2:3p
(0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)

Ve Vrchlabí vítězně! Dva body vystřelil Dukle Zadražil

07.02.2022 / Raina Tomanová

Po překvapivé ztrátě v Ústí čekala Jihlavu další náročná šichta, a to pod Krkonošemi. Ačkoliv byla Dukla ve Vrchlabí střelecky aktivnějším celkem, od 25. minuty ztrácela jednu branku. Jenže dvě branky ve třetí třetině daly hostům vedení a po brance Daniela Kowalczyka z poloviny 53. minuty to vypadalo pro klub z Vysočiny nadějně. Domácí ale tři a půl minuty před koncem srovnali a rozhodnout muselo až prodloužení. To nemělo moc dlouhého trvání, přesně mířil Matěj Zadražil a svou druhou brankou ukončil duel vítězně pro Jihlavu v čase 60:15!
07.02.2022 18:00, Chance Liga - 39. kolo

HC Stadion Vrchlabí

Soukup – Linhart, Lytvynov, Kajínek, Kynčl, Voženílek, Nedbal, Oliva – Heřman, Machač, Kusý – Urban, Kaut, Mrňa – Matýs, Urban, Chalupa – Koffer, Rohlík, Pochobradský
2

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Zeleňák, Kachyňa, Eliáš, Rutar – Čachotský, Skořepa, Illéš – Harkabus, Zadražil, Helt – Cachnín, Juda, Brož – Havránek, Seman, Houška
3
Branky a nahrávky: 25. Koffer (Linhart, Lytvynov), 57. Lytvynov (Kusý, Urban) – 46. Zadražil (Kowalczyk, Harkabus), 53. Kowalczyk (Seman, Havránek), 61. Zadražil (Mareš, Helt). Rozhodčí: Petružálek, Pilný – Jindra, Zídek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 611. Střely na branku: 26:45 (10:12, 9:20, 7:11 - 0:1). Zblokované střely: 10:5. Vhazování: 41:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Před Soukupem se objevil hostující Skořepa hned po půl minutě hry, ale vrchlabský brankář nemusel zasahovat. Soukup pak raději přikryl puk, ve 3. minutě u něj ale byl znovu Skořepa, který tentokrát mířil na vyrážečku Soukupa. O chvíli později se do šance dostal také Illéš. Na druhé straně mohl skórovat Rohlík, ale Zhukov také vytáhl vyrážečku. V 6. minutě ujel Matýs hned dvěma obráncům, ale nezamířil přesně. Kusý pak tečoval pokus od Nedbala, ale Zhukov byl dobře postavený. Jihlavský brankář byl ostřelovaný z mnoha stran, ale ani Mrňův pokus nebyl přesný. Na druhé straně si zachytal také Soukup, Zadražil střílel z mezikruží. Poté se na něj vrhli Cachnín s Judou, ale ani jeden nevyzrál na Soukupovy zákroky. Ve 14. minutě byl vyloučen hostující Rutar. Domácí se ale do žádné velké šance nedostali, naopak i na jejich straně přišlo vyloučení. V 17. minutě byl u puku Skořepa, který střílel z otočky. Poté na druhé straně mířil na brankáře Nedbal, ale Zhukov jen puk vyrazil před sebe, kde čekal Linhart. Ten ale kotouč do sítě neuklidil. Machač pak mohl skórovat, ale netrefil prázdnou branku, bohužel pouze tyčku. Ještě v poslední minutě první třetiny byl vyloučen Kusý, hosté následně také trefili tyč.

Soukup byl připravený zasáhnout proti střele Harkabuse. Ve 24. minutě byl pak vyloučen Rutar a konečně se povedlo Vrchlabí kombinovat v útočném pásmu a vstřelit gól. V čase 24:44 byl připravený u branky Filip Koffer, který puk dostal za brankáře Zhukova. Puk na brankáře poslal Linhart. Ve 26. minutě byl v šanci Pochobradský, na druhé straně se blýskl Soukup svým zákrokem. Urban ve 28. minutě vyzkoušel pozornost Zhukova. Soukup se pak roztáhl v brankovišti a zabránil Semanovi v brance. Urban byl ve velké šanci, ale trefil pouze brankáře. Také Rohlík vyzkoušel Zhukova, puk skončil u něj v náručí. Ve 33. minutě byl vyloučen hostující Zadražil. Rohlík dostal skvělou přihrávku, ale Zhukov se stihl v brance posunout. Tentokrát se Vrchlabí přesilová hra nepovedla. Ve 37. minutě se před Soukupa dostal Čachotský. Poté dobře fungovala vrchlabská obrana, do konce třetiny už ani jeden tým nebyl ve vyložené šanci.

Začátek třetí třetiny byl ve znamení ofsajdů, ani jeden tým se nedokázal dostat do kombinace a vytvořit tlak. V čase 45:02 se ale trefil Matěj Zadražil, který jen puk tečoval do Soukupovy branky. Našel tak mezeru mezi jeho betony. Hrálo se tak od začátku, ale domácí nepolevovali. Rohlík přestřelil branku, do akce se pak dostali hosté. Illéš se dostal před vrchlabské obránce, ale Soukupa nepřekonal. O chvíli později byl znovu Soukup úspěšný proti střele Zadražila. V 52. minutě trefil Chalupa Bilčíka do hlavy, ale jihlavský hráč nakonec odjel na střídačku. V čase 52:23 se Jihlava dostala do vedení díky Danielu Kowalczykovi. V 55. minutě byl u puku Urban, který si se skákavým pukem neporadil. V čase 56:27 už ale bylo vyrovnáno. Trefil se Ivan Lytvynov, který si před Zhukova dobře najel. Poté už ani jeden tým branku nevstřelil a zápas dospěl do prodloužení. V něm se hned po 15 vteřinách hry prosadil jihlavský Matěj Zadražil, který tak rozhodl o dvou bodech pro svůj tým.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jirků (HC Stadion Vrchlabí): Zasloužili jsme si více než bod. V prvních dvou třetinách jsme předvedli výborný kolektivní výkon. Byli jsme výborní na nohou, forčekovali jsme a dostávali jsme soupeře pod tlak. Jihlavský brankář předvedl výborný výkon a nám tam nespadla žádná teč nebo mrcha. Pak jsme dostali ve třetí třetině dvě branky, jeden po střele od modré a takové góly my teď bohužel nedáváme - to štěstíčko nám nelepí. Na druhou stranu jsme byli pět minut před koncem bez bodu. Podařil se nám srovnat stav a po průběhu třetí třetiny jsme za bod rádi.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Měli jsme v zádech špatný poslední zápas, který jsme prohráli 1:5. Chtěli jsme tady začít trošku odzadu, aby nám soupeř nejezdil do brejků, protože minulý zápas jsme hrozně propadali. Na začátku bylo cítit, že minulé utkání opravdu nebylo ideální. Měli jsme zárodky šancí, ale puky nám přeskakovaly hokejku a domácí nás dostávali pod tlak. Bylo vidět, že body potřebují. Hráli velice dobře, aktivně a byl jich plný led, navíc byli nebezpeční v přesilovkách. Cítili jsme velkou podporu v Maksovi, který odchytal opravdu skvělý zápas. Tým najednou pochopil, že když si odehraje svůj standard, tak máme šanci body udělat. Ve třetí třetině jsme stáhli hru na tři lajny. I když máme zápasy v rychlém sledu za sebou, tak jsme se rozhodli tady nějaké body udělat. Kluci byli častěji na ledě - co si budeme povídat, ve Vrchlabí úplné teplo není. Zahřáli se a dostali se do tempa. Konečně jsme také dali nějakou branku a tím jsme se dostali na koně. Vedli jsme o gól a remíza v základní hrací době asi byla spravedlivá. Prodloužení ve třech je vždycky risk. Protože když člověk vyhraje buly, tak musí něco risknout. My jsme to zahráli dobře, dali jsme gól a se dvěma body z Vrchlabí jsme spokojení.