2:3
(1:0, 1:2, 0:1)

Vítězný návrat po 11 dnech! Matěj Zadražil trefil tři body z Edenu

26.01.2022 / Matěj Sousedík

Skóre otevřeli sešívaní v 7. minutě, kdy se prosadil Filip Vlček. Vyrovnávací branka přišla z hole Richarda Cachnína a mohlo se začít od začátku. Netrvalo dlouho a domácí si vzali vedení zpět po gólu Pšeničky. Trestné střílení ovšem pomohlo červenožlutým zpět do sedla, Tomáš Čachotský předvedl svůj bekhend, proti kterému neměl Michajlov šanci. Opět tak srovnal stav zápasu. Utkání rozhodl až tři minuty před koncem Matěj Zadražil, který zamířil k levé tyči a trefil. Domácí hokejisté už vyrovnat nestihli a Dukla si veze z Edenu plný počet bodů.
26.01.2022 18:00, Chance Liga - 41. kolo

HC Slavia Praha

Michajlov – Krejčí, Veber, Duda, Hovorka, Zelingr, Havel, Barák – Vlček, Knotek, Žejdl – Kafka (C), Poletín (A), Kružík – Doležal (A), Machač, J. Brož – Pšenička, Kern, Soukup
2

HC Dukla Jihlava

Wolf – Mareš, Rutar, Bilčík, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Eliáš – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Helt, Lichanec, Illéš – Cachnín, Juda, V. Brož – Harkabus (A), Zadražil, Seman
3
Branky a nahrávky: 7. Vlček (J. Brož, Hovorka), 31. Pšenička (Barák) – 28. Cachnín (Rutar), 33. Čachotský (TS), 57. Zadražil. Rozhodčí: Pilný, Zavřel – Hnát, Štěpánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 570. Střely na branku: 28:47. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

V první šanci utkání se ocitla hostující Dukla, když Seman dostal přihrávku před odkrytou branku, ale trefil pouze tyč Michajlovovy branky. V čase 6:03 se poprvé prosadili domácí, když využili přesilovku. Brož našel křižnou přihrávkou přes osu osamoceného Filipa Vlčka, jenž si puk zpracoval a poslal ho přesně pod horní tyč Wolfovy brány. V 10. minutě měla Dukla další příležitost poté, co se po ráně Skořepy kotouč dostal k Havránkovi, ale Michajlov se natáhl a srazil jeho pokus mimo tři tyče.

Následně se ocitl před bránou úplně volný Zadražil, jenž ale nedokázal ani nadvakrát překonat Michajlova. Dvaadvacet vteřin před koncem první třetiny ještě Havránek našel Helta, který nastavil svou hokejku a usměrnil puk na bránu, ovšem Michajlov stihl na poslední chvíli zareagovat.

První zásah druhé třetiny si připsal opět brankář sešívaných, který sebral do lapačky kotouč, jenž si domácí obrana srazila na vlastní bránu po přihrávce hostujícího Lichance. Jenže v čase 27:45 bylo srovnáno. Rutar se protáhl až před Michajlova, kde ještě nahrál Richardu Cachnínovi, který poslal kotouč nad beton Michajlova. Krátce poté měl šanci domácí Brož, ke kterému se dostal puk a měl před sebou odkrytou bránu, ale Wolf se stihl přesunout a puk zastavil.

V čase 30:32 se domácí znovu dostali do vedení. Tomáš Pšenička si v oslabení ve středním pásmu vzal kotouč, protáhl se přes hostujícího beka a po krátké bekhendové kličce zakončil mezi Wolfovy betony. Jihlava ale i podruhé dokázala srovnat.

Stalo se tak v čase 32:43, kdy Zelingr vysekl hokejku zakončujícímu Tomáši Čachotskému a rozhodčí nařídili trestné střílení. Čachotský se před Michajlovem téměř zastavil a poté provedl povedenou kličku do bekhendu.

Ve 48. minutě spadl po střele od modré čáry puk do brankoviště, ale hostující Vítězslav Brož ho nedokázal usměrnit do brány. Minutu poté objel bránu Skořepa a zkoušel zakončit, ale Michajlov se skvěle přesunul a prakticky z brankové čáry vykopl puk.

V 55. minutě zůstal ležet kotouč v brankovišti, ale domácí gólman si toho rychle všiml a přikryl puk pod lapačku. V 58. minutě se však trefil Matěj Zadražil, ke kterému se odrazil puk po střele Helta a prostřelil Michajlova k levé tyči. Domácí to ještě v závěru zkoušeli bez brankáře, ale vyrovnat už se jim nepovedlo.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): V první třetině jsme měli hrozný přístup a už po ní mohlo být po zápase, když jsme záhadným způsobem vedli. Druhá a třetí třetina možná nějak mohly vypadat, ale ve třetí třetině, když jsme měli tři přesilovky, jsme nebyli schopní ani vystřelit. Když se podíváte na statistiku, kolik měli střel oni a kolik my, a když nevyužijeme přesilové hry, které nám byly umožněny, tak to bylo špatné a musíme se nad sebou hodně zamyslet. Daniel Krejčí dostal ke konci druhé třetiny mezi chrániče a nemohl udržet hokejku, takže proto nedohrál.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Myslím, že to byl takový klasický urputný zápas po delší pauze. Myslím si, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě, protože kluci dřeli. Bohužel v první třetině jsme nedokázali proměnit šance, které jsme měli, a soupeř nás za to potrestal. Myslím si, že oba dva gólmani dnes předvedli nadstandardní výkon, protože pro hráče bylo těžké se prosadit. Nakonec jsme měli trochu více štěstí na závěr a za to jsem strašně moc rád.