Posledním soupeřem Dukly před reprezentační přestávkou bude zvedající se Vsetín

04.11.2022 / Tomáš Lysý

První reprezentační přestávka pomalu přichází, takže si hokejisté ve dvou nejvyšších českých hokejových soutěžích trošku odpočinou. Ještě před ní ale zbývá sehrát 19. kolo Chance ligy a o šlágru nemůže být vůbec žádný pochyb. Jihlava totiž zajíždí na led finálového soupeře z uplynulého play off, týmu VHK ROBE Vsetín. Valaši se po výměně trenérů zvedají, vyhráli čtyři zápasy v řadě a inkasovali v nich pouze čtyři branky. Poskočili tak na čtvrté místo, na kterém mají o bod více než pátá Jihlava. Zápas, který začíná v sobotu 5. listopadu 2022 od 17:00 můžete sledovat na onlajnech, přes hokejkaTV nebo se o víkendu vydat na legendární stadion Na Lapači osobně.

Zažité pořádky se mění. To poznali Vsetínští během půl roku. Nejprve skončil dlouholetý šéf zelenožlutých Daniel Tobola, kterého nahradil Petr Neumann. Nadále naopak pokračuje klubu velmi oddaný a několik funkcí zastávající Filip Bazala, který zcela oprávněně povýšil na výkonného manažera. Do sezony vstoupili Vsetínští jako uragán, když z pěti zápasů zapsali plný počet patnácti bodů, ale v šestém kole prohráli s Jihlavou 1:2 a stroj se zasekl. Včetně porážky s Duklou totiž podlehli v sedmi z osmi zápasů a duu Roman Stantien, Jan Srdínko se stala osudnou ostudná porážka 3:7 v Šumperku.

Soupiska Vsetína
Realizační tým Vsetína

Trenér brankářů Roman Peschout, který pracoval několik let i v Jihlavě, tak má od 15. kola nové trenérské kolegy. Hlavním koučem se stal Jiří Weintritt, jenž v klubu zastává pozici šéftrenéra mládeže, vede dorostence a Áčko již v minulosti trénoval. Jako asistenta si vybral Radima Kucharczyka, který ještě v uplynulé sezoně za A-tým Valachů nastupoval a kabinu tak dobře zná. Trenérská změna rázem pomohla a je otázkou, zda dočasní trenéři nepovedou mužstvo i nadále. Vsetín totiž postupně udolal doma vedoucí Porubu 2:1 a poté zapsal tři výhry 4:1 v řadě. Nejprve na ledě B-týmu Pardubic, poté v parádním derby proti Zlínu a nakonec ve Frýdku-Místku.

Ve všech čtyřech utkáních s novými trenéry chytal Maksim Zhukov, předsezonní velká gólmanská posila z Jihlavy a současná jasná jednička Valachů. V prvním obranném páru spolu hrají jihlavští parťáci z postupové sezony Jiří Říha a David Kajínek. Oba jsou nejproduktivnějšími beky týmu, mají pět bodů (Říha 2+3, Kajínek 0+5). V obraně hraje také zkušený Ondřej Němec, jenž oznámil, že jde o jeho poslední sezonu ve velmi bohaté kariéře. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Luboš Rob, jenž je zároveň nejlepším kanonýrem (9+8). Na druhém místě je Roman Přikryl, dosavadní král asistencí (2+11). Hned za nimi je další ex-jihlavský hokejista Peter Lichanec (5+6). Do tří utkání za Vsetín naskočil i Marek Melenovský, který sezonu zahájil v jihlavském extraligovém týmu juniorů a nyní táhne zejména Vsetín v juniorské soutěži o patro níže.

Poslední zápas Vsetína

18. kolo: HC Frýdek-Místek – VHK ROBE Vsetín 1:4

Branky a nahrávky: 24. Ramik (Haas) – 38. Jenáček (Lichanec, Berger), 45. Sihvonen (Klhůfek, Klímek), 49. Berger (Kajínek, Lichanec), 58. Rob (Přikryl, Jonák). Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Hanzlík, Veselý. Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 22:39. Průběh zápasu: 1:0, 1:4. Diváci: 1 108.

Vsetín: Žukov – Kajínek, Říha, Ondračka, O. Němec, Smetana, Jenáček, Voženílek – Jonák, Přikryl, Rob – Jenyš, Lichanec, Berger – Sihvonen, Klhůfek, Klímek – Hořanský, Š. Bláha, Vítek.

Poslední vzájemný zápas

6. kolo: HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 2:1

Branky a nahrávky: 5. Beránek (Miškář, Šik), 38. Miškář (Haman) – 26. Sihvonen (Říha, Berger). Rozhodčí: Zavřel, Jaroš – Polák, Roupec. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1350. Střely na branku: 34:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Dukla: Neužil – Bilčík, Mareš, Jáchym, Kočí, Kowalczyk, Haman, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus (A), Seman, Fronk – Cachnín, Juda, Brož
Vsetín: Sachr – Smetana (A), Ondračka, Němec (A), Kajínek, Jenáček, Říha, Voženílek – Jenyš, Jonák (C), Hořanský – Klímek, Klhůfek, Rob – Berger, Přikryl, Sihvonen – Vítek, Berzinš, Bláha

Kapitán Dukly Josef Skořepa se po posledním utkání proti Prostějovu nechal slyšet, že střelecká (ne)produktivita týmu už není žádnou legrací. Třeba si on i celý tým rozpomene na loňské finále, kdy v šesti zápasech nastříleli Jihlavští svému soupeři dvacet branek a ve druhém utkání se "Skořápka" trefil i při vlastním dvojnásobném oslabení tří proti pěti. Foto: Natálie Egartová

19. kolo Chance ligy, sobota 5. listopadu 2022

Předehrávka, čtvrtek 3. listopadu 2022: HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Baník Sokolov (18:00)
HC Slavia Praha – SC Marimex Kolín (15:00)
LHK Jestřábi Prostějov – PSG Berani Zlín (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Frýdek-Místek (17:00)
HC Stadion Litoměřice – DRACI PARS ŠUMPERK (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dynamo Pardubice B (17:30)

20. kolo Chance ligy, pondělí 14. listopadu 2022

Předehrávka, neděle 13. listopadu 2022: PSB Berani Zlín – SK Horácká Slavia Třebíč (15:30)
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (Pelhřimov, 17:30) - vstupenky zde
HC Baník Sokolov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Slavia Praha (18:00)
HC Frýdek-Místek – SC Marimex Kolín (18:00)

Tabulka Chance ligy po 18. kole