4:2
(1:0, 1:1, 2:1)

Senzační zákroky Berana nestačily na výhru nad Nitrou

06.09.2022

Do posledního přípravného zápasu před stratem sezony nastoupila jihlavská Dukla na ledě slovenského celku z Nitry. Domácí byli již od začátku velice aktivní a v první třetině šli dokonce do vedení v početní výhodě. Do druhé periody už šla Jihlava sebevědoměji a i přes branku Nitry ve 29. minutě nepřestala hrát a v čase 31:26 snížil na rozdíl jednoho gólu Filip Dundáček. Třetí třetina začala podobně jako ta druhá, na obou stranách velice aktivně. Únik Filipa Bucnise však poslal Nitru znovu do dvoubrankového vedení. Viktor Ujčík se rozhodl odvolat gólmana, což vedlo k snížení stavu zásluhou Richarda Cachnína. Vyloučení na straně Nitry nabídlo Dukle přesilovku, ale ihned po buly se povedlo jednomu z domácích hráčů vystřelit a puk skončil v odkryté kleci - 2:4 v neprospěch Jihlavy.
06.09.2022 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HK Nitra

Honzík – Mezei, Donaghey, Švarný, Gajdoš, Pupák, Pánik, Socha, Pekarčík – Krivošík, Myklukha, Holešinský – Tvrdoň, Buncis, Molnár – Lacka, Bajtek, Varga – Knies, Šramaty, Solenský
4

HC Dukla Jihlava

Beran – Kowalczyk, Dvořák, Dundáček, Matějíček, Bilčík, Kočí – Veselský, Skořepa, Mácha – Harkabus, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Křehlík, Handl, Pořízek
2
Branky a nahrávky: 12. Varga (Molnár), 29. Krivošík (Myklukha), 51. Buncis, 60. Krivošík – 32. Dundáček (Handl), 58. Cachnín (Pořízek, Dundáček). Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetina nebyla z naší strany až tak dobrá. Možná se na tom podepsala i delší cesta. Domácí byli lepší v pohybu, ale postupem času se hra vyrovnávala a dokázali jsme Nitru v jejich obranném pásmu dostat pod tlak a dostávat se do šancí. Za nás trenéry je s tímto přípravným utkáním, s generálkou před soutěží spokojenost. Zápas se nám líbil, i když se utkání nedovedlo do vítězného konce.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie