4:2
(1:1, 1:0, 2:1)

Dukla vyhrála nad Prostějovem a upevnila si čtvrté místo v tabulce

02.02.2022 / Jaroslav Wollmann

V utkáních Dukly proti Prostějovu není nouze o bleskurychlé branky hostujících týmů a nejinak tomu bylo tentokrát. Hosté šli totiž už po 63 sekundách do vedení. Jihlavu ale pozvedl Tomáš Čachotský. Hezkou individuální akcí v závěru první třetiny vyrovnal a na konci druhé části přihrál Filipu Semanovi na vedoucí branku. Zkraje třetí třetiny pak asistoval i u trefy Jakuba Illéše. Jestřábi sice v závěru snížili, ale poslední slovo měl Josef Skořepa po další asistenci "Čagyho" a Dukla tak vyhrála 4:2.
02.02.2022 17:30, Chance Liga - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf – Bilčík, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Mareš, Eliáš, Rutar – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Harkabus (A), Zadražil, Havránek – Cachnín, Juda, Brož – Helt, Lichanec, Seman
4

LHK Jestřábi Prostějov

Bláha – M. Jáchym, Havlík, Krejčí, Vala, Husák, Koblížek – Beránek, T. Jáchym, Švec – Martin Novák (C), Kloz (A), Mrázek – Jiránek (A), Račuk, Rudovský – Štefka, Janeček, Jelínek
2
Branky a nahrávky: 20. Čachotský (Seman), 39. Seman (Čachotský, Valenta), 45. Illéš (Čachotský, Skořepa), 60. Skořepa (Illéš, Čachotský) – 2. T. Jáchym (M. Jáchym, Švec), 58. Havlík (Račuk, Švec). Rozhodčí: Čech, Jaroš – Kreuzer, Polonyl. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 533. Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Dlouho se na gól v Jihlavě čekat nemuselo. Již na začátku druhé minuty se po přihrávce Miroslava Jáchyma prosadil Tomáš Jáchym, když v přečíslení 2 na 1 vystřelil přesně k pravé tyči - 0:1. Jestřábi i nadále podnikali přečíslení, ale podruhé se prosadit nedokázali. Ve 14. Minutě mohl srovnat krok Miroslav Juda, ale jeho pokus zastavila tyč. Vyrovnání se domácí dočkali na konci první třetiny, když přesilovou hru po přihrávce Filipa Semana využil Tomáš Čachotský - 1:1.

Na začátku druhé části měli hráči Dukly další přesilovou hru, ale prosadit se nedokázali. Tutéž možnost dostali Jihlavané v polovině duelu, ale opět bez úspěchu. Branky se tak diváci dočkali na začátku 39. minuty, když přihrávku Tomáše Čachotského usměrnil za záda gólmana Filip Seman - 2:1. Adam Wolf v této třetině příliš práce neměl, hosté na něj vyslali pouze tři střely.

Poslední dvacetiminutovka přinesla řadu vyloučení, na jihlavské straně tři a na straně Prostějova čtyři tresty. Nabídla také ale tři góly. Tomáš Čachotský s Jakubem Illéšem se ve 45. minutě dostali do přečíslení dvou proti jednomu a druhý jmenovaný navýšil náskok domácích - 3:1. Čtyři minuty před koncem to hosté zkusili v šesti a jejich snaha přinesla ovoce. V 58. minutě se přesnou ranou prosadil Adam Havlík a zadělal na drama - 3:2. Na začátku 60. minuty se do prázdné brány trefil kapitán Josef Skořepa a uzavřel účet utkání na konečných 4:2.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): se na tiskovou konferenci dostavil dříve (10 minut po utkání) a krátce poté se na ni odmítl vrátit.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Začnu úplně obecně. Na to, jak jsme do zápasu vstoupili a jak nás to asi na patnáct minut odrovnalo, tak na tento kolaps z první třetiny dopadl zápas výborně - myslím ziskem tří bodů. Řekli jsme si před zápasem, že na nás nebudou přečíslení a budeme hrát dobře z obrany. Druhé střídání? Situace dva na jednoho, špatně vyřešený forčeking v útočném pásmu, špatně vyřešená situace od bránícího obránce... Prohráváme a za dvě střídání na nás jede soupeř v situaci dva na jednoho a po dobruslení tří na dva. Zase přečíslení. A tyto dvě situace nás snad na deset nebo patnáct minut odrovnaly. Zase to na nás lehlo, byly vidět špatné přihrávky bez pohybu. Zaplaťpánbůh nám na konci třetiny vyšla přesilová hra. Sice po individuální akci, ale využitá. Díky Bohu za to, protože první třetina byla opravdu hrozná. Poté jsme dokázali využitou přesilovkou odskočit na 2:1. Ve třetí části jsme parádně sehráli přečíslení dva na jednoho a dostali jsme se do vedení 3:1. Při dlouhé power-play soupeře je někdy třeba udělat zakázané uvolnění, když má soupeř obrovský tlak a puku se tak jednoduše a co nejrychleji zbavit. Ovšem měli jsme i zakázaná uvolnění, která být nemusela a soupeře jsme vraceli do pásma. Moc se nám nedařila ani vhazování a vraceli jsem se pod soupeřův tlak. Prostějov snížil, ale naštěstí se nám zadařilo dát gól do prázdné branky. Základní stavební kámen úspěchu byl Adam Wolf v brance, který předvedl parádní výkon.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie