Hattrick? Dcerka na stadionu mi přinesla štěstí, bude muset chodit pořád, směje se Josef Skořepa

10.02.2022 / Tomáš Lysý

Jednoznačně zavelel k tomu, aby Dukla proti Litoměřicím i potřetí v sezoně neprohrála. Kapitán týmu Josef Skořepa totiž krátce po první inkasované brance vyrovnal, ve druhé třetině otočil stav a nakonec nasázel soupeři hattrick. Navrch přidal ještě gólovou asistenci. „Nejdůležitější bylo vyrovnání na 1:1, že si Výtisk srazil puk sám do branky. Rychle jsme vyrovnali, což nás uklidnilo. A nejjednodušší byl gól na 2:1. Čagy šel do nájezdu a nemohl zakončit, tak mne asi tušil před brankou a nahrál mi. Nebylo to nic secvičeného, gól vyplynul z dané situace,“ usmívá se lídr týmu.

Ačkoliv Josef Skořepa pravidelně zásobuje branky soupeře svými přesnými trefami a za Duklu nasázel již 132 branek ve 387 utkáních, hattrick dal teprve podruhé. Premiéra byla v sezoně 2019/2020 při výhře Jihlavy 6:3 na ledě Ústí nad Labem - více zde. Tehdy ale neměl v hledišti svou malou princeznu… „Mám radost z každé branky. Tentokrát byla v hledišti malá dcerka, takže mi asi přinesla štěstí a bude muset nyní chodit pořád. I když se trošku bojí a nechce se ani svézt na ledě. To je škoda, budu jí muset asi přemluvit,“ směje se kapitán Dukly. „Když to odlehčím, tak jsme dali soupeři trošku čuchnout a pak zatáhli. Toho se musíme vyvarovat. Jedná se o maličkosti, kdy my uděláme chybu a soupeř jí pokaždé potrestá,“ říká k začátku zápasu, kdy daly Litoměřice hned po dvaceti sekundách branku.

Ve čtyřech únorových zápasech se trefil hned pětkrát, naprázdno vyšel jen na ledě Vrchlabí při výhře 3:2 v prodloužení. Střeleckou formu Josefa Skořepy bude Dukla v nepříjemném závěru sezony i v blížícím se play-off potřebovat. „Díky Bohu, že nám to tam takhle napadalo. Takový zápas jsme potřebovali třeba po těch nezdarech, co jsme předváděli. Povedlo se nám to proti Litoměřicím které mají asi o dvacet bodů více, než my,“ hlásí Skořápka s tím, že bodové rozdíly nemusí být vždy směrodatné. „Viděli jsme to před pár zápasy, kdy jsme hráli v Ústí. Oni bojují o přežití v lize, mají asi o třicet bodů méně a vůbec nám to tam nepadalo. Zápas tam jsme pokazili, ale každý zápas je jiný. Tam se nám to nepovedlo a díky Bohu, že jsme to nyní odčinili. Do každého zápasu nyní musíme jít stejně,“ hodnotí předešlá utkání hráč s číslem 81.

Důležité bylo, že Dukla ustála čtyřminutové oslabení, kterému předcházela krátká dvojnásobná přesilovka Litoměřic. „Určitě. Semkli jsme se a nedali jim čuchnout. Ani ve třech, ani ve čtyřech. Udrželi jsme stav 1:1 a pak hráli perfektní hokej,“ myslí si Josef Skořepa, jenž mohl hattricku dosáhnout již o něco dříve. „Při mém neuznaném gólu letě puk asi šest metrů vysoko. Jen jsem ho zkusil doklepnout, jestli ho rozhodčí nechá uznat. Nenechal a asi na půl hodiny mi ušetřil penízky za hattrick, než to tam zase padlo,“ směje se na závěr rozhovoru.

Josef Skořepa po výhře 7:1 nad Litoměřicemi, kdy zaznamenal hattrick

Tisková konference: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – David Bruk (HC Stadion Litoměřice)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 7:1

Autor videa: HZStv1