3:2
(1:1, 1:0, 1:1)

Třetí výhra v řadě. Dukla porazila zálohu Pardubic 3:2

15.10.2022 / Václav Tomšů

Sobotní odpoledne patřilo v Jindřichově Hradci domácímu celku. V první třetině otevřel skóre Patrik Miškář, ale Pardubicím se povedlo do šesti minut srovnat. Ve druhé třetina padla branka pouze na domácí straně. Poslední perioda přinesla branku Jiřího Fronka, jehož gól byl právě ten rozhodující. Hostům se sice ještě povedlo snížit, ale ke srovnání už ti nestačilo.
15.10.2022 16:30, Chance Liga - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Rutar, Kolář, Haman, Jáchym, Kočí, Dvořák – Čachotský, Skořepa, Pořízek – Harkabus, Miškář, Fronk – Beránek, Seman, Šik – Křehlík, Handl, Brož
3

HC Dynamo Pardubice B

Klouček – Bučko, Drtina, Nedbal, Zdráhal, Oliva, Kaštánek – Rouha, Kaut, Půhoný – Endál, Herčík, Kulhánek – Turek, Pochobradský, Machač – Rohlík, Zeman, Hajný
2
Branky a nahrávky: 5. Miškář (Haman, Fronk), 32. Beránek (Seman, Šik), 48. Fronk (Harkabus) – 11. Zdráhal (Machač), 54. Bučko (Půhoný, Herčík). Rozhodčí: Hucl, Skopal – Jindra, Štofa. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Dukla se utkala v sobotu v Jindřichově Hradci s nováčkem letošního ročníku Chance ligy Pardubicemi B. Celek z východních Čech zatím tápe a v tabulce mu před dnešním duelem patřilo dvanácté místo. Jihlava, povzbuzena prolomenou sérií porážek, šla do vedení již v páté minutě, kdy se v přesilové hře od modré čáry prosadil tvrdou ranou Patrik Miškář. Hosté však dokázali za pět minut vyrovnat po situaci, ve které se puk odrazil k Janu Zdráhalovi, ten se v situaci jeden na jednoho nemýlil do horního rohu Beranovy branky. Až do poloviny druhé třetiny se bojovalo o vedoucí branku. Ta opět potěšila všechny fanoušky Dukly, Petr Beránek, který se téměř v polovině zápasu nejrychleji zorientoval v brankovišti a dorazil v pádu za Kloučka, vrátil Duklu znovu do vedení.

Domácí celek vstupoval do třetí třetiny za stavu 2:1. Již ve 48. minutě bylo na stadionu Jana Marka opět veseleji, když se Jihlavě vyplatil urputný tlak v útočném pásmu. Tomáš Harkabus přesně našel Jiřího Fronka, který už si pouze rozhýbal Kloučka a bekhendem vstřelil třetí gól. Pardubice se však nemínily vzdát bez boje a dokázaly v 54. minutě využít přesilovou hru zásluhou Martina Bučka. Ten se objevil nehlídaný na pravém kruhu a po zmatcích v jihlavské defenzivě prostřelil Adama Berana u bližší tyče. Béčko pardubického Dynama pak trápilo domácí obránce až takřka do konce zápasu. Ve hře bez brankáře se následně hosté snažili o vyrovnání, nicméně Adam Beran potvrdil svou skvělou formu a Jihlava tyto těžké situace zvládla. Dukla tak dokázala vybojovat třetí výhru v řadě. Na ledě zimního stadionu Jana Marka v Jindřichově Hradci Dukla porazila HC Dynamo Pardubice B poměrem 3:2 a zapsala třetí výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (trenér HC Dukla Jihlava): My ten souboj do konce máme snad každý zápas od začátku sezony. Když přehráváme soupeře, tak z toho dokážeme vytěžit minimum, vedeme jen o jeden gól, neutečeme soupeři aspoň o dva. Potom, když nás soupeř zatlačí, tak přijde zbytečná panika z mého pohledu. Takže by se to dalo řešit lépe, ale je to přesně o tom, že jak je to přetahovaná o jeden gól, tak nás to stojí poté spoustu sil. Jsem rád, že už nám konečně trochu začaly fungovat přesilovky, že jsme konečně dali gól z přesilovky. Teď máme do středy volno, zítra dostanou kluci volno, trochu si odpočinou, i v hlavě. A v pondělí zase začneme pracovat na zakončení a na hře v obranném pásmu, protože tam jestli chceme být úspěšnější, tak musíme být mnohem víc sebevědomí, musíme řešit ty situace lépe a nenechávat volné hráče za sebou.

Jan Starý (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice B): Bylo to pro nás těžké utkání, což se dalo proti Jihlavě předpokládat. Mrzí nás to, protože jak odskočili na 3:1, tam to bylo po individuální chybě, kdy jsme nedostali kotouč z pásma, a Dukla má tak kvalitní kádr, že to potrestala. Pak jsme měli přesilovou hru, něco nám nevyšlo, nakonec to tam ale padlo. A v závěru už je to vlastně vabank, hrajete bez brankáře. Byly tam šance i předtím, byla tam nastřelená tyčka, tlačili jsme se do brány, ale to je prostě pozdě. Už je to asi třetí zápas, kdy se to snažíme dohnat v posledních pěti minutách, což není dobře. Myslím si, že pro nás stěžejní byla druhá třetina, kterou jsme neodehráli vůbec dobře. Byli jsme pod neustálým tlakem. Měli bychom hru spíš zjednodušovat a my si ji naopak komplikujeme. Začátek byl dobrý a dejme tomu i třetí třetina. Z tohoto se musíme ponaučit. Byla škoda, že jsme tu nic neuhráli, ale jak říkám, Jihlava je zkušený tým a bylo to pro nás těžké v posledních minutách urvat alespoň bod.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie