2:5
(0:1, 0:3, 2:1)

Army game se Dukle nevydařil. Góly vstřelila až v závěru za rozhodnutého stavu

14.11.2022 / Tomáš Lysý

Na polovinu listopadu tradičně připadá jihlavský Army Game a Dukla v něm i letos nastoupila ve zbrusu nových dresech připomínající armádní tématiku a Den válečných veteránů. Štěstí jí ale nepřinesly. V deváté minutě poslal Litoměřice do vedení jihlavský odchovanec Tomáš Chlubna a ve druhá části se Stadion prosadil hned třikrát. Dukla korigovala stav až v závěru. Na začátku 59. minuty se trefil Tobiáš Handl a o dvaadvacet sekund později dal první gól za A-tým i junior Hynek Peš. Jihlavští zkusili ještě hru bez brankáře, ale kontaktní gól už nevsítili a naopak sami inkasovali - 2:5.
14.11.2022 17:30, Chance Liga - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Dundáček, Bilčík, Kolář, Kočí, Dvořák, Haman, Chvátal – Peš, Skořepa (C), Šik – Harkabus (A), Miškář, Fronk – Beránek, Handl, Křehlík – Cachnín, Juda, Brož
2

HC Stadion Litoměřice

Král – Jebavý (A), Aubrecht, Výtisk (C), Veber, Hampl, Holý (A), Černohorský – Válek, Jícha, Chlubna – Procházka, Kuťák, Slavíček – Ton, Kracík, Svoboda – Cikhart, Pártl, Gajda
5
Branky a nahrávky: 59. Handl (Křehlík), 59. Peš (Handl, Kolář) - 9. Chlubna (Výtisk, Jícha), 25. Kuťák (Veber, Slavíček), 32. Kuťák (Procházka, Slavíček), 33. Jícha (Válek, Černohorský), 60. Holý. Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Štofa, Polák. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 576. Střely na branku: 35:34. Zblokované střely: 11:6. Vhazování: 31:30. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

Průběh utkání

Army game 2022, speciální dresy na armádní motivy, uctění památky Válečných veteránů a státní hymna. To byl začátek zápasu Dukla – Litoměřice, ve kterém mohli jít Jihlavští rychle do vedení. Ex-litoměřický útočník Miškář ale zblízka nepřehodil ležícího brankáře Krále a ani při dorážce se nikdo z jeho spoluhráčů neradoval. Naopak se radovali hosté. Jícha pálil od modré a mezi kruhy nehlídaný Tomáš Chlubna přizvedl puk do horního rohu bezmocného Maláče, který v aktuální sezoně poprvé strážil jihlavské brankoviště. Tím také první třetina skončila, jelikož Jihlava v závěru nevyužila početní výhodu.

Stadion ve druhé části navázal na aktivní první třetinu a v čase 24:24 navýšil své vedení. Od modré tentokrát střílel Veber a ačkoliv proti jeho pokusu Maláč zasáhl, volný Filip Kuťák měl s dorážkou zblízka jednoduchou práci. Dukla poté přestála oslabení, ale minutu a půl po jeho konci inkasovala potřetí. Přečíslení dva na jednoho využili Litoměřičtí na jedničku, Veber poslal puk z pravé strany mezi kruhy na Filipa Kuťáka, jenž nedal Maláčovi žádnou šanci a během sedmi minut se radoval podruhé. O minutu a půl později vedl Stadion o čtyři branky. Po další nedůslednosti v jihlavské defenzívě získal puk na pravé straně Josef Jícha a vystřelil hostům klidné vedení.

I se zdánlivě rozhodnutým stavem se snažila Dukla něco udělat, jenže střely jihlavských hokejistů končily na Královi, jenž byl pro svůj tým jistotou. Červenožlutým se zkrátka nedařilo, když mohl jet Skořepa po Kolářově pasu sám na branku, puk mu uskočil od hokejky. Litoměřičtí si tak hlídali bezpečný náskok, ovšem v závěru si cestu za výhrou lehce zkomplikovali. Jihlava se prosadila až za stavu 58:03, kdy Tobiáš Handl zblízka poslal do sítě Křehlíkovu přihrávku na brankoviště. O dvaadvacet sekund vykřesal svému týmu naději Hynek Peš. Sedmnáctiletý mladíček se trefil za A-tým poprvé, když jej zpoza branky našel Kolář a jihlavský talent poslal puk pod horní tyč. Dukla ihned po buly zkusila hru bez gólmana, nicméně kontaktní branku už nevstřelila a naopak Jan Holý trefou do prázdné klece uzavřel gólový účet zápasu. Jihlava tak padla s Litoměřicemi i podruhé v sezoně - 2:5.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (HC Stadion Litoměřice): Odehráli jsme povedené utkání i s troškou štěstí. Většinu utkání jsme se drželi našeho herního plánu, ze kterého jsme bohužel na malou chvilku vypadli z role a Dukla nás zatlačila. Do konce jsme se pak trošku strachovali o výsledek, jelikož tlak soupeře byl enormní a měl šance. Nám se ale podařilo dát gól do prázdné branky a tím jsme se uklidnili.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme vstoupili dobře. Jenže jsme opět nevyužili šance. Od našeho prvního oslabení v úvodní třetině se nám hra trošku zhroutila a pak z nějaké vážnější akce soupeře jsme dostali branku do víka. Od této doby jsme byli takoví nemastní - neslaní. Dělali jsme spoustu věcí navíc, což vyvrcholilo ve druhé třetině, kdy nám soupeř nasypal tři branky a rozhodl o zápasu. V závěru třetí třetiny jsme sice dokázali vstřelit dva góly, za což můžeme být možná rádi, ale pokud budeme hrát tak, jako jsme hráli ve druhé třetině, tak na nějaké výsledky nemůžeme moc pomýšlet. Dělali jsme chyby. Sice jsme nějaké šance neproměnili, trefili jsme tyčky a břevna, ale pořád nehledáme dorážky, naopak soupeř dorážky využil. V tomto se musíme zlepšit, ale o tom se bavíme od začátku sezony a je to hrozné trápení. Věřím tomu, že kdybychom se rvali od začátku zápasu tak, jako v posledních deseti minutách, tak se nám to vrátí ve vstřelených gólech. Ale za odehrané dvě třetiny nebo třetinu a půl se odráželo v šancích, které jsme nebyli schopni proměnit a to rozhodlo o výsledku zápasu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie