Po přestávce ihned do akce. Dukla se v Pelhřimově střetne s Litoměřicemi

13.11.2022 / Daniel Lhotský

Chance liga na nic nečeká a po reprezentační pauze opět nabídne třízápasový týden. Už v pondělí 14.11. nabídne téměř kompletní 20. kolo, ve kterém na domácím ledě v Pelhřimově Dukla přivítá ve speciálních Army dresech Litoměřice. Ty jsou aktuálně jen o dva body pod Jihlavou. Vstupenky na tento speciální zápas můžete zakoupit na tomto odkazu. Pokud se nedostanete přímo na stadion, můžete sledovat utkání na Onlajny.cz nebo na Hokejka.tv

Army game v Jihlavě vždy nabízí speciální zážitek. Kromě speciálních dresů zápas navštíví také vzácný host, pro fanoušky je také přichystaná přestávková soutěž. Více o historii Army zápasů na Dukle najdete zde. Další významnou událostí je VI. Charitativní týden Chance ligy, který začíná už v pondělí. Dukla se do něj také zapojila a do speciální aukce věnovala dva zajímavé předměty.

Litoměřice se podobně jako minulou sezonu drží v lepší polovině tabulky. Nezastavilo je ani ukončení svazového projektu Dukla, které klubu kromě odchodu hráčů přineslo jistě i určitou finanční ztrátu. Z posledních pěti zápasů Litoměřice sice jen dva zvítězily, ale ve čtyřech z nich dokázaly vybojovat alespoň bod. „Povinné“ výhry Litoměřice zapsaly doma proti Šumperku a Pardubicím B a na ledě Kolína a Poruby zvládly uloupit alespoň bod za prodloužení. Celkově se 30 body drží Litoměřice aktuálně šesté místo se ztrátou pouhých dvou bodů na třetí Přerov a čtvrtou Duklu.

V brance Litoměřic vládnou dva Králové. Většinu zápasů odchytal ten zkušenější, Tomáš Král, který letos chytá už šestou sezonu v dresu Litoměřic v řadě. Několikrát už dostal šanci zachytat si i v Extralize. Největší osobnosti v obraně Litoměřic a lídrem celého týmu je bez pochyb Jan Výtisk, hráč, který v dresu Liberce nebo Vítkovic děsil soupeře svou tvrdou hru. Po sestupu Benátek do druhé ligy Litoměřice získaly na výpomoc také velký talent Bílých Tygrů Davida Aubrechta, i ten přináší do týmu řadu zkušeností z extraligy. Dalšího talentovaného obránce v sezoně 2020/21 získaly Litoměřice na Vysočině, konkrétně Jakuba Černohorského. Toho si mohou někteří fanoušci pamatovat ještě z působení v juniorce či A-týmu Dukly.

Kanadskému bodování Litoměřic vládne Lukáš Válek s 20 body za 8 gólů a 12 asistencí. Válek už v minulosti vypomáhal Litoměřicím z Litvínova, až letos se ale stal plně hráčem Stadionu. Osm gólů na svém kontě mají i Tomáš Guman a Filip Kuťák, na ně si obrana Dukly bude muset dát velký pozor. Velkou porci zkušeností do útoku z Extraligy už druhou sezonu přináší Jaroslav Kracík, bývalý hráč Plzně. V dresu Litoměřic také bojuje o svou šanci v extralize Tomáš Chlubna. Odchovanec Dukly ve službách Českých Budějovic letos nastoupil pouze do pěti extraligových zápasů. Dalších deset pak odehrál právě v Litoměřicích, je tedy možné, že se v pondělí postaví i svému mateřskému týmu. Celkově tak Litoměřice nabízí vyrovnaný kádr, ve kterém vedle zkušených hráčů z extraligy působí řada mladých talentů, kteří se snaží do nejvyšší soutěže teprve dostat, případně si říct o větší šanci na ledě.

Poslední zápas Litoměřic

19. kolo: HC Stadion Litoměřice – DRACI PARS ŠUMPERK 6:3

Branky a nahrávky: 5. Kracík (Procházka, J. Šedivý), 7. Procházka (Kuťák, Slavíček), 18. P. Svoboda, 29. Slavíček (Válek, Guman), 32. Jícha (Válek, Guman), 41. Kuťák (Válek, Jícha) – 8. Svoboda (Jelínek), 10. Žálčík (Dudycha), 60. Žálčík (Průžek, Nedvídek). Rozhodčí: Zavřel, Svoboda – Kokrment, Beneš. Vyloučení: 7:7. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 220. Střely na branku: 39:41. Zblokované střely: 8:8. Vhazování: 35:36. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2.

Litoměřice: Král – Jebavý, Hampl, Šedivý, Aubrecht, Výtisk, Veber, Němec – Válek, Jícha, Guman – Procházka, Kuťák, Slavíček – Ton, Kracík, P. Svoboda – Cikhart, Pártl, Gajda.

Poslední vzájemný zápas

7. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 5:3

Branky a nahrávky: 7. Válek (Holý, Guman), 26. Holý (Kracík, Chlubna), 51. Kuťák (Válek), 54. Kuťák (Svoboda, Chlubna), 60. Procházka (Kracík) – 5. Čachotský (TS), 39. Harkabus (Dvořák, Miškář), 49. Menšík (Kowalczyk, Haman). Rozhodčí: Bejček, Jechoutek – Kokrment, Horažďovský. Vyloučení: 1:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1020. Střely na branku: 38:31. Zblokované střely: 17:30. Vhazování: 31:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3.

Litoměřice: Král – Marcel, Němec, Výtisk (C), Holý (A), Jebavý (A), Hampl, Mikyska – Válek, Jícha, Guman – Procházka, Kracík, Slavíček – Svoboda, Kuťák, Chlubna – Zabloudil, Vitouch, Gajda

Jihlava: Beran – Bilčík, Dundáček, Jáchym, Kočí, Kowalczyk, Haman, Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus (A), Menšík, Seman – Cachnín, Juda, Brož

První vzájemné utkání v této sezoně rozhodovala až třetí třetina. V posledních deseti minutách zvládly Litoměřice otočit stav z 2:3 na 5:3 a uhájit tak doma všechny body. Foto: Karolína Štolcová

20. kolo Chance ligy, pondělí 14. listopadu 2022

Předehrávka, neděle 13. listopadu 2022: PSB Berani Zlín – SK Horácká Slavia Třebíč (15:30)
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (Pelhřimov, 17:30) - vstupenky zde
HC Baník Sokolov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Slavia Praha (18:00)
HC Frýdek-Místek – SC Marimex Kolín (18:00)

21. kolo Chance ligy, středa 16. listopadu 2022

HC Stadion Litoměřice – PSG Berani Zlín (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava (18:00)
SC Marimex Kolín – HC Dynamo Pardubice B (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC ZUBR Přerov – DRACI PARS ŠUMPERK (18:00)
HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek (18:00)