Ze severní Moravy rychle zpět do jižních Čech. Dukla na domácím ledě přivítá Frýdek-Místek

23.10.2022 / Daniel Lhotský

Dukle příliš času na odpočinek po náročném utkání v Porubě nezbývá, už v pondělí totiž nastoupí v Jindřichově Hradci od 17:30 proti Frýdku-Místku, kam nedávno odešel obránce Daniel Kowalczyk. S nadsázkou by se dalo říci, že azyl v Jindřichově Hradci vyhovuje Dukle více než v Pelhřimově, na Zimním stadionu Jana Marka totiž ze tří zápasů vždy brala alespoň jeden bod. Zda se Dukle podaří vrátit na vítěznou vlnu a prodloužit tuto sérii můžete sledovat přímo na stadionu nebo prostřednictvím Onlajny.com a Hokejka.tv. Vstupenky si můžete kopit na tomto odkazu.

Výsledky Rysů z posledních kol budí celkem smíšené pocity. Fanoušky jistě potěšila výhra 4:0 na ledě věhlasného Zlína a výhra 3:2 po prodloužení proti silnému Prostějovu. Na druhé straně ale Frýdek-Místek nestačil na Šumperk a Pardubice B, tedy na týmy, které jsou až na chvostu prvoligové tabulky. Zato Dukla půjde do souboje s chutí vrátit se na vítěznou vlnu, kterou po čtyřech zápasech přerušila aktuálně vedoucí Poruba. Jihlavě bude s jistotou chybět Filip Seman, který bude muset léčit zlomeninu. Na jeho místo přijde zástupce mladší generace Jonáš Jungwirth, který v Extralize juniorů drží průměr bodu na zápas.

Frýdek-Místek dlouhodobě úspěšně spolupracuje s extraligovým Třincem a pro svého partnera už pomohl vychovat několik budoucích extraligových mistrů. Spolupráce mezi týmy na samotném východu Republiky se osvědčila, a tak i v současnosti najdeme řadu mladých talentů na soupisce Frýdku-Místku. V brance se pravidelně střídají Vojtěch Mokry a Patrik Švancara, oba se narodili až po roce 2000 a tvoří tak velmi mladou gólmanskou dvojici. Pikantní návrat do Jindřichova Hradce zažije Daniel Kowalczyk, který z Dukly odešel teprve minulý týden a hned druhý zápas v této sezoně odehraje proti týmu, ve kterém strávil několik posledních sezon. Svému bývalému zaměstnavateli z největšího města Vysočiny se postaví i Vojtěch Zeleňák, který v dresu Dukly nastupoval v minulé sezoně.

Tím ovšem výčet bývalých hráčů Dukly nekončí. Aktuálně nejproduktivnějším hráčem i nejčastějším střelcem Frýdku-Místku je Vlastimil Dostálek (7+7), který si za Duklu zahrál během extraligové sezony 17/18 a odehrál v Jihlavě ještě celý ročník 18/19. Ještě více zápasů v červenožlutém dresu si připsal Adam Zeman, i on v současné době nastupuje za Frýdek-Místek. Sedm gólů na svém kontě má polský útočník Alan Lyszczarczyk, kterého si pravidelně berou do sestavy Oceláři z Třince. Frýdek-Místek má přislíbenou pomoc z Třince od Erika Hrni, který vyhrál s Oceláři poslední tři extraligové sezony. Fantastickou sezonu zatím prožívá Michal Hotěk, který si v 13 zápasech připsal už 3 góly a 9 asistencí. Přestože je Frýdek-Místek aktuálně až devátý, stále má co nabídnout, Duklu určitě v pondělí nečeká nic lehkého.

Poslední zápas Frýdku-Místku

14. kolo: HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov 3:2pp

Branky a nahrávky: 33. Hotěk (Haas, A. Zeman), 37. Vrdlovec (Svačina, A. Zeman), 63. Sova (Hotěk) – 18. Venkrbec (Jansa, T. Jáchym), 44. T. Jáchym (Jansa, Pěnčík). Rozhodčí: Bejček, Čáp – Bezděk, Peluha. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2 Diváci: 820. Střely na branku: 34:29. Zblokované střely: 6:8. Vhazování: 37:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Frýdek-Místek: Švančara – Š.Havránek, Teper (C), Zeleňák, Kowalczyk, Adámek, Sova, Žůrek – Vrdlovec (A), Svačina (A), Dostálek – Hotěk, A. Zeman, Haas – Macháček, Ramik, Bednář – Matěj, Geidl, Jobánek.

Poslední vzájemný zápas

2. kolo: Frýdek-Místek – Jihlava

Branky a nahrávky: 10. Sova (Hotěk), 53. Dostálek (Doktor, Teper), 59. Dostálek (Haas, Sova) – 51. Dvořák (Juda, Brož). Rozhodčí: Wagner, Skopal – Jindra, Štofa. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 762. Střely na branku: 23:35. Zblokované střely: 9:0. Vhazování: 24:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Frýdek-Místek: Mokry – Havránek, Teper (C), Sova, Michálek, Zeleňák, Žůrek, Adámek – Machala, Vrdlovec (A), Zeman – Dostálek, Haas, Doktor – Bednář, Hotěk, Klimša (A) – Matěj, Macháček, Geidl.

Jihlava: Beran – Bilčík, Dvořák, Dundáček, Kočí, Jáchym, Kowalczyk, Matějíček – Čachotský (A), Skořepa (C), Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus (A), Seman, Pořízek. Minulou sezonu se Dukle proti Frýdku-Místku dařilo a z vzájemných zápasů brala 7 z 9 možných bodů. První letošní utkání v Hale Polárka ovšem lépe zvládli lépe Rysi. Dokáže Dukla v Jindřichově Hradci oplatit svému soupeři porážku z druhého kola ligy? Foto: Nela Dittrichová.

15. kolo Chance ligy, pondělí 24. října 2022

SK Horácká Slavia Třebíč – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek (17:30, ZS Jindřichův Hradec) - vstupenky zde
HC Stadion Litoměřice – HC Dynamo Pardubice B (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
PSG Berani Zlín – DRACI PARS ŠUMPERK (17:30)
HC Baník Sokolov – HC Slavia Praha (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – SC Marimex Kolín (18:00)

16. kolo, Chance ligy, středa 26. října 2022

PSG Berani Zlín – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Dynamo Pardubice B – VHK ROBE Vsetín (18:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Baník Sokolov (18:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
SC Marimex Kolín – HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Frýdek-Místek – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov (18:00)

17. kolo Chance ligy, sobota 29. října 2022

HC Dukla Jihlava – DRACI PARS ŠUMPERK (16:30, Pelhřimov) - vstupenky zde
VHK ROBE Vsetín – PSG Berani Zlín (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha (17:00)
HC Baník Sokolov – HC Frýdek-Místek (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dynamo Pardubice B (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – SC Marimex Kolín (17:30)