7:1
(1:1, 2:0, 4:0)

Paráda! Hattrick kapitána a dva góly Cachnína pomohly sestřelit lídra

09.02.2022 / Tomáš Kalas

Tohle by šlo! Šlágr 40. kola Chance ligy sice pro Duklu nezačal šťastně a už po 20 sekundách prohrávala, ale posléze ukázala velké srdce. Přesilovkový gól Josefa Skořepy z 12. minuty dorovnal stav duelu a od té doby padaly branky jenom za záda Tomáše Krále. Největší porci branek si Jihlavští nechali až do třetí třetiny, kde zatížili litoměřické konto rovnou čtyřmi zásahy a Josef Skořepa necelé tři minuty před koncem navíc dovršil hattrick. V kombinaci s dvěma brankami Richarda Cachnína je z toho druhá nejvyšší výhra na domácím ledě během letošní sezony – 7:1!
09.02.2022 17:30, Chance Liga - 40. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Rutar, Kachyňa, Eliáš, Zeleňák – Čachotský, Skořepa, Illéš – Harkabus, Zadražil, Helt – Cachnín, Juda, Brož – Havránek, Seman, Houška
7

HC Stadion Litoměřice

Král – Marcel, Černohorský, Výtisk, Klikorka, Jebavý, Böhm, Kuboš – Válek, Přikryl, Sihvonen – Procházka, Kracík, Procházka – Křehlík, Berka, Hauser – Smola, Rouha, Soukup
1
Branky a nahrávky: 12. Skořepa (Mareš, Čachotský), 21. Skořepa (Čachotský, Kowalczyk), 27. Cachnín (Brož, Kachyňa), 42. Cachnín (Juda), 43. Illéš (Skořepa, Havránek), 46. Havránek (Seman, Bilčík), 58. Skořepa (Harkabus, Čachotský) – 1. Přikryl (Sihvonen, Válek). Rozhodčí: Čech, Cabák – Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 647. Střely na branku: 41:30 (13:10, 9:11, 19:9). Zblokované střely: 7:7. Vhazování: 47:28. Průběh utkání: 0:1, 7:1.

Průběh utkání

Pro Duklu začal zápas tím nejhorším možným způsobem. Nahození za branku Jihlavy dokázal Válek získat na svoji hokejku a přes Sihvonena nabít z druhé vlny dojíždějícímu Romanu Přikrylovi, který po pouhých dvaceti sekundách hry prostřelil z první Zhukova. Domácí se do tempa dostávali postupně, na konci šesté minuty měli rovnou dvojšanci, Helt však z nadějné pozice přestřelil a dorážku do branky dokázal skvěle zastavit Tomáš Král v litoměřické brance. Dukla ale nepolevovala a odměnou jí bylo srovnání v přesilové hře. Procházkovo vyloučení za podrážení potrestal na konci 12. minuty Josef Skořepa, který dorazil za Krále Marešovu střelu od modré. První třetina se však nedohrála zcela dle plánu, kvůli díře v ledu muselo být utkání čtyři minuty před první sirénou přerušeno.

Jihlava strhla vedení na svoji stranu třicet sekund po zahájení druhé třetiny. Litoměřičtí vepředu propadli a Tomáš Čachotský s Josefem Skořepou jeli do situace 2 na 1. Čachotský přetáhl hru z pravého křídla na druhou stranu, v ideální moment však pustil pod sebe na Skořepu, který měl před sebou už jenom prázdnou branku. Stadion se mohl vrátit do hry v dalších minutách, téměř jistému Klikorkově srovnání v přesilové hře ale zabránil obětavě Mareš. Severočechům se navíc naskytla možnost hrát přesilovou hru téměř šest minut v kuse, kdy nejprve dostal dvě minuty Zeleňák za podrážení, na což navázal čtyřminutový trest pro Rutara za vysokou hůl. Hosté i přes zajímavé příležitosti ale nesnížili a krátce po srovnání počtu hráčů šla Dukla do trháku. Ondřej Kachyňa zachytil vyhození Litoměřic a přiťukl pro Vítězslava Brože, jehož střelu z prostoru nad kruhy tečoval mimo Krála Richard Cachnín. Brodský přízrak byl na ledě výrazně vidět i v dalších minutách, leč na další gól si musel počkat až do třetí třetiny. A to platilo i o celém týmu. Ačkoliv dosáhli Jihlavští gólu na konci 38. minuty, pro zásah vysokou holí nebyl uznán.

Kdo se jenom trochu na začátku třetí třetiny opozdil, mohl přijít o největší porci branek. Všechno odpálil již zmíněný Richard Cachnín, který využil skvělé práce napadajícího Judy a z pravého kruhu zamířil přesně nad lapačku přesouvajícího se Krále. To navíc nebylo rozhodně všechno, v půlce 43. minuty vyvážel Kowalczyk kotouč do útočného pásma a byl proti třem hráčům sám. Dokázal však ještě přistrčit na levou stranu pro dojíždějícího Skořepu, domácí kapitán posléze vymyslel geniální přihrávku do prostoru napravo pro Jakuba Illéše a mimo jiné šikovný grafik definitivně zlomil odpor kališníků. Dukla hrála ve velké pohodě a důsledkem toho byl už třetí gól ve třetině během úvodní pětiminutovky.

Další ztráta kotouče ze strany hostujícího týmu rezultovala v přesnou přihrávku Semana od vlastní střídačky na Tomáše Havránka, který rozjel brejk 2 na 2 a zakončením nad rameno Krále z levého kruhu přidal šestý gól na konto Litoměřic. Šance neustále přibývaly, Cachnín mohl na začátku 53. minuty dovršit hattrick, ale v klíčové fázi nezpracoval puk optimálně. Připomněly se i Litoměřice, které chtěly přidat ještě jeden zásah, Sihvonen ale nastřelil jenom bránícího obránce. A tak měla poslední slovo Dukla v přesilovce. Böhm šel ven za vysokou hůl a Harkabus po Čachotského přihrávce z levého kruhu vystřelil sice jenom do Krále, odražený puk měl však jako první Josef Skořepa, čímž dokonal svůj hattrick. Jihlavští tak uštědřili Stadionu první venkovní porážku od listopadu 2021 a před pauzou mohou být nadmíru spokojeni, neboť vyhráli na domácím ledě 7:1.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Zápas se nám hodnotí těžko. Musím pogratulovat Jihlavě k zaslouženému jednoznačnému vítězství. První třetina byla slušná. Měli jsme rychlý vstup do zápasu a po chybě přišel náš šťastný gól. Třetina se dohrála za stavu 1:1 a viděl jsem jí jako vyrovnanou. Ve druhé části nás domácí nutili k chybám, byli rychlejší a důraznější. Dále už to nebudu zdržovat, protože v momentě, kdy jsme dostali čtvrtý gól, byl na ledě jediný tým a my jsme vůbec neměli šanci.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi za zvládnutý zápas, protože postavení v tabulce, přesilovkový týmy a oslabení mají Litoměřice skvělé a jsou nejlepší v počtech gólů. Měli jsme z utkání velký respekt, protože jsme s nimi předešlá dvě utkání prohráli. Chtěli jsme se na Stadion pořádně nachystat. Podobný stav jsme zažili v sobotu v Ústí, kdy nám nic nešlo, puky se odrážely k soupeři a oni dali ze všeho gól. O výhru jsme se zasloužili pohybem a nasazením a jsem za to hrozně rád, že zápas klukům takhle vyšel. V důležitých zápasech nás vzadu podržel Maks a závěr už byl takovou třešničkou na dortu za odvedenou práci v utkání.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie