4:1
(1:0, 2:1, 1:0)

Dukla navázala na úspěšně zápasy v Jindřichově Hradci, Frýdek-Místek porazila 4:1

24.10.2022 / Tomáš Lysý

Dukla přijela do Jindřichova Hradce s cílem nahradit si chuť po nevydařeném zápasu proti vedoucí Porubě a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Zásadně tomu napomohl junior Jonáš Jungwirth, který chytil svou šanci v A-týmu za pačesy a v první polovině zápasu dvakrát skóroval. Na něj poté navázal Otakar Šik, který také Frýdku-Místku vstřelil dvě branky. Především díky těmto dvěma mladým útočníkům nakonec Dukla porazila Frýdek-Místek 4:1 a znovu se tak přiblížila medailovým pozicím v tabulce.
24.10.2022 17:30, Chance Liga - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf – Mareš, Bilčík, Dundáček, Haman, Jáchym, Kočí, Chvátal – Jungwirth, Skořepa (C), Šik – Harkabus (A), Miškář, Fronk – Beránek, Pořízek, Křehlík – Cachnín, Juda, Brož
4

HC Frýdek-Místek

Mokry – Havránek, Teper (C), Sova, Kowalczyk, Zeleňák, Ročák, Homola – Dostálek, Vrdlovec (A), Svačina (A) – Hotěk, Haas, Zeman – Lyszczarczyk, Macháček, Bednář – Geidl, Matěj, Ramik
1
Branky a nahrávky: 15. Jungwirth (Šik, Kočí), 25. Jungwirth (Šik, Dundáček), 28. Šik (Jungwirth), 56. Šik (Miškář) – 31. Svačina (Teper). Rozhodčí: Květoň, Jaroš - Polák, Kotlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 550. Střely na branku: 35:15. Zblokované střely: 6:6. Vhazování: 23:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Průběh utkání

Úvod zápasu, ve kterém domácí poprvé v sezoně nasadili obránce Chvátala a útočníka Jungwirtha z výtečně hrající juniorky, nepřinesl žádné vážnější šance. Jihlavští dostali v sedmé minutě přesilovou hru, když šel ven obránce Kowalczyk, který ještě nedávno hrál právě za Duklu. Leč bez zužitkování a neradoval se ani Frýdek při klasické početní výhodě, ani při 32 sekund dlouhé dvojnásobné přesilovce. Ba co víc, Adam Wolf, jenž v sezoně poprvé hájil jihlavskou branku, nemusel příliš zasahovat. Po skončení oslabení se stav mohl měnit. Jiří Fronk naskakující z trestné lavice svůj únik neproměnil, čím dál lépe hrající Dukla pak nezužitkovala ni přečíslení tři na jednoho. Poté už zasloužené vedení Jihlavy přišlo. Jonáš Jungwirth dostal puk před modrou od Šika, namířil si to mezi ex-jihlavský duo Kowalczyka s Dostálkem a mazácky kolem vyrážečky vstřelil svůj první gól za A-tým Dukly - 1:0.

Do druhé části vstoupila Dukla ještě lépe. Jonáš Jungwirth se možná ještě stále radoval z první trefy za Áčko, když rázem přidal druhou! I tentokrát ho nikdo z hráčů hostí nedostoupil a „Jumba“ nedal z kruhů gólmanovy Mokrymu šanci. Na konci osmadvacáté minuty vedli Jihlavští již o tři branky. Jungwirth vrátil Šikovi dvě výborné přihrávky, když mu na pravém kruhu přenechal kotouč a Otakar Šik se prosadil střelou na vzdálenější tyč. Hosté byli zralí na ručník, ale rychle se vrátili do zápasu. Dukla nevyužila přesilovku a po jejím skončení si obrana nepohlídala zkušeného Vladimíra Svačinu, na jehož střelu si sice Wolf sáhl, ale puk mu proskákal pod lapačkou - 3:1. Na menší brankový rozestup se ale Frýdek-Místek nedostal.

Dukla totiž ve třetí třetině kontrolovala hru a nepustila hosty na dostřel. Po jednom vyloučení na každé straně se skóre neměnilo, další jihlavská přesilovka už byla využitá. Také Otakar Šik se trefil podruhé, když po Miškářově přihrávce před brankou dloubl do puku a ten skončil za zády překvapeného brankáře - 4:1. Jihlavští, kteří se trápí celou sezonu v koncovce, mohli přidat ještě jednu branku. Cachnín po opuštění trestné lavice ujížděl sám na Mokryho, kličkou ho ale nepřelstil. Červenožlutí tak oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného utkání a zatímco jihlavský trenér Karel Nekvasil mohl být spokojen, jeho protějšek Martin Janeček byl z výkonu svých svěřenců notně rozladěn.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): Dnešní zápas se mi hodnotí strašně těžce. Musím být neskutečně kritický k mužstvu a ke hře, kterou jsme předváděli. Přijeli jsme jak mistři světa. Soupeř hrál normální jihlavský hokej. Nic zvláštního, že by nás něčím překvapil. Ale my jsme prostě stáli, dívali jsme se a mysleli si, že se soupeř porazí sám. Naopak. Dostali jsme góly na 3:0 a bylo téměř po zápasu. Říkám téměř, protože jsme se trošku začali zvedat, ale pak jsme udělali nesmyslné fauly a sami jsme se okradli o to, abychom se zápasem mohli něco udělat. A za tyto fauly budu nekompromisně hráče trestat. To je všechno, musíme se dívat dopředu, protože ve středu hrajeme s dalším těžkým soupeřem. Doma a budeme s ním chtít hrát úplně jinak.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas hodnotím kladně. V první třetině jsme byli suverénně lepší, ale bohužel jsme z toho vytěžili jen jednu branku. Říkali jsme si, že takhle chceme pokračovat. Zápas byl z naší strany velice dobrý, až na pět sedm minut ve druhé třetině, kdy jsme s Frýdkem začali hrát hurá hokej nahoru-dolů a ztráceli puky ve středním pásmu. Zaslouženě jsme vyhráli a zase jsme dali gól v přesilové hře a dokonce jsme prolomili třígólové prokletí vstřelených branek, když jsme dokázali dát čtyři. Kladný zápas, ať už z hlediska výkonů juniorů Jungwirtha a Chvátala, tak i gólmana Wolfa, který letos naskočil do prvního zápasu. Užili si vítěznou atmosféru a Jungwirth měl tři body (2 + 1), takže úplně super.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie