Dukla bude bojovat o třetí výhru v řade proti záloze Pardubic

14.10.2022 / Daniel Lhotský

Ještě minulou sezonu hrála Dukla proti Vrchlabí, které díky spolupráci s extraligovými Pardubicemi často dosáhlo na čelní příčky tabulky. Tým z východních Čech se ale po sezoně pro jiný koncept práce s hráči, a nakonec do soutěže dostal svůj vlastní B-tým. Dynamo je v tomto unikát, ostatní extraligové celky volí cestu spolupráce s fungujícími celky Chance ligy. Právě proti Pardubicím B si Dukla zahraje v sobotu 15.10. od 16:30 v Jindřichově Hradci. Vstupenky si můžete zakoupit předem na našich webových stránkách. Pokud neplánujete cestu na stadion, můžete zápas sledovat prostřednictvím textového přenosu na Onlajny.com nebo si pustit stream na hokejka.tv.

O tom, že Vrchlabí bude nahrazeno Pardubicemi B se vědělo relativně dlouho před sezonou. Extraligový celek ovšem dlouho nezveřejňoval, kde bude rezervní tým vlastně hrát ani kteří hráči budou tvořit jádro týmu. Celá prvoligová komunita tak pořádně nevěděla, co vlastně od nově vznikajícího celku čekat. Po úvodních jedenácti kolech si Pardubice B nevedou zas až tak špatně, se třinácti body jsou sice aktuálně až dvanácté, je ovšem nutné dodat, že mezi prvním a posledním týmem tabulky je aktuálně pouhých osm bodů a zápasů se bude hrát ještě mnoho. Zároveň primárním cílem týmu Pardubice B určitě není boj o nejvyšší příčky, nýbrž příprava hráčů pro zapojení do extraligy.

O svou šanci v extralize bojuje v brance Pardubic B brankář Milan Klouček, který v minulé sezoně odchytal přes dvacet extraligových utkání za Dynamo. Velkou hvězdou v obraně Pardubic B je Jan Kolář. Ten odehrál velkou část své kariery v KHL a několikrát si vybojoval i pozvánku na Mistrovství světa, naposledy v roce 2019. Ve svých 35 letech tak spíše bude plnit funkci lídra v B-týmu a bude mít za úkol připravovat mladé obránce. Kdykoliv se ale může objevit i v nevyšší soutěži. Fanoušci Dukly se v sobotu znovu potkají s obráncem Janem Zdráhalem, který bojoval v dresu Dukly během zatím poslední extraligové sezony Jihlavy. Několikrát za Duklu nastoupil i obránce Marek Drtina, na Vysočině odehrál ale jen málo zápasů, a to už před téměř deseti lety. Zbytek obrany tvoří převážně mladí hráči Pardubic.

Podobné je to i v útoku záložního týmu Pardubic. I na těchto postech nastupují hlavně mladší hráči, kteří by v budoucnu mohli posílit útočné řady A-týmu. Přesto i v útoku najdeme několik zajímavých jmen. Například Lukáše Endála. Ten dokáže budit vášně kamkoliv přijede. Endál celou minulou sezonu hrál v nedalekém Táboře a dovedl ho až do baráže o Chance ligu. Nyní dostal šanci od Pardubic B a využil ji skutečně ve velkém stylu. Během pouhých pěti zápasů dokázal vstřelit už šest branek a přidal navrch jednu asistenci. Po pěti zápasech se tak vyhoupl na první místo v produktivitě svého týmu a celkově je navíc devátým nejčastějším střelcem celé ligy. Dalším zajímavým jménem v útoku je Tomáš Kaut, který už letos dostal prostor i v extralize. I on se v současnosti drží na sedmi kanadských bodech. Mezi mladými útočníky stojí za zmínku i Michal Rouha. Tomu se povedlo vstřelit už čtyři branky. Pardubice B tak celkově disponují celkem mladým kádrem doplněným o několik zvučných zkušených jmen.

Na stadionu v Jindřichově Hradci Dukla zatím hrála jen dvakrát, pokaždé zde ale dokázala bodovat. Poslední domácí zápas právě na stadionu Jana Marka proti Kolínu Jihlava vyhrála 3:2, předtím podlehla Zlínu 2:1 na nájezdy. Foto: Nela Dittrichová.

Poslední zápas Pardubic B

11. kolo Chance ligy 2022/23: Pardubice B – Zlín (2:3)

Branky a nahrávky: 8. Endál (Zdráhal, Kaut), 38. Rouha (Bučko) – 4. Hejcman (Kubiš, Ondráček), 34. Hejcman (Illéš), 39. Frömel (Gago). Rozhodčí: Cabák, Čáp – Kokrment, Horažďovský. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 345. Střely na branku: 18:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

12. kolo Chance ligy, sobota 15. října 2022

HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice B (16:30, Jindřichův Hradec) - vstupenky zde
HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Baník Sokolov – SC Marimex Kolín (odloženo na 12.12.)
DRACI PARS ŠUMPER – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC Slavia Praha (17:00)
PSG Berani Zlín – HC Frýdek-Místek (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov (18:00)

13. kolo Chance ligy, středa 19. října 2022

SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice (18:00)
SC Marimex Kolín – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – DRACI PARS ŠUMPERK (18:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – PSG Berani Zlín (18:00)
HC ZUBR Přerov – HC Baník Sokolov (18:00)