1:3
(1:1, 0:0, 0:2)

Po těžkém boji sladká odměna v podobě vítězství

30.08.2022 / Adam Pavlíček

V Budvar aréně Dukla nastoupila v přípravném zápase proti Českým Budějovicím. Domácí šli do vedení v 11. minutě, kdy se prosadil Zdeněk Doležal. Jihlava ale stav srovnala zásluhou Radka Pořízka o pět minut později po přečíslení dva na jednoho. V průběhu celého zápasu hrály oba celky několik početních výhod, ale ani jeden je nevyužil. V čase 53:09 poslal Duklu do vedení Patrik Miškář, který bekhendem propálil Strmeně. Domácí ještě zkusili využít vyloučení Kočího a odvolali gólmana. To už jim moc platné nebylo, protože Otakar Šik dokázal namířit kotouč do odkryté klece.

30.08.2022 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

Banes Motor České Budějovice

Strmeň – Bindulis, Vráblík, Šenkeřík (A), Dvořák, Doudera, Kachyňa, Willman – Dzierkals, Hanzl (C), Kříž – Přikryl, Toman, Doležal (A) – Sochor, Drančák, Putz – Hála, Vavřík
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Dvořák, Kowalczyk, Kočí, Dundáček, Matějíček – Čachotský (A), Skořepa (C), Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus (A), Handl, Pořízek
3
Branky a nahrávky: 11. Doležal (Toman) – 16. Pořízek (Handl), 54. Miškář (Šik), 60. Šik. Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 2009. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Začátek samotného zápasu rozhodně nenudil. Dukla nastoupila velmi aktivně. Ve druhé minutě nastřelila tyčku, chvíli poté střílel z dobré pozice Mácha, domácí však odolali a také ukázali aktivitu. Vráblík dostal křiznou přihrávku v úniku, na hostujícího brankáře si nepřišel. Hra se střídala ze strany na stranu a ani jeden z celků neměl výraznější převahu. V desáté minutě pak diváci viděli první branku, když Zdeněk Doležal nikým nehlídán neměl problém zakončit. Poté Jihlava výrazně přidala a snažila se o srovnání. Další dobrý pokus neproměnil Mácha, když dostal k dispozici tresné střílení. Jan Strmeň pak už ale nestačil na dělovku Radka Pořízka - 1:1. Nerozhodný stav vydržel až do konce úvodního dějství.

To druhé začalo přesilovkou domácího Motoru. Doudera ani Hanzl však ale puk za Berana neusměrnili. Početní převahu si záhy zkusila také Dukla, ta jí však vůbec nevyšla. Naopak mohl skórovat Dzierkalis, chyběl mu jen kousek k tomu, aby puk dotlačil za čáru. Tentýž hráč trefil po chvilce, ve které jsme neviděli výraznější šance, tyčku a Beran si mohl znovu oddychnout. Tedy druhá třetina tak branku nenabídla, do závěrečné dvacetiminutovky jsme šli za vyrovnaného stavu.

Chvíli po úvodním buly mohl vrátit vedení Motoru Marcel Kříž, zblízka ale kotouč nezvedl, jak by zrovna potřeboval. Dále jsme si museli na větší šanci poměrně dlouho počkat. Patrik Miškář totiž předvedl poměrně hezkou akci, kdy se s kotoučem protáhl ze středního pásma až do zakončení a upravil tak skóre - 1:2. Jihočeši se poté dostali do pásma a o rychlou odpověď se málem postaral Hanzl, jehož teč skončila na tyči. Českobudějovičtí pak odvolali Jana Strmeně z branky a zkusili to se šesti hráči v poli. Dukla se však trefila do prázdné branky a pojistila si výhru, Otakar Šik zamířil přesně.