Rozhodl obdržený gól v naší přesilovce, říká po zápase Ondřej Kachyňa

17.04.2022 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava sehrála na ledě Kladna v prvním zápasu baráže vyrovnanou partii a až do třetí třetiny živila šanci na první výhru v sérii. To se bohužel nestalo a ve třetí třetině definitivně zápas ztratila. „Myslím si, že rozhodl bohužel obdržený gól v naší přesilovce,“ hledal příčinu porážky obránce Dukly Ondřej Kachyňa.

Napínavé první barážové utkání překlopili domácí Rytíři na svou stranu až ve třetí třetině, kdy dokázali v 55. minutě vstřelit gól na 5:4 a své vedení ještě potvrdili gólem do prázdné v závěru utkání. O tom, že Dukla byla důstojným soupeřem pro letošního účastníka extraligy, je přesvědčený i Ondřej Kachyňa. „Nemyslím si, že bychom byli horší, než soupeř. Měli jsme spoustu šancí, jak my, tak oni. Myslím si, že rozhodl bohužel obdržený gól v naší přesilovce. Ukázali jsme, že tu sílu máme taky. Nebýt toho gólu, mohli jsme se dnes radovat my a mohlo to být všechno jinak.“

Samotný Kachyňa byl v zápase velmi produktivní, získal dva kanadské body za asistence. „Zadařilo se, Bůh mi to asi trošku vrátil. Jsem za to rád,“ říká Kachyňa. Po vydařeném utkání si mohl užít i vyšší pozornost médií, tu ovšem nijak nepřeceňuje. „Já se soustředím na týmovost, takže to nechci vůbec brát na sebe. Příště to může být někdo jiný, nechci brát na sebe, že si vybrali zrovna mě,“ je přesvědčený Ondřej Kachyňa. V rozhovoru chválí také fanoušky, kteří se ve svátečním čase vydali podpořit svůj tým až do vzdáleného Chomutova. Zároveň věří, že i doma fanoušci Dukly vytvoří skvělou atmosféru. „Myslím si, že u nás to bude obrovské. Děkuji fanouškům, že přijeli takovou dálku v takovém počtu. Klobouk dolů. Myslím si, že doma to bude parádní. Moc se těším,“ dodal na závěr.

Ondřej Kachyňa po porážce v prvním barážovém utkání

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: David Čermák (Rytíři Kladno) - Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Rytíři Kladno

Tisková konference: David Čermák (Rytíři Kladno) - Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava)