2:4
(1:0, 0:2, 1:2)

Velký obrat se nekonal. Dukla podlehla Zubrům 2:4

21.02.2022 / Natálie Poláčková

Dohrávka 38. kola Jihlavě příliš nevyšla a domácí celek prohrál po těžkém boji 2:4. Jihlavští hokejisté se sice rychle dostali do vedení gólem Filipa Helta, jenže Přerov ve druhé části otočil stav na 2:1 i díky nafilmovanému zákroku Indráka, za který byl nesprávně potrestán Zeleňák. Ve třetí části využili Zubři přesilovku pět na tři a poté zvýšili na 4:1. Dukla sice korigovala Tomášem Čachotským, ale během závěrečných deseti minut už se na kontaktní branku nedostala. Přerov si tak domů odváží plný počet bodů a posouvá se na šestou příčku tabulky.
21.02.2022 17:30, Chance Liga - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Rutar, Kachyňa, Zeleňák, Eliáš – Čachotský (A), Skořepa (C), Čermák – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Cachnín, Juda, Illéš – Havránek, Menšík, Seman
2

HC ZUBR Přerov

Klimeš – Kubeš, Kudělka, Černý, Dluhoš, Ševčík, Krisl (C), Gréč – Šoustal, Süss, Goiš – Doležal (A), Pechanec, Herman – Svoboda, Král, Matěj Svoboda – Sebera, Dvořák, Indrák
4
Branky a nahrávky: 2. Helt (Zadražil, Kowalczyk), 51. Čachotský (Kachyňa, Seman) – 28. Pechanec (Doležal, Herman), 34. Svoboda (Černý, Süss), 42. Pechanec (Kubeš, Kudělka), 50. Goiš (Dvořák, Šoustal). Rozhodčí: Svoboda, Úlehla – Jindra, Dědek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 762. Střely na branku: 28:22. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Úvodní perioda přinesla hned zpočátku vedení jihlavské Dukly. První branku zápasu vstřelil v čase 01:20 domácí útočník Filip Helt, který tečoval Zadražilovu střelu od modré. Následovalo několik šancí hostujících Zubrů, kteří se všemi možnými způsoby snažili dostat kotouč za Wolfa. Šanci Dukly vytvořila znovu dvojice Helt, Zadražil. Právě druhý zmíněný trefil pouze boční sít branky. Přišlo vyloučení Cachnína, ale i při tom si dokázala šanci vytvořit Dukla. Přerovští hokejisté měli také několik střel, ani jedna nepřekročila brankovou čáru. Následovala další vyloučení, dvě na straně Přerova, ale ani jedno z nich domácí nevyužili. V čase 19:45 byl vyloučený domácí obránce Zeleňák a tak hosté odcházeli do kabiny s příležitostí využít přesilovou hru v následující třetině.

Druhá dvacetiminutovka začala přesilovkou Přerova, což se také projevilo i na jejím dalším průběhu. V početní výhodě si hosté několik příležitostí vytvořili, ale v brance žádná neskončila. Dukla si pak vypěstovala velkou šanci. Jenže nepřesná přihrávka na Menšíka vyústila ve ztrátu puku. Hosté si ho však dlouho neudrželi a Matouš Menšík tvrdou střelou od modré prověřil Klimeše. Poté už si hru pod kontrolu převzali hosté a Antonín Pechanec poslal kotouč mezi betony Wolfa. Už to vypadalo na nadějnou šanci Dukly, ale vyloučení Zeleňáka ji přerušilo. Jedenáct vteřin stačilo k tomu, aby domácího Wolfa propálil hostující Jan Svoboda a dostal kotouč do jihlavské sítě. Ke konci třetiny fauloval Matěj Zadražil, využít přesilovku ale hosté nestihli.

Ani poslední třetina se Dukle příliš nevydařila. Po Zadražilovi zamířil na trestnou lavici domácí obránce Lukáš Mareš a nabídl tak Přerovu početní výhodu 3 na 5. Toho už hosté náležitě využili, když v čase 41:27 dorazil kotouč do jihlavské brány hostující útočník Antonín Pechanec, který si tak připsal svou druhou branku v utkání. Černožlutí se sice na nějaký čas usadili v útočném pásmu a měli i šance, ale ne takové, aby skončily za zády Klimeše. Velkou šanci měl přerovský Indrák, ten trefil pouze břevno domácí branky. Následná akce už Zubrům vyšla. Dvořákova střela se odrazila od betonu Wolfa a toho využil Jiří Goiš. Hosté tak vedli již 4:1. Domácí hokejisté to tak ale nenechali a Tomáš Čachotský si rychle všimnul kotouče, který vypadl Klimešovi a trefil prázdnou bránu. Domácí ještě zkusili hru bez gólmana, využít toho už ovšem nedokázali.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Jsme velice rádi, že jsem získali body, které jsou pro nás nesmírně důležité. Vstup do utkání pro nás nebyl takový, jaký jsme si představovali a domácí se brzy dostali do vedení. Ale pak jsme přidali na bruslení a na intenzitě. Potěšující je, že jsme proměnili dvě přesilovky, které rozhodly.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Se vstupem do zápasu jsme byli spokojení a povedlo se nám hned dát gól. Z dalších šancí jsme bohužel nedokázali odskočit. Od desáté minuty nás soupeř začal přebruslovat a začal být silnější v osobních soubojích. Ve druhé třetině jsme při vyrovnávacím gólu byli dlouho na ledě. Uděláme icing a čtyřikrát máme kotouč jasně na hokejce, přesto ho nedokážeme dostat z pásma ven. Soupeř naše chyby využil i nepokrytým hráčem před brankou, který puk tečoval. Pak jsme měli spoustu zbytečných vyloučených, kdy soupeř dokázal přesilovku využít tečí v předbrakovém prostoru. Ve třetí třetině uděláme nesmyslný faul do tří. Oslabení jsme odehráli dobře, ale soupeř dostal puk se štěstím do branky a odskočil nám. Na gól se nyní nadřeme a poslední dobou hrozně lacino inkasujeme, což nás sráží dolů. Ale od půlky první třetiny nebo od jejího konce byl soupeř lepší, bruslil lépe, vyhrával osobní souboje a byl produktivnější. Nám přesilovky vůbec nešlo a přišlo mi, že nás ještě dostávalo dolů. Jakmile jsme dostali početní výhodu, tak soupeř hrál v obranném pásmu trošku aktivněji a my nebyli schopní sehrát vůbec nic. Přerov nám akorát vyhazoval puky a naše hra byla po přesilovce horší než před ní. S tímto jsme také nespokojení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie