Přípravné zápasy začínají. Jihlavští hokejisté míří na led nedalekého Tábora

08.08.2022 / Tomáš Lysý

Tři měsíce a dva týdny uplynuly od posledního zápasu minulé sezony, který Dukle i přes velkou bojovnost vzal definitivní naději o návratu do extraligy. Přichází však sezona nová, s ní i nové výzvy a nové cíle! Před začátkem Chance ligy, do které Jihlava vstoupí ve středu 14.9.2022 „domácím“ zápasem v Pelhřimově proti Porubě, má trenérské duo Viktor Ujčík a Karel Nekvasil k nalezení optimální sestavy celkem sedm přípravných zápasů. První z nich sehrají červenožlutí na ledě druholigového celku HC Tábor, jenž loni v baráži proti Šumperku neúspěšně bojoval o postup do Chance ligy a před pár dny získal velkou posilu v podobě obránce Jakuba Suchánka. Utkání na Zimním stadionu v Táboře startuje od 18 hodin a můžete ho sledovat na onlajnech.

Jihlavští hokejisté vstoupí do přípravy s pozměněným kádrem, což je jev, který nastává téměř každý rok. Na druhou stranu, stejně jako každou sezonu, kostra týmu zůstává. Nové smlouvy podepsali například Vlastimil Bilčík či Josef Skořepa, další sezonu v Dukle přidají Tomášové Čachotský a Harkabus. Jihlavu čeká zejména hledání gólmanské jedničky, jelikož ruský fantom Maksim Zhukov odešel, se svým spoluhráčem Peterem Lichancem, do Vsetína. Zcela novými tvářemi v kádru jsou útočníci Patrik Miškář, Petr Beránek, Radek Pořízek a Otakar Šik, obránci Filip Haman s Miloslavem Jáchymem a gólman Adam Beran. Další hokejisté se budou hlásit na zkoušku.

Stejně jako Dukla, také Táborští až do úplného finiše sezony nevěděli, jakou soutěž budou v nadcházejícím ročníku hrát. Zatímco Dukla bojovala o extraligu, Tábor sváděl bitvy se Šumperkem o Chance ligu. V sérii prohrál 1:4 na zápasy, ale vše nebylo až tak jednoznačné. Klíčová mohla být hned první bitva v Šumperku, kde Táborští ve 22. minutě vedli již 3:0 a v 50. minutě 4:2, ale nakonec prohráli 4:6. Poté Šumperk ovládl i druhý domácí zápas. Ve třetím utkání zapsal Tábor jedinou výhru, byť málem přišel o vedení 5:1. Ve čtvrtém zápasu se Draci dostali do vedení 2:0 a ačkoliv domácí v závěru snížili, hosté si již výhru a tři mečboly vzít nenechali. Zraněním sužovaný Tábor pak v pátém utkání prohrál 0:3 a bylo po nadějích.

Soupiska Tábora
Realizační tým Tábora

V novém ročníku tak budou Kohouti hrát opět druhou ligu, která ale nabídne jistě zajímavou zápletku. O postup může usilovat několik celků, vždyť třetí nejvyšší hokejovou soutěž bude hrát vedle Tábora i Ústí, Chomutov, Havířov, Znojmo, Benátky nebo Vrchlabí. To už slibuje zajímavou podívanou a Táborští na ní patřičně zbrojí. Posuďte sami. Do brankoviště přivedli Davida Gábu, v obraně bude hrát třeba Karel Plášil s Davidem Valou a útok posílí Jan Milfait či Jakub Petržílka. A zpět do mateřského klubu se po kratší či delší odmlce vrací velká jména jako Jiří Severa či Jakub Suchánek, přičemž oba mají zkušenosti s jihlavským hokejem.