvořili hodně šancí. Hrál se hokej nahoru – dolu. Nám to vyšlo a jsem rád za tři body,“ sděluje autor vítězné branky Matěj Zadražil.

Do zápasu šly oba týmy se zápasovým mankem, jelikož se nehrálo vinou odložení zápasů. V kabině Dukly řádila nemoc a covidová nákaza, ale živelnost jihlavským hráčům nechyběla. Ačkoliv po první třetině červenožlutí prohrávali, nehráli vůbec špatně. „Pauza byla ku prospěchu věci. My zdraví jsme nabrali síly a dobře jsme potrénovali. Byli jsme odpočatí a asi to na pohybu bylo znát,“ myslí si Matěj Zadražil a gólman Adam Wolf ho doplňuje: „Rychle jsme se dostali do tempa. Všichni jsme dělali maximum, abychom se v kondici udrželi. Ukázali jsme bojovný výkon potvrzený třemi body.“

Po dvou třetinách byl stav zápasu 2:2. Dukla si poté cestu za třemi body zkomplikovala, když nabídla soupeři přesilové hry. „Měli jsme tam nějaké útočné fauly, kterých se musíme vyvarovat. Ale podržel nás Wolfíno, který nastoupil po dlouhé době. Udělal kus práce a my si oslabení v závěru pohlídali,“ říká „Dráha“, jenž se v závěru postaral o rozuzlení zápasu vítězným gólem na 3:2. „Na modré se ke mne dostal puk a ani nevím, jak. Viděl jsem Kubu Illéše na zadní tyči, tak jsem naznačil, že mu chci nahrát. Ale otevřelo se to přede mnou, tak jsem zkusil vystřelit a padlo to tam,“ popisuje svou sice teprve třetí trefu v sezoně, ale druhou proti Slavii a znovu vítěznou. „Měl jsem nějakou smůlu, kdy se nedařilo. Někdy to tak prostě je. Těší mne, že jsem to tady nějakým způsobem propálil,“ věří Matěj Zadražil ve více gólových zářezů na své pažbě.

Matěj Zadražil po výhře na Slavii

Jak už Matěj řekl, velký podíl na výhře měl brankář Adam Wolf. Jestliže pauza u některých hráčů byla kvůli nemoci dlouhá, tak Wolfíno chytal naposled v polovině listopadu. Poté přišlo zranění… „Výhra potěší. Tři body bodnou, zvláště po dlouhé pauze, kterou jsem měl vinou zlomené klíční kosti. Stalo se mi to na dobrovolném tréninku. Občas se to přihodí, patří to k hokeji. Ale zranění jsem rychle vyléčil a už zase chytám,“ usmívá se jihlavský brankář, přičemž jeho vyléčení se Dukle hodí. Zranění totiž nyní trápí Maksima Zhukova.

Nervozita po návratu do brankoviště u mladého gólmana přece jen trošku panovala. „Nervozita je vždy před každým zápasem, ale spíše jsem se těšil. A ve třetí třetině jsem i přes oslabení věřil, že zápas umlátíme. Když pak Dráha dával třetí gól, věřil jsem, že výhru udržíme,“ říká Adam Wolf, který ve své kariéře působil i v pražské Spartě. Ale žádnou velkou motivaci, když se hraje proti Slavii, necítí. „Ani ne. Moc to nevnímám. Jsem odchovanec Plzně a neberu to pikantněji než další zápasy,“ potvrzuje gólman, který letos odchytal za Duklu téměř stejně zápasů jako v posledních dvou sezonách za muže dohromady. „Poslední tři sezony jsem se v tom plácal. Do toho přišla smůla a hodně dalších věcí. Tak jsem konečně rád za pořádnou sezonu a že mohu chytat,“ uzavírá rozhovor sympatický brankář.

Adam Wolf hodnotí výhru na ledě Slavie

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 2:3

Autor videa: HokejkaTV