Hodně jsme blokovali střely, byl to trochu play-off hokej, míní Matěj Zadražil

08.02.2022 / Tomáš Lysý

Poslední dobou začíná mít jihlavský útočník Matěj Zadražil dobrou střeleckou formu, jelikož v pěti zápasech zapsal tři branky. Nejprve rozhodl o jihlavské výhře na ledě Slavie a tentokrát ve Vrchlabí také pomohl ke dvěma bodům. Za nepříznivého stavu 0:1 protrhl více jak hodinové čekání na gól a po patnácti sekundách rozhodl prodloužení. „Hlavně jsme chtěli hrát dobře po tom, co nám zápas v Ústí nad Labem nevyšel. Tentokrát jsme se semkli a dva body z Vrchlabí jsou cenné,“ říká správně jihlavský útočník, jelikož žádný ze soupeřů nyní nebude jednoduchý. Celky od šestého do čtrnáctého místa totiž dělí jen pět bodů a jestli v pondělí hrajete o čtvrtfinále, za další dva zápasy už můžete mít sestupové starosti...

Chtěli hodit za hlavu nevydařený zápas proti Ústí nad Labem a zejména od poloviny utkání se to povedlo. I díky dobrému výkonu brankáře Maksima Zhukova. Jak ale útočník Matěj Zadražil správně říká, hokej už se podobal vyvrcholení sezony. „ Byl to play-off hokej. Hodně se blokovaly střely a utkání bylo dost strategické. Prostě můžeme děkovat, že jsme odvezli dva body,“ je rád za cenný bodový import.

Sám se na něm podílel dvěma brankami. Nejprve vyrovnával stav na 1:1, kde chválil práci obránce Daniela Kowalczyka. „Byl jsem sám před brankou, Kowal to dobře projel, trefil mne do hokejky a já se mu trefil mezi nohy,“ popisuje danou brankovou situaci. Když pak Vrchlabí v závěru vyrovnalo a poslalo zápas do prodloužení, uběhlo z nastaveného pětiminutového času jen patnáct sekund. V tomto případě zase jihlavský útočník pochválil Lukáše Mareše. „Rozjeli jsme zespoda po buly a Mary mi to dobře hodil do druhé vlny. Byl jsem rozjetý proti bekům, dobře jsem se vyklonil a vystřelil na první tyč. A díky Bohu to tam padlo,“ vybavuje si rozhodující moment utkání.

Za dva body je Matěj Zadražil rád. Chance liga nyní hodně vyrovnaná a prakticky všechny týmy potřebují bodovat. „Je škoda, že se nám nepodařilo udržet tři body, ale i dva body odsud jsou zlaté a máme se od čeho odrazit,“ říká urostlý forvard, který se již těší na mač proti prvnímu týmu tabulky Litoměřicím. „Bude to hodně těžké, ale máme výhodu domácího prostředí, tak jí musíme využít. Máme před pauzou, poté jsou tři čtyři dny volné a třeba do zápasu dát všechno,“ zakončuje rozhovor „Dráha“.

Matěj Zadražil po výhře ve Vrchlabí

Autor videa: Tomáš Lysý