S Přerovem jsme hráli hurá hokej a soupeři to vyhovovalo, míní Filip Helt

22.02.2022 / Tomáš Lysý

Začátek dobrý, další průběh špatný. Jihlavští hokejisté doma proti Přerovu rychle vedli a začátek zápasu nasvědčoval, že by červenožlutí mohli svého soupeře porazit i potřetí v sezoně. Jenže chyba lávky. Zubři totiž ve druhé třetině rychle vyrovnali a v přesilovce, kterou sudí odpískali po zcela jasně nafilmovaném zákroku Daniela Indráka - více zde - vstřelili gól na 2:1. Nakonec vyhráli 4:2. „V příštím utkání to musíme zlomit už na začátku a vydržet,“ nachází Filip Helt jednoduchý recept na nutný zisk tří bodů.

Byl to právě „Heltík“, který po osmdesáti sekundách otevřel skóre zápasu. Další gólovou radost ale Dukla přidala až za dalších 49 minut a 30 sekund. Na konečných 2:4 totiž snižoval Tomáš Čachotský. Více červenožlutí nestihli. „Začátek byl dobrý, relativně brzo jsme vstřelili branku a to nás trošku nakoplo. Pak jsme s nimi začali hrát hurá hokej nahoru – dolu. To jim vyhovovalo a měli z toho nějaká přečíslení. To byl asi náš problém, že jsme udělali zbytečné fauly. Oni využili dvě přesilovky, jednu pět na tři a to možná bylo klíčové,“ ohlíží se za zápasem střelec první branky a má pravdu. Dukla totiž ze svých početních výhod, kdy mohla zvýšit třeba na důležitých 2:0, nevytěžila nic. „Přerov po nás v přesilovce rychle chodil, to bylo vidět. Ale je to škoda, že jsme neodkázali využít ani jednu,“ mrzí Filipa Helta nedobrá produktivita v početních výhodách.

Právě využívání šancí Duklu stálo zápas. Už podruhé za sebou na domácím ledě, nyní bez bodu. Proti Havířovu měli červenožlutí ustavičnou střeleckou převahu, ale dvě vedení ze závěru zápasu dvakrát ztratili. Přesto získali alespoň dva body. Nyní se střelecký strašák projevil naplno. „Sám úplně nevím, jaký je na to recept. Makat, makat a ono se to obrátí,“ věří v tvrdou práci.

Po Přerovu, jenž bojuje v extrémně vyrovnaném středu tabulky, čeká jihlavské hokejisty soupeř se zpečetěným osudem – Benátky nad Jizerou. Ti po čtrnácti letech sestupují o patro níže do druhé ligy. „Tyhle týmy nemají vesměs co ztratit a hrají, co chtějí. Chodí po nás aktivně, což je vždy nepříjemné, hokej je pak rychlejší a na všechno je méně času. Musíme zápas zlomit už na začátku a pak vydržet,“ uzavírá rozhovor jihlavský forvard.

Filip Helt po porážce od Benátek

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) – Robert Svoboda (Přerov)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 2:4

Autor videa: HZStv1