3:0
(2:0, 0:0, 1:0)

Dukla je znovu ve finále, Zhukov vychytal potřetí v play off nulu!

27.03.2022 / Daniel Lhotský

Je to tu, Dukla poráží HC Baník Sokolov a postupuje do finále Chance ligy! Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně, když se ve 3. minutě prosadil Lukáš Mareš. Netrvalo dlouho a trefil se i jihlavský kapitán Josef Skořepa. Sokolov se všemi způsoby snažil vyrovnat, ale odvolání Cichoně vyústilo v branku Matouše Menšíka, který potvrdil skvělý výkon nejen Jihlavy, ale i Maksima Zhukova. Soupeřem Dukly ve finále bude VHK ROBE Vsetín.
27.03.2022 17:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, Dvořák, Chvátal – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Peš, Juda, Čermák
3

HC Baník Sokolov

Cichoň – Pohl, Jeřábek, Novák, Klejna, Vodička, Kadeřávek, Rulík – Vrhel, Konečný, Přibyl – Jurčík (A), Hašek, Tomi – Vracovský, Kverka (A), Jandus – Prošek, Rohan (C), Sloboda
0
Branky a nahrávky: 3. Mareš (Čachotský, Menšík), 9. Skořepa (Havránek, Kowalczyk), 59. Menšík. Rozhodčí: Pilný, Květoň – Jindra, Bohuněk. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1822. Střely na branku: 23:20. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Dukla vykročila za úspěchem v nedělním zápasu už během první třetiny. Necelé dvě minuty po úvodním buly nabídl Baník Dukle první přesilovou hru a ta ji využila. Ve 3. minutě dostal přihrávku od Tomáše Čachotského podél mantinelu k modré Lukáš Mareš a tvrdou střelou ke vzdálenější tyči poslal domácí do vedení. V 9. minutě se Dukla blýskla krásnou akcí. Daniel Kowalczyk přihrál na modrou do jízdy Tomáši Havránkovi, ten osamocený našel v mezikruží volného Josefa Skořepu a kapitán Dukly po zpracování zakončil naprosto přesně do horního rohu.

Ve druhé třetině se Sokolov více dostal do hry. Zvýšenou aktivitu hostů ovšem srážela častá vyloučení. I po druhé třetině bylo skóre stále 2:0 ve prospěch Dukly a utkání bylo stále otevřené. Dukla si ovšem průběh zápasu dokázala pohlídat. Baník si zahrál dvě přesilové hry, obě ovšem zůstaly nevyužité. V 56. minutě tak hostům nezbylo nic jiného než odvolat Oldřicha Cichoně a zkusit vyrovnat v šesti. Dukla musela odolávat velkému tlaku ze strany Sokolova, Josef Skořepa v 57. minutě jen těsně minul prázdnou branku a po zakázaném uvolnění šance Sokolova stále žily. Až v 59. minutě Dukla definitivně rozhodla zápas a s ním i celou sérii. Matouš Menšík nebyl v jednoduché pozici, od střídaček ovšem dokázal přes bránící hráče vyslat puk až za brankovou čáru. Dukla zvítězila 3:0 a sérii ovládla celkově 4:1. Už za týden ji čeká první zápas finále CHANCE Ligy, ve kterém vyzve Vsetín.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): V první řadě bych pogratuloval Dukle k postupu do finále. Z mého pohledu si to zasloužila. Celou sérii byli v důležitých momentech zkrátka lepší. Sportovně to musím uznat, i když jsme nějakým způsobem snažili. V pátém utkání jsme chtěli sérii vrátit zpátky do Sokolova, ale nevyšla nám první třetina. Druhá část byla z našeho pohledu dobrá, ale gólman soupeře opět potvrdil své kvality a ve třetí třetině už to byla z našeho pohledu akorát křeč. Dukla hrála velice dobře takticky, takže nás jednoznačně v těchto věcech v celé sérii předčila, a proto zaslouženě postoupila.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Můžu hodnocení trenéra hostí jen podepsat. První třetina byla povedená a dokázali jsme vsítit dva góly. Druhá byla z naší strany velmi špatná a jen dík Maksovi a trošku štěstí jsme neinkasovali. Třetí část jsme odehráli velice dobře takticky. Dařila se nám oslabení, zblokovali jsme spoustu střel a hráli jsme obětavě. Gól do prázdné branky už vše jen uzavřel. Jsme rádi, že jsme postoupili, protože v naší hře byla spousta chybiček. Když to vezmeme v globálu, tak série 4:1 vypadá jednoznačně - tak to úplně nebylo, ale zvládli jsme důležité okamžiky zápasu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie