Zápasů před play-off už není tolik a musíme si zvednout sebevědomí, říká Tomáš Čachotský

02.02.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté sice proti Prostějovu rychle prohrávali a opět se tak potvrdilo, že v zápasech těchto dvou týmů dávají hosté rychlé branky. Tentokrát ale nemělo utkání rozuzlení podobné dvěma předchozím, tedy že host vyhrál. Dukla totiž i díky čtyřem bodům Tomáše Čachotského dovedla zápas k výhře 4:2. „Je pro nás strašně cenné, že tyto zápasy, které nám hokejově úplně nejdou, dokážeme urvat za tři body,“ myslí si jeden z lídrů jihlavského A-týmu.

Výkon v první třetině totiž nebyl ideální, což přiznal na pozápasové tiskové konferenci také trenér Karel Nekvasil. Tomáš Čachotský mohl jen souhlasit a navíc ví, že podobné výhry mohou týmu do budoucna jen a jen pomoct. „Snad nám pomohou hlavně v tom, abychom se zklidnili v hlavách, trošku se nám zvedlo sebevědomí a šli jsme herně nahoru. Zápasů před play-off totiž už tolik není a sebevědomí bude určitě potřeba. Bez něj se nedá hrát,“ sděluje známou pravdu hráč s číslem 90.

V závěru první třetiny se „Čagy“ nadechl k velkému koncertu, když po individuální akci srovnal na 1:1. Celý povedený moment byl ovlivněn Markem Račukem, který se snažil soupeře slovně přelstít. „Ráča na mne trošku vychcaně zařval „tandem“ a já jsem ho nedal. Bek asi počítal s tím, že tandem dám a že Prostějov půjde do přečíslení, takže mi nechal trošku místa. Pro mne to bylo jednodušší, že jsem se natlačil před bránu a zkusil jsem blafák. Naštěstí to vyšlo a vrátilo nás to do hry, protože po gólu na 0:1 nebyla naše hra dobrá,“ popisuje gólovou akci a důležitý moment zvratu.

Na dalších třech brankách Dukly se Tomáš Čachotský podílel třemi asistencemi a celkem tak má za Duklu již 259 branek a 520 přihrávek. Navíc při oslabení tří proti pěti v závěru zápasu pomáhal i v defenzívní činnosti. Chválu na svou osobu ale lehce odmítá. „Jejich hráč dával puk křížem a bylo spíš jeho chybou, že špatně nahrál. Já puk zachytil a hned ho vyhodil ven. Byl to jeden z důležitých momentů, že jsme ve dvojnásobném oslabení neinkasovali,“ tvrdí hrající legenda jihlavského hokeje a naopak chválí Adama Wolfa, maskovaného muže Dukly. „Jsme rádi, že Adam Wolf zachytal. Chytá dobře a drží nás, i když nejsme vzadu stoprocentní. Šance pochytá a naopak nám dá šanci vyhrát zápas. Proti Prostějovu to zase potvrdil, dobrá práce od něj,“ dodává.

Tomáš Čachotský po výhře nad Prostějovem

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 4:2

Video: HokejkaTV