Nečekal jsem, že dojdeme až takhle daleko. Na tým jsem ale hrdý, řekl Tomáš Čachotský

26.04.2022 / Vít Trubička

Po závěrečném utkání baráže proti kladenským Rytířům se slova chopil současný kapitán Tomáš Čachotský, který byl jedním ze základních kamenů dlouhé a vyrovnané poslední bitvy v Chomutově, jakožto i celého tažení Dukly napříč letošním play-off i samotnou baráží. „Jsem hrdý na celý tým, na to, co předvedl a jak se semkl po náročné sérii s Přerovem. Díky tomu došel tak daleko,“ ohlédl se zpětně na snahu a výkon celého týmu.

Poslední zápas barážové série byl hodně vyrovnaný. Poměrně dlouhou dobu svítilo ve vyprodané chomutovské ROCKNET ARÉNĚ skóre 3:3. Až v samotném závěru se přiklonilo štěstí na stranu domácího Kladna, které tak uhájilo svou extraligovou příslušnost. „Měli jsme špatný začátek, dlouho jsme se do zápasu dostávali,“ řekl kapitán týmu Tomáš Čachotský. Vzápětí ale dodal, že se celý tým zlepšoval a snažil se to dotáhnout. „Jen škoda, že jsme dostali několik gólů v oslabení,“ konstatoval.

Jihlavský tým to ale nevzdal a ještě v samém závěru sahal po dorovnání. O tom svědčí i fakt, že vydržel skoro 2,5 minuty na úplném konci hrát bez gólmana a naopak ostřelovat kladenskou branku. „Do soupeře jsme se hodně tlačili a zkoušeli vyrovnat. Bohužel už to ale nevyšlo,“ popsal posledních pár minut utkání Čachotský.

Ve všech pěti utkáních této baráže se ale dal naleznout moment, ve kterém se vyrovnaný průběh překlopil na jednu, či na druhou stranu. V posledním zápasu jím mohla být právě tyčka jihlavské devadesátky. „Dalo by se to tak považovat, tím spíše, když se to stalo za vyrovnaného stavu. Zrovna tak ale mohl rozhodnout jiný moment, my pak inkasovali v oslabení“ doplnil střelec jednoho gólu v tomto utkání.

„Jsem hrdý na tým a na všechno, co letos předvedl. Zejména pak jak bojoval v baráži po náročném play-off,“ chválil kapitán své spoluhráče. Celý tým se podle něj kousnul, předváděl super výkony a nemá se za co stydět.

Právě Tomáš Čachotský se za stavu 2:2 pustil do menší potyčky s kladenským Hlavou, který se už v loňské finálové sérii Chance ligy nevybíravě vyjadřoval o jihlavském týmu. „To k tomu patří, je to vyhecovaná série a nebudeme kvůli tomu brečet,“ zkušeně prohlásil jeden z nejstarších hráčů v dresu Dukly.

Cesta Jihlavy celým play-off i baráží mohla být trochu nečekaná, tím spíše, že krátce před koncem základní části opustili Duklu Jiří Fronk, Peter Lichanec a Jakub Illéš. „Kdyby mi někdo řekl, že za takové situace dojdeme tak daleko, odpověděl bych mu, že se asi zbláznil,“ doplnil Čachotský s úsměvem na tváři. I pro něj samotného bylo těžké uvěřit tomu, že by mohla Dukla Chance ligu vyhrát. „Po strašně těžké sérii s Přerovem, která byla nejnáročnější ze všech, jsme se semkli a dokázali jsme si, že můžeme hrát s každým,“ vysvětil.

Pro Čachotského tak byla celá tahle sezona super. „V týmu hrálo spoustu mladých kluků, je vidět, že budoucnost pro Duklu tady je,“ hleděl směrem ke svým budoucím nástupcům. Samotnému současnému kapitánovi už příliš nechybí do 1000. startu v jihlavském dresu. Proto on sám prohlásil, že na příští rok má ještě smlouvu a bude v Dukle pokračovat. „Poté se uvidí. Je to strašně daleko, nechci teď úplně předbíhat,“ konstatoval v závěru s tím, že momentálně se po dlouhé sezoně těší na to, až si odpočine.

Tomáš Čachotský po prohře v baráži 1:4 na zápasy