Dukla si zahraje poprvé „doma“ mimo Jihlavu, v Pelhřimově přivítá Šumperk

22.08.2022 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava v této sezoně zahajuje novou éru ve své historii. Od roku 1956 až do jara 2022 hrála své domácí zápasy na Horáckém zimním stadionu, později CZ LOKO Aréně. Nyní ovšem kvůli špatnému technickému stavu a přípravám na výstavbu nové haly bude muset odehrát minimálně celou sezonu 2022/23 v azylu v Pelhřimově a Jindřichově Hradci, což představuje pro celou organizaci velkou výzvu. Poprvé si bude moci celý tým osahat nové prostředí už v úterý 23.8. od 17.30 hodin, kdy v Pelhřimově přivítá Šumperk. Stadion se otevírá v 16.45 hodin. Zápas můžete sledovat přímo na zimním stadionu v Pelhřimově nebo prostřednictvím onlajnu.

Dukla a Šumperk se střetnou v rámci přípravy už podruhé, přesně po týdnu. V tom předchozím se v dresu Dukly poprvé představil nový brankář Adam Beran a také hráči na try-out, společně s nimi i další letní posily Dukly. Úvodní gól pro domácí Šumperk tehdy zařídil bývalý hráč Dukly Patrik Čermák. Jihlava se ovšem nenechala rychlým gólem zaskočit a po necelé minutě dokázal Tomáš Harkabus vyrovnat. Po gólech Petra Beránka a Vítězslava Brože vedla Dukla po dvou třetinách už 3:1 a zdálo se, že utkání má pod kontrolou. Ve třetí třetině ovšem domácí Draci zvládli ještě utkání zdramatizovat a v úvodu třetiny snížil Lukáš Žalčík na 3:2. Dvě minuty před koncem ovšem Dukla zvládla využít přesilovou hru zásluhou Patrika Miškáře a utkání vyhrála 4:2.

Šumperk má před úterním zápasem v Pelhřimově v přípravě bilanci 2 prohraných a 1 vyhraného utkání. Po porážce se Šumperkem a Jihlavou dokázala 18.8. na svém stadionu porazit polské Jastrzębie 1:0 a poprvé v přípravě zvítězit. Po třech odehraných zápasech Draci ohlásili změny v kádru A-týmu. Do obrany se Šumperku podařilo přivést Vratislava Kunsta. Ten je odchovancem extraligového Liberce, několikrát nakoukl do mládežnických reprezentací a připsal si také několik startů v extralize v dresu Bílých Tygrů. Již několik let pravidelně hrál za Benátky nad Jizerou, po sestupu Benátek do druhé ligy dostal příležitost ještě na zkoušku v Porubě, nakonec se ale rozhodl právě pro Šumperk. V útoku naopak končí Lukáš Klíma, který vyzkouší v sezoně zahraniční angažmá.

Informace pro fanoušky ohledně stadionu v Pelhřimově

Zimní stadion se v Pelhřimově nachází v Nádražní ulici poblíž autobusového nádraží. Přímo u stadionu se nachází několik menších parkovišť, pro dopravu na zápas můžete využít také autobus (cca 5 minut pěšky na stadion) nebo vlak (cca 12 minut pěšky na stadion). Pro vstup na stadion můžete použít vstup na dlouhé straně naproti fotbalovému hřišti nebo druhý vstup na terase z krátké strany směrem z Křemešnické. Vstupenky doporučujeme nakoupit předem na webových stránkách zde. Přímo na stadionu také bude možné zakoupit vstupenku, nákupem z pohodlí domova se vyhnete zdržením ve frontě v případě technických problémů. U vstupu zároveň budou pracovníci, kteří načtou kód na vstupence a dají vám razítko, které bude fungovat jako vrácenka v případě opuštění stadionu. Vstupenky se neprodávají na konkrétní místa, můžete si tak vybrat jakékoliv místo na stadionu. Výjimku tvoří pouze vyhrazená místa označená páskou, která slouží pouze pro potřeby klubu, médií, statistik apod.