Poslední přípravný zápas sehraje Dukla na Slovensku

05.09.2022 / Natálie Poláčková

Letní příprava je u konce a s tím přichází i poslední zápas přípravy. Za celou dobu je to však poprvé, co se Dukla vydá za hranice. Jihlava vyzve slovenský tým HK Nitra v úterý 6.9. od 18:00. Pro Duklu to bude zkouška před startem Chance ligy, kde v prvním kole narazí na Porubu. Zápas budete moci sledovat i prostřednictvím onlajnu.

V loňských letech na tom byla Nitra velice dobře. Vždy se jim podařilo probojovat do play off, dokonce ve většině případů neméně do semifinále. Loni se však dokázal slovenský celek dostat až do finále Extraligy. Do play off vstupovali hráči Nitry ze třetí příčky, což jim za soupeře určilo šestý Poprad. Sérii s ním Nitra neměla vůbec lehkou, protože o postupu Nitry rozhodl až sedmý zápas, který domácí tým ovládl 3:1. V semifinále narazili hráči na Zvolen, který dokázaly přehrát už v šestém zápase. Stav série tak skončil 4:2. Jenže štěstí také nepřeje věčně a ve finále už byl lepší bývalý klub KHL Slovan Bratislava. Nitra však ukončila sezonu před svými fanoušky, kteří mohli být náležitě pyšní i přes prohru. V přípravě Nitra narazila hned na několik zahraničních soupeřů. Z pěti zápasů dokázal domácí celek vyhrát celkem tři. První přípravný zápas Nitra vyhrála na ledě Levic 4:2. Poté přišly dva zápasy v Nitra Aréně. Jeden proti českému celku z Poruby, ten domácí vyhráli 3:1, druhý zápas proti Krefeldu už však v prodloužení ovládli hosté výhrou 3:2. V Německu Nitra nestačila na Schwenninger, když nedokázala vstřelit ani branku. Páteční zápas však dokázala Nitra ovládnout 5:4, když nastoupila proti bulharskému Ferenváros.

Nejvýraznější oslabení by pro Nitru mohla být ztráta Šimona Nemce, který byl v letošním draftu na druhém místě a vybrali si ho New Jersey Devils. Domácímu celku ale odešlo i několik útočníků za které si klub musel hledat náhradu. To se jim ale nejspíš povedlo, protože realizační tým přivedl nejen tři mladé útočníky, ale také obránce. Jedním z nich je i Michael Prapavessis, který v loňské sezoně působil v americkém Idaho Steelheads, kde i jako obránce získal 32 bodů za 23 zápasů. V útočních řadách by mohl velice překvapit teprve devatenácti letý útočník Oleksii Myklukha, který v kanadské QMJHL odehrál sezonu za Blainville-Boisbriand Armada. Během 40 zápasů dosáhl na 58 bodů, přičemž 11 z toho získal v play off. Myklukha nastoupil taky za národní tým na nedávném mistrovství juniorů v Edmontonu, kdy si připsal dva body za asistence.