Duklu čeká druhé derby Vysočiny v této sezoně, netradičně v neděli

19.11.2022 / Daniel Lhotský

Zápas, na který se těší většina fanoušků Dukly, je tu! Druhé derby o Vysočinu v této sezoně se odehraje netradičně až v neděli 20. listopadu od 16:30 v azylu Dukly v Pelhřimově. Kromě zajímavého zápasu plného emocí se fanoušci mohou těšit také na doprovodný program a budou moci přispět i na dobrou věc. Vstupenky na duel s Třebíčí můžete zakoupit na tomto odkazu.

Informace o utkání

Během přestávky po první třetině se mohou fanoušci těšit na vystoupení krasobruslařky z Pelhřimova. Právě po tomto vystoupení budete moci vhodit nové plyšové hračky na led. Hračky se následně věnují nemocnicím v Pelhřimově, Jihlavě a Třebíči, zapojit se tak mohou i fanoušci hostů. Vzhledem k povaze utkání a očekávané vysoké návštěvě na utkání budou utkání doprovázet speciální opatření, o kterých se dočtete více zde.

Třebíč stejně jako minulý rok drží od začátku nejvyšší příčky. Aktuálně se nachází ve vyrovnané tabulce na druhém místě. Venkovní zápasy se Třebíči sice moc nedaří a v tomto ohledu patří mezi nejhorší v celé lize, doma ale ještě ani jedno utkání neprohrála a pouze ve dvou musela vybojovat výhru až v prodloužení. V brance Třebíče nejčastěji chytá Pavel Jekel, který po 15 odchytaných zápasech drží úctyhodný průměr přes 93% úspěšných zákroků. V obraně se činí především nová posila Horácké Slavie Antonín Bořuta. Ten stihl během 16 zápasů zapsat už 11 asistencí a ve statistice +/- drží 5 plusových bodů. Daří se také mladému obránci Davidovi Turečkovi. Dostal prostor ve všech zápasech této sezony a trenérům se odvděčil třemi góly a asistencí.

Kanadskému bodování týmu vládne Martin Dočekal. Ten už v Třebíči nastupoval i v minulosti v rámci spolupráce Brna a Třebíče. Letos hrál zatím jen v Chance lize a drží průměr přesně bodu na zápas, aktuálně má na svém kontě 9 gólů a 12 asistencí. Nejpilnějším střelcem je aktuálně Ladislav Bittner, který za 21 zápasů stihl nastřílet už 12 branek a připsal si 5 asistencí. Obrana Dukly si musí dát pozor i na Matěje Psotu, který během 17 utkání vstřelil 5 branek a 9 gólových nahrávek.

Poslední zápas Třebíče

21. kolo, Třebíč – Poruba 2:0

Branky a nahrávky: 21. Holec, 60. Dočekal. Rozhodčí: Zavřel, Jaroš – Roischel, Štěpánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1026. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 2:0.

Třebíč: Jekel– Tureček, Bořuta, Hunkes, Forman, Furch, Poizl – Psota (C), Bittner, Dočekal (A) – Mat. Novák, Vodný, Holec – Ferda (A), D. Michálek, Krliš – Svoboda, Šilhavý, Meluzín – Michalčuk.

Poslední vzájemný zápas

9. kolo, Třebíč – Dukla 4:1

Branky a nahrávky: 13. Dočekal (Forman), 35. Bittner (Psota, Vodný), 58. Bittner, 58. Michálek (Forman, Furch) – 28. Dundáček (Skořepa). Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Zídek, Kleprlík. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 2813. Střely na branku: 30:35. Zblokované střely: 8:15. Vhazování: 34:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Dukla: Beran – Dundáček, Kachyňa, Kowalczyk, Haman, Jáchym, Kočí, Matějíček – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus (A), Seman, Fronk – Cachnín, Handl, Brož

Třebíč: Jekel – Poizl, Tureček, Kovář, Hunkes, Forman, Furch – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Svoboda, Vodný, Holec – Ferda (A), Michálek, Krliš – Meluzín, Novák, Michalčuk

Dukle se poslední dobou proti Třebíči nedaří a již čtyřikrát po sobě proti svému rivalovi prohrála. Alespoň bod po nájezdech se Jihlavě podařilo získat před více než rokem. Autor: Nela Dittrichová

22. kolo Chance ligy, dohrávka neděle 20. listopadu 2022

HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (16:30, Pelhřimov) - vstupenky zde

23. kolo Chance ligy, středa 23. listopadu 2022

HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Baník Sokolov (17:30)
SC Marimex Kolín – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Frýdek-Místek – DRACI PARS ŠUMPERK (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC Slavia Praha – PSG Berani Zlín (18:00)