Dukla bude nadále postrádat dva důležité hráče, další by se měli brzy vrátit

10.11.2022 / Daniel Lhotský

Marodka Dukly se po posledním zápase proti Vsetínu rozrostla. Dobrou zprávou však je, že někteří hráči by dle posledních informací neměli dlouhodobě chybět a brzy by se měli vrátit do tréninků a zápasů. Konkrétně se jedná o Radka Pořízka, Tobiáše Handla a Miloslava Jáchyma.

Havránek se Semanem zůstávají dlouhodobě mimo

Tomáš Havránek do sezony zatím vůbec nenastoupil, Filip Seman si odvezl vážné zranění z ledu Poruby. Vyhlídky u těchto hráčů bohužel nejsou vůbec dobré. „Zranění nohy Tomáše Havránka se malými krůčky lepší, ale stále není v žádném tréninku. Ještě to může být celkem na dlouho. Co se týče Filipa Semana, ten je po operaci a nikdo teď nedokáže odhadnout, jakým způsobem se bude rekonvalescence po náročném zranění vyvíjet, každopádně to také nebude nic krátkodobého,“ potvrdil špatné zprávy ohledně zdravotního stavu hráčů sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Filip Seman podstoupil operaci po zranění na ledě Poruby a nyní se zotavuje. Bohužel zatím není jasné, kdy by se mohl útočník Jihlavy vrátit do sestavy. Foto: Markéta Křížová.

Dobré zprávy ohledně Pořízka, Jáchyma a Handla

O něco lépe situace vypadá u dalších zraněných hráčů Dukly. Především nepříjemný střet Radka Pořízka s Jiřím Říhou, který disciplinární komise potrestala distancem do 25. 11 pro Říhu, naštěstí dopadl pro útočníka Dukly relativně dobře, bez dlouhodobých následků. „Radek Pořízek s největší pravděpodobností v pondělí proti Litoměřicím nenastoupí, ale věřím, že by to nemělo být dlouhodobé, že by měl v nejbližší době nastoupit. Tobiáš Handl s týmem trénuje, tudíž by měl být připravený nastoupit do sestavy. Miloslav Jáchym je otřesený, zatím není v tréninku, ale také by to nemělo být nic vážného,“ doplnil Tomáš Vrábel.

Střet Radka Pořízka s Jiřím Říhou vypadal hrůzostrašně. Letní posila Dukly ale naštěstí odešla jen s lehkým zraněním a Pořízek by se měl brzy vrátit na led. Foto: Nela Dittrichová.