Náročná zkouška pro Duklu. V úterý vyzve extraligový Motor

29.08.2022 / Daniel Lhotský

Příprava Dukly se přehoupla do své druhé poloviny a po týdnu v Pelhřimově čeká Jihlavu týden na jihu Čech. Ještě před domácím utkáním v Jindřichově Hradci vyzve Dukla Jihlava v úterý 30.8. od 17:30 Motor České Budějovice. S tím se Dukla utkávala několik let v Chance lize až do přímého postupu Motoru do extraligy během covidové sezony. Utkání sice nebude mít takový náboj jako dřívější souboje v lize a v baráži, přesto nabízí zajímavou hokejovou podívanou. Pokud neplánujete cestu do Českých Budějovic, můžete sledovat utkání prostřednictvím onlajnu.

Po horších sezonách, kdy Motor hrál na dně extraligové tabulky, se mu ta minulá velmi vydařila. V základní části se dokázal probojovat až na čtvrté místo a ve čtvrtfinále porazil ambiciózní Pardubice 4:1 na zápasy. V semifinále podlehl Spartě 1:4 na zápasy a celkově bral bronzové medaile. V přípravě na sezonu 2022/23 mají České Budějovice zatím bilanci tří výher a tří porážek. V přípravě porazily třikrát zahraničního soupeře, nejprve na úvod přípravy přehrály Salzburg 3:2 a uspěly také v dvojzápasu proti Linci, který nejprve porazily 6:4 v domácím a poté 4:1 ve venkovním zápasu. Na domácí soupeře v přípravě ještě Motor ale recept nenašel. Nejprve podlehl Kladnu 7:2, poté doma nestačil na Třebíč a prohrál 4:0 a zatím své poslední utkání proti Plzni v pondělí 29.8. prohrál 4:1. Fanoušci Dukly si tak jistě budou přát, aby se tato bilance protáhla ještě alespoň o den.

Mezi nejvýznamnější letní posily Českých Budějovic lze určitě zařadit obránce Mikuláše Hovorku, který má za sebou skvělou sezonu v Chance lize. Hovorkovi je zatím jen 21 let a díky své mohutné postavě a držení hole vpravo tak může výrazným způsobem promluvit do další extraligové sezony. Další velkou posilou je i Zdeněk Doležal, který po dlouhém angažmá právě v Motoru zkusil sezonu ve Spartě. Nyní se ale vrací a v Českých Budějovicích dostane určitě zásadní roli v týmu, kterou by v Praze pravděpodobně nezískal. V týmu naopak nepokračují například Jindřich Abdul nebo Daniel Voženílek, který si příští sezonu zahraje v mistrovském Třinci. Otazníkem zůstává pokračování Jiřího Novotného a Michala Vondrky, u kterých není jisté, zda si budou chtít ještě prodloužit profesionální kariéru.