1:2
(0:0, 1:1, 0:1)

Patrik Miškář rozhodl o výhře nad Sokolovem

16.11.2022 / Tomáš Lysý

První branka v celém zápase padla až ve druhé třetině, když z dorážky Duklu poslal do vedení Patrik Miškář. Ačkoliv se o několik minut později povedlo domácím srovnat, tak v 55. minutě se střelec první branky dostal mezi čtyři hráče Sokolova. To se mu povedlo a následně zakončoval k horní tyčce.
16.11.2022 18:00, Chance Liga - 21. kolo

HC Baník Sokolov

Zajíček – Tomek, Novák, Baláž, Pohl, Rulík, Weinhold, Krejčí – Vrhel, Kverka, Vracovský – Berka, Zadražil, Osmík – Tomi, Rohan, Jurčík – Švec, Novotný, Stehlík
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Bilčík, Kolář, Kočí, Dvořák, Haman – Beránek, Skořepa, Šik – Harkabus, Miškář, Fronk – Peš, Handl, Křehlík – Cachnín, Juda, Brož
2
Branky a nahrávky: 28. Weinhold (Rohan, Tomi) – 25. Miškář (Fronk), 55. Miškář (Fronk). Rozhodčí: Bejček, Květoň – Belko, Baxa. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 526. Střely na branku: 35:22. Zblokované střely: 9:4. Vhazování: 21:17. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Zápas dvou semifinálových soupeřů uplynulého play off začal od podlahy. Již ve druhé minutě totiž brankář Beran, který ještě v minulé semifinálové sérii chytal za Sokolov, zneškodnil samostatný únik produktivního Kverky. Velkou šanci měla i Dukla, při brejku dva na jednoho zastavila Beránkovu radost tyčka. Následovala série tří vyloučených hráčů, dvou na straně Dukly a jednoho na straně Sokolova, ale bez gólového využití. Více ze hry sice měl domácí Baník, nicméně svou dílčí převahu zužitkovat nedokázal.

Zkraje druhé třetiny se Dukla ubránila dalšímu oslabení a hned po něm udeřila. Fronk zachytil vyhození domácích a bryskně adresoval přihrávku pro Patrika Miškáře, který se první střelou ještě neradoval, ale z dorážky se již nemýlil. O tři minuty později se radovali i domácí. Při sokolovském přečíslení dokázal Beran vychytat Tomiho i Rohana a dokonce i první dorážku Martina Weinholda, ale proti druhému pokusu téhož hráče v mlýnici před brankou už byl krátký - 1:1. Také v dalším průběhu zápasu přišly na řadu přesilové hry. Tentokrát dvě početní výhody nezužitkovala Dukla, jednu její soupeř, proto se šlo do kabin za smírného stavu.

Třetí třetina byla opatrná. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která by jej mohla stát drahocenné body. Střelecké pokusy sice přicházely, nicméně bez gólového zužitkování. Rozhodnutí, stejně jako v prvním vzájemném zápasu, přišlo v závěru utkání, který byl tentokrát šťastnější pro Duklu. V čase 54:09 se totiž Patrik Miškář vůbec nezalekl, že má na modré puk a před ním jsou hned čtyři hráči soupeře. Namířil si to nejjednodušší cestou k brance, odmítl tři soupeře a tváří v tvář Zajíčkovi jej obstřelil - 1:2. Dvě a půl minuty před koncem podržel Duklu brankář Beran proti střele Osmíka a byť se Sokolov následně snažil o vyrovnání při hře bez brankáře, úspěšný nebyl. Jihlava tak oplatila soupeři porážku z prvního měření sil a z daleké cesty veze domů tři body - 2:1.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Byl to upracovaný zápas, ve kterém jsme určitě tahali za kratší konec a povedla se nám krádež bodů ze Sokolova. Jsme za to rádi, protože sami jsme si několikrát zažili opačnou situaci, kdy jsme v zápasu byli lepší a nezískali jsme body. Pozitivem byl výkon gólmana Adama Berana, dvě branky "Miškiho" a hra v oslabení. Jinak hra pět na pět i přesilovky nebyly v tomto utkání naší silnou stránkou.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Mrzí nás, že se nám nepodařilo získat body. Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém jsme předvedli dobrý výkon a nepouštěli Jihlavu do žádných větších šancí. Bohužel se opět ukázalo, že se trápíme v koncovce. Branky nám dává skoro jen jeden útok a to je málo. V sobotu nás čeká další zápas, ve kterém už chceme konečně střeleckou smůlu prolomit a bodovat