Rozhodně se s nimi dokážeme rovnat, sděluje jihlavským příznivcům Tomáš Havránek

17.04.2022 / Milan Horák

Navzdory očekávání byla Jihlava vyrovnaným partnerem Kladna v první bitvě o postup do Tipsport extraligy ledního hokeje. „Rychlostně si myslím, že se s nimi dokážeme srovnat, hokejově je vidět, že kluci mají více zkušeností, ale to se snažíme nahradit něčím jiným," věří si po prvním duelu jihlavská hvězda zápasu Tomáš Havránek.

První zápas baráže o extraligu zavítal do RockNet Arény v Chomutově, kde Kladno hraje své domácí zápasy. Ačkoliv se Kladno jevilo jako papírově silnější, Dukla určitě nezaostávala. „Myslím si, že jsme se Kladnu velice vyrovnali, dali jsme hodně gólů. Oni nás sice přestříleli, ale určitě to nebyl zápas na jednu branku," hodnotí průběh prvního duelu Tomáš Havránek.

Dukla hrála ve 40. minutě přesilovku a vedla 3:2, i tak se ale Kladnu podařilo skórovat zásluhou Matyáše Filipa a srovnat na 3:3. „Nemyslím si, že to byl klíčový moment utkání, je spíše škoda toho oslabení na konci, kdy jsme byli potrestáni za hru v šesti, tam se utkání asi definitivně zlomilo," lituje jihlavský útočník, který si v zápasu připsal dva góly a jednu asistenci. „Rád bych, aby nám to tam začalo padat všem, mně to tam sice dneska padalo, ale ve finále to stejně bylo málo," smutní loni přezdívaný Paklíč.

Jihlavští ukázali, že se dokáží na ledě vyrovnat s extraligovým týmem. „Rychlostně si myslím, že se s nimi dokážeme srovnat, hokejově je vidět, že kluci mají více zkušeností, ale to se snažíme nahradit něčím jiným, což si myslím, že šlo i vidět," věří si útočník Dukly po odehraném zápase.

Začátek první třetiny ale moc atraktivní nebyl. „První třetina byla z obou stran taková utahaná, oni dlouho nehráli a my jsme toho naopak hráli hodně, takže to bylo spíše takové oťukávání, v Aréně bylo horko, což je i příčina horšího ledu, není to ideální," dodává „Havran".

Z Jihlavy do Chomutova to není zrovna nejblíž, i tak do Rocknet Arény zavítala spousta jihlavských příznivců. „Fanoušci jsou výborní, že i přes takovou dálku nás přijeli podpořit, určitě nás to hnalo dopředu a doufám, že si najdou cestu na zimák i zítra. Samozřejmě se hodně těším domů do Jihlavy, protože tam je ta atmosféra úžasná," smeká před diváky dvougolový útočník.

Tomáš Havránek po prohře v prvním utkání baráže 2022

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: David Čermák (Rytíři Kladno) - Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Rytíři Kladno

Tisková konference: David Čermák (Rytíři Kladno) - Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava)