Nejdelší štreka v rámci Chance ligy. Jihlava jede až do dalekého Sokolova

15.11.2022 / Tomáš Lysý

Jedem a nezastavujem. Oblíbené spojení dvou slov zejména pro příspěvky na sociálních sítích. A také pro nadcházející dlouhý jihlavský trip. Červenožlutí totiž zajíždí až do dalekého Sokolova, takže každá ušetřená minutka na cestě bude vhod. Po zdolání bezmála 300 kilometrů dlouhé štreky nastoupí jihlavští hokejisté ve středu 16. listopadu 2022 od 18:00 na Zimním stadionu v Sokolově proti tamnímu Baníku, jenž byl jejich soupeřem v semifinále play off 2022. Duel 21. kola Chance ligy můžete sledovat zde nebo na hokejkaTV.

Dukla má svému soupeři rozhodně co vracet, před měsícem a čtvrt totiž v Pelhřimově po dvou třetinách vedla 2:1, ale padla 2:3. Od té doby se ale mnohé změnilo. Jihlava z dvanáctí následujících zápasů zapsala sedm výher, Sokolovští v jedenácti zápasech vyhráli pouze čtyřikrát. Naposled ale zdolali silný Vsetín 3:2, když před vlastními diváky zvládli otočit nepříznivý stav do tříbodového konce.

Soupiska Sokolova
Realizační tým Sokolova

Změn doznal i realizační tým Sokolova. Hlavním trenérem je stále Martin Štrba, nicméně na postu asistenta už nemá k dispozici Vojtěcha Šika, bratra jihlavského útočníka Otakara Šika. Mladý a perspektivní kouč se přesunul do nedalekých Karlových Varů, kde „čichne“ k Tipsport extralize jako asistent trenéra. Místo něj se na post asistenta kouče vrátil Petr Holejšovský, který je v klubu bez nadsázky od rána do večera, jelikož zastává i post šéftrenéra mládeže a vedoucího trenéra juniorů a dorostu.

Ve stále poměrně vyrovnané tabulce patří Sokolovu desátá pozice se ziskem 26 bodů a bilancí osmi výher (jedné za dva body) a jedenácti porážek (tří za bod). Dílčím problémem týmu velký počet inkasovaných branek – 59, protože jen tři týmy jsou v tomto ohledu horší než Sokolovští. Ty také trápí domácí zápasy, jelikož se ziskem 13 bodů doma ze sedmadvaceti možných se řadí až na předposlední místo v tabulce (Jihlava je na tom „doma“ pouze o dva body a o tři příčky lépe). Z tradičního okénka statistik je třeba vyzdvihnout Jaromíra Kverku, který je nejlepším střelcem i jasně nejlepším nahrávačem týmu (7+16). V obraně hraje prim ex-jihlavský bek Jan Pohl, který čtyři branky dal a na dalších devět nahrál. Jen o asistenci méně má útočník Matěj Zadražil, jenž předešlé dva roky strávil v Jihlavě a letos naskočil již do čtyř zápasů v extralize za Karlovy Vary. Kratší či větší vzpomínky na Duklu mají i útočník Martin Osmík nebo brankář Vladislav Habal.

Poslední zápas Sokolova

20. kolo: HC Baník Sokolov – VHK ROBE Vsetín 3:2

Branky a nahrávky: 31. Vrhel (Kverka, Vracovský), 36. Vracovský (Tomek, Novák), 45. Weinhold (Pohl, Kverka) – 8. Berzinš (Němec, Ondračka), 19. Sihvonen (Přikryl, Rob). Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Beneš, Kokrment. Vyloučení: 8:6, navíc Tomi (Sokolov) 5 min, Berzinš (Vsetín) 5 min. Využití: 2:1. Diváci: 503. Střely na branku: 26:30. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Sokolov: Zajíček – Jan Novák, Tomek, Pohl, Baláž, Weinhold, Rulík, Klejna – Vracovský, Kverka (A), Vrhel – Osmík, Zadražil, Berka – Jurčík (A), Rohan (C), Tomi – Stehlík, Novotný, Švec

Poslední vzájemný zápas:

8. kolo Chance ligy: HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov 2:3

Branky a nahrávky: 10. Handl (Brož), 38. Handl (Dundáček, Cachnín) – 9. Kverka (Safin, Vracovský), 43. Pohl (Safin, Vracovský), 53. Kverka (Safin, Vracovský). Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Jindra, Štofa. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 516. Střely na branku: 27:29. Zblokované střely: 9:9. Vhazování: 32:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Dukla: Beran – Dundáček, Matějíček, Dvořák, Haman, Jáchym, Kočí, Kowalczyk – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus (A), Seman, Mácha – Cachnín, Handl, Brož
Sokolov: Cichoň – Novák (C), Klejna, Baláž, Pohl, Weinhold, Rulík, Tomek – Vracovský, Kverka (A), Safin – Osmík, Zadražil, Hauser – Švec, Jurčík (A), Tomi – Ton, Vrhel, Stehlík

Otakar Šik již nebude moct vrátit svému bratrovi porážku z prvního vzájemného zápasu. Vojtěch Šik si totiž vyzkouší angažmá mezi smetánkou, ze Sokolova zamířil jako asistent trenéra do Kalových Varů. Foto: Nela Dittrichová

21. kolo Chance ligy, středa 16. listopadu 2022

HC Stadion Litoměřice – PSG Berani Zlín (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava (18:00)
SC Marimex Kolín – HC Dynamo Pardubice B (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC ZUBR Přerov – DRACI PARS ŠUMPERK (18:00)
HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek (18:00)

22. kolo, sobota 19. listopadu 2022

Předehráno: PSG Berani Zlín – HC ZUBR Přerov 5:1
HC RT TORAX Poruba 2011 – SC Marimex Kolín (16:00)
HC Baník Sokolov – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Litoměřice (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Slavia Praha (17:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Frýdek-Místek (18:00)
Dohrávka, neděle 20. listopadu 2022: HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (16:30, Pelhřimov) - vstupenky zde

Tabulka Chance ligy po 20. kole