4:0
(2:0, 1:0, 1:0)

Jihlava v prvním přípravném utkání podlehla Táboru

09.08.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté sehráli první přípravný zápas na ledě Táboru, který v minulé sezoně hrál proti Šumperku baráž o postup do Chance ligy. Dukla nastoupila v kombinované sestavě, kdy dostali šanci zejména nové tváře v kádru, mladší hokejisté a hráči na zkoušku. Již první třetina naznačila, jak bude zápas probíhat. Zatímco domácí své šance využili a vedli 2:0, hosté nikoliv. Ve 24. minutě vedl Tábor již o tři branky svou výhru pojistil v závěru zápasu čtvrtou brankou. Jihlava naopak neskórovala a prohrála tak 0:4.
09.08.2022 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Tábor

Gába – Kříž, Plášil, Suchánek, Hubata, Černý, Hajič, Radoš – Seidl, Vlček, Šulek, Bárta, Dančišin, Endál, Zayml, Milfait, Severa, Petržilka, Zíb, Matiášek
4

HC Dukla Jihlava

Wolf – Bilčík, Dvořák, Kowalczyk, Dundáček, Jáchym, Haman – Cachnín, Miškář, Šik, Beránek, Handl, Mácha, Křehlík, Pořízek, Brož, Pětník, Juda, Zajíček
0
Branky a nahrávky: 6. Severa, 19. Zayml (Černý), 24. Seidl (Radoš), 59. Dančišin (Šulek). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Zatímco jihlavští hokejisté nastoupili do zápasu z těžkého dopoledního tréninku a v kombinované sestavě, domácí Tábor vytasil prakticky všechny posily včetně gólmana Gáby, obránců Suchánka a Valy či útočníků Milfaita a Severy. Hned první přesilovou hru Tábor využil. Tři sekundy před návratem vyloučeného hráče na led uklidil puk z brankoviště do sítě bývalý jihlavský forvard Jiří Severa. Jihlava naopak vyloučení domácích nepotrestala a krátce poté v zblízka netrefil branku Pořízek. Hezké akce pokračovaly i na domácí straně, Severu tentokrát výborně vychytal Wolf. A zatímco Dukla nevyužila ani další přesilovku, domácí se v početní výhodě radovali, když tečovanou střelu Černého usměrnil mezi nohy Wolfa Patrik Zayml - 2:0.

Druhá část pokračovala podobně jako první. Po Handlovi šel na trestou lavici další hráč, který je v Dukle na zkoušku, Zajíček. A po 23 sekundách šel z trestné zpátky. Radek Seidl zakončil hezkou kombinační souhru s Radošem - 3:0. Následné šance nevyužil domácí Milfait, který rozezvučel tyčku, a jihlavský Handl, jehož vychytal Gába. Na průběžném stavu nic nezměnilo ani Dvořákovo vyloučení z konce druhé části.

Jihlavští hokejisté nezužitkovali zkraje druhé části ani přesilovku na dvě plus dvě minuty, naopak sami v její druhé části dvakrát faulovali. Wolf si dokázal poradil i s další hezkou souhrou Seidla. Šancí k vidění jinak příliš nebylo. Minutu a půl před koncem upravil na konečných 4:0 útočník Milan Dančišin, jenž byl v jihlavském klubu kdysi také na zkoušce. Dukla tak padla zejména kvůli nevyužitým šancím a další přípravné utkání sehraje na ledě Šumperka, který právě s Táborem bojoval o právo účasti v Chance lize pro nadcházející sezonu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie