2:1
(0:0, 1:1, 1:0)

Vítězná pelhřimovská premiéra. Dukla zdolala Šumperk i podruhé

23.08.2022 / Tomáš Kalas

Jihlavští hokejisté mají za sebou první zápas v pelhřimovském azylu. V rámci přípravy přivítali "doma" Šumperk a po bezbrankové první třetině padaly góly až v prostředním dějství. Na úvodní trefu Draků odpověděl v signalizované početní výhodě Tobiáš Handl. Rozhodnutí přišlo pět minut před koncem, kdy po čtyřiceti sekundách využil přesilovku Filip Seman - 2:1.
V kádru Dukly v přípravě poprvé hrál Tomáš Čachotský s Josefem Skořepou a v obraně se přestavil i Petr Slabý, který v Jihlavě hrál dva roky v dorostu.
23.08.2022 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Kočí, Bilčík, Haman, Kowalczyk, Dvořák, Slabý – Čachotský, Skořepa, Mácha – Křehlík, Handl, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus, Seman, Pořízek
2

DRACI PARS Šumperk

Lackovič – Drtil, Eliáš, Hrachovský, Kadeřávek, Kunst, Rutar – Průžek, Bartoš, Žálčík, Čermák, Jouza, Kohút, Křemen, Šuhaj, Bernat, Antoníček, Vachutka, Horký
1
Branky a nahrávky: 27. Handl (Čachotský, Kowalczyk), 55. Seman (Pořízek, Bilčík) – 24. Průžek (Žálčík). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Jihlava byla v samotném úvodu duelu o něco aktivnějším celkem a Šumperk se často dostával z tlaku jenom díky vyhození kotouče. Jenže z náporu toho Dukla příliš nevytěžila, největší šanci měl Kowalczyk, ale v půlce sedmé minuty střelou minul branku. Zahrozili i Draci, na konci 12. minuty ujeli do brejku 2 na 1, leč Bernat zvolil v situaci nešťastné řešení a jeho pokus skončil za brankou Berana. O poznání větší práci pak měl v polovině 17. minuty hostující Lackovič, kterému uvízlo Dundáčkovo zakončení pod bruslí a jenom s pomocí obránců byl schopen udržet kotouč před brankovou čárou.

Přestože na začátku druhé třetiny měla Dukla velkou příležitost, jako první inkasovala. Na konci 24. minuty se totiž povedlo opětovně ujet hostům do přečíslení 2 na 1, Žálčík poslal kotouč přesně na hokejku Jiřího Průžka, který nedal svým zakončením Beranovi jakoukoliv šanci. Chvíli poté se navíc útočník s jihlavskou minulostí dostal do další nebezpečné situace, Beran ale reagoval včas. Jihlavě se nakonec povedlo srovnat přesně v čase 27:00. Při signalizované výhodě se po Čachotského přihrávce napřáhl Tobias Handl a zavěsil pod víko. Přestože pak měli domácí více ze hry – Kočí ve 33. minutě například nastřelil tyčku – vývoj zápasu Dukla nemohla otočit. Naopak mohla opět ztrácet jednu branku, brejk hostí 4 na 2 ale skvěle zastavil Beran.

Strhnout vedení na svoji stranu mohli Jihlavští ve třetí třetině, a to při vlastním oslabení. Čachotský však v 46. minutě netrefil odkrytou branku a vyrovnaný duel pokračoval i nadále. Severomoravany však zlomilo Drtilovo vyloučení na začátku 55. minuty. Dukle stačilo na využití 40 sekund, když odražený kotouč po Pořízkově střele procpal za Lackovičova záda Filip Seman. Přestože pak měli hosté šanci na srovnání, půl minuty před koncem jim srovnání prakticky sebral Beran, a kvůli následnému Žálčíkově vyloučení již pak neměli Šumperští možnost srovnat. Jihlava tak napoprvé v Pelhřimově vyhrála 2:1.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie