Zase jsem byl ve správnou chvíli na správném místě, říká Lukáš Mareš

27.03.2022 / Natálie Poláčková

Jihlavská Dukla dokázala v pátém semifinálovém utkání zvítězit 3:0, čímž rozhodla sérii proti Sokolovu a postoupila do finále. Poslední zápas však pro domácí celek rozhodně nijak lehký nebyl. „Dali jsme více gólů a šli jsme si za tím. Řekli jsme si v kabině, že ten poslední zápas v Sokolově nebyl vůbec dobrý a že musíme začít zase od začátku. Tou bojovností, zarputilostí, jít více do brány, a nakonec se nám podařila i produktivita,“ komentuje situaci před dnešním utkáním mladý bek. Právě první branku Jihlavy v posledním semifinálovém utkání vstřelil Lukáš Mareš, nakonec se tato střela ukázala jako rozhodující. „Řekl bych, že to ten tým docela nakoplo,“ myslí si střelec první branky.

Domácí gólman dokázal již podruhé v této sérii udržet čisté konto. Nejprve se mu to povedlo ve třetím zápase na ledě Sokolova, tentokrát už však i před domácími fanoušky, čímž se stal jednou z nejzásadnějších postav této série. „Určitě jsme mu chtěli pomoct. On si tu nulu z celé série zasloužil. Odchytal jí neskutečně, stejně jakp tu předchozí. Pomoct Maksovi s nulou jsme dneska prostě museli,“ chválí jihlavskou jedničku v brankovišti Maksima Zhukova. U mantinelu vznikla menší šarvátka mezi bývalým obráncem Jihlavy, Janem Pohlem a současnou jihlavskou #55, Lukášem Marešem. Oba obránci pak zamířili na trestnou lavici, kde si odpykali tresty za hrubost. „Tam jsme se pošťuchovali už vlastně celé střídání a na konci on šťouchl do Makse, tak už jsem do něj strčil. Museli jsme si Makse hlídat,“ popisuje průběh potyčky Lukáš Mareš.

Finálovým soupeřem bude pro Duklu VHK ROBE Vsetín, který v sérii dokázal porazit Prostějov, ta skončila 4:1 právě pro Vsetín. Pro červenožlutý celek to však rozhodně žádná smetánka nebude, což ukazuje i fakt, že Vsetín dokázal dvakrát Prostějovu nastřílet osm branek. „Máme těžkého, bruslivého soupeře. U nich doma to vůbec nebude jednoduchá série, ale když budeme hrát, to, co hrajeme teď celou dobu, tak věřím tomu, že to můžeme udělat,“ nahlíží na situaci ohledně finále Mareš. Moc často se nestává, že by se Lukáš Mareš jakožto bek prosadil, i přes to to v této sérii dokázal ihned dvakrát. „Zase jsem byl ve správnou chvíli na správném místě a plácl jsem do toho. Gólmana jsem snad ani neviděl. Jsem rád, že to tam padlo a že to týmu pomohlo,“ usmívá se na závěr rozhovoru mladý bek.

Lukáš Mareš po výhře v pátém semifinále proti Sokolovu