1:2
(1:0, 0:2, 0:0)

Dukla si před pauzou spravila chuť, ze Vsetína veze výhru 2:1

05.11.2022 / Václav Trávníček

Dukla měla po dvou porážkách před sebou těžký úkol. Jela totiž na led Vsetína, který čtyřikrát v řadě zvítězil. Domácí se dostali do jednobrankového náskoku už v 8. minutě a dlouho tento stav drželi. Ve druhé třetině se ale Jihlavě podařilo stav otočit díky Harkabusovi, který dvě vteřiny před koncem třetiny poslal Jihlavu střelou z první do vedení. Ve třetí třetině se už skóre neměnilo ani při odvolání domácího gólmana, kdy se Vsetín dostal do několika velkých šancí. Jihlava tak podruhé v sezoně porazila Vsetín 2:1 a po dvou nevydařených zápasech v Pelhřimově znovu naplno bodovala.
05.11.2022 17:00, Chance Liga - 19. kolo

VHK ROBE Vsetín

Žukov – Kajínek, Říha, Ondračka, Němec, Smetana (A), Jenáček, Voženílek – Jonák (C), Přikryl, Rob – Hořanský, Lichanec, Berger – Sihvonen, Klhůfek, Klímek – Bláha, Berzinš, Vítek (A)
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Bilčík, Kolář, Dvořák, Jáchym, Kočí, Haman – Jungwirth, Skořepa (C), Šik – Harkabus (A), Miškář, Fronk – Beránek, Pořízek, Křehlík – Cachnín, Juda, Brož
2
Branky a nahrávky: 8. Přikryl (Rob, Jonák) – 36. Miškář (Dvořák, Bilčík), 40. Harkabus (Šik, Dundáček). Rozhodčí: Zubzanda, Cabák – Kráľ, Maňák. Vyloučení: 5:4, navíc Říha (VSE) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3090. Střely na branku: 30:22. Zblokované střely: 17:14. Vhazování: 29:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Úvodní dvacetiminutovka přinesla velký tlak Valachů, kteří permanentně zaměstnávali hostujícího gólmana Berana. První velkou šanci měl na hokejce Sihvonen, jenž se před brankovištěm zorientoval ze všech hráčů nejlépe, ale pod tlakem nedokázal kotouč propasírovat na brankovou čáru. Co se nepodařilo jemu, dokonal Roman Přikryl. Ten po Robě pokusu vracel puk před Berana tak šikovně, až si jej strážce hostující svatyně nešťastně tečoval za svá záda – 1:0.

Valaši mohli vedení navýšit v následné přesilovce, vypracovali si řadu šancí, ovšem žádná úspěchem neskončila. Nejblíže ke vstřelení gólu měl Němec, tváří v tvář Beranovi ovšem poslal kotouč mimo. Jihlavský gólman se následně zaskvěl proti Robovi, jehož projektil zlikvidoval lahůdkově lapačkou. Domácí měli skutečně navrch, zdobil je dobrý pohyb a vyhrávali osobní souboje. Hosté zahrozili až v závěru třetiny v početní výhodě, kdy se prudkou střelou prezentoval Skořepa, ovšem Žukov svůj tým podržel.

Dukla si souvislý tlak v útočném pásmu vypracovala až kolem 28. minuty. Ani jeden střelecký pokus Jihlavských si však cestu mezi tři tyče nenašel. Na druhé straně zahrozili z protiútoku domácí. Rob dobruslil kotouč, zpoza branky hledal Jonáka, ten však tísněn obranou zakončil nepřesně. Obrovskou šanci měl Miškář, jenž orazítkoval tyčku Žukovovy klece. Když Vsetínští následně přečkali pětiminutové oslabení, zdálo se, že i po čtyřiceti minutách budou mít ke třem bodům blíže.

Jenže pak Jihlava dvakrát udeřila. Patrik Miškář nabral rychlost podél pravého mantinelu, přebruslil bránícího útočníka a dostal se do samostatného úniku, který proměnil přesnou střelou pod vyrážečku – 1:1. Necelé dvě vteřiny před druhou sirénou pak Ujčíkovi svěřenci zužitkovali dvojnásobnou přesilovku. Šik nabil na levý kruh Tomáši Hakabusovi, ten dělovkou z první překonal přesouvajícího se Žukova a otočil skóre ve prospěch hostů.

Vsetín nastoupil do třetího dějství s cílem zlepšit efektivitu v zakončení, to se mu ovšem dlouho nedařilo. Jihlava navíc mohla pojistit vedení, když bylo proti domácím nařízeno trestné střílení. Zkušený Skořepa však tentokrát na Žukova nevyzrál. Drama na Lapači vrcholilo, Klhůfek ve slibné příležitosti nastřelil tyčku Beranovy brány. Domácí se hnali za vyrovnáním, ale čas hrál proti nim. Dukla nakonec těsný náskok uhájila a odvezla si z Lapače tři body za výhru 2:1.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Začátek zápasu byl trošičku opatrný z obou stran, ale od gólu, který nám Vsetín vstřelil, můžeme mluvit o pro nás nešťastném, jsme jen díky našemu gólmanovi nedostali těch gólů mnohem víc. Pokud si dobře pamatuji, tak to bylo snad 18:4 na střely pro domácí dle našich záznamů. Tam opravdu jenom díky gólmanovi jsme zůstali ve hře. Druhá třetina byla ovlivněna vyloučeními na obě strany, z naší strany hloupé fauly, ze strany domácích také. Kdybych se měl vyjádřit k našim přesilovkám, tak by to nebyla úplně slušná slova, takže to nechám být s tím, že jsme využili přesilovou hru 5 na 3, která ten zápas vlastně rozhodla. Lépe nám šlo oslabení, ve kterém jsme vstřelili gól. Dokonce v tom stejném oslabení jsme mohli i odskočit, když jsme trefili břevno. Takže ve druhé třetině to bylo opravdu o speciálních týmech. Třetí třetina byla vyhrocená, taková bláznivá z obou stran. Ale takticky jsme to dobře zvládli, i když jsme se ke konci dostali pod tlak, kdy domácí odvolali gólmana. Bylo tam spoustu obětavosti, spoustu zablokovaných střel, já můžu dneska našim hráčům jedině poděkovat a pogratulovat k odvedené práci. Když pominu první třetinu, tak tam bylo bruslení, osobní souboje a bojovnost. Vše samozřejmě podpořené výborným gólmanem.

Radim Kucharczyk (VHK ROBE Vsetín): V první třetině jsme měli dát o gól víc, asi by to vypadalo jinak. Dukla se poté chytla toho, co jí bylo nabídnuto, z přesilové hry dali góly a tím to otočili. V závěru už byl určitý tlak, ale už to zavřeli, v tomto jsou oni dobří a dnes si tady vzali tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie