2:6
(2:1, 0:3, 0:2)

Derby o Vysočinu končí jasnou výhrou Třebíče

20.11.2022 / Natálie Poláčková

Výjimečně se hrálo 22. kolo Chance ligy v neděli. V Pelhřimově nastoupila Dukla proti svému rivalovi SK Horácká Slavia Třebíč. Ačkoliv se domácí dostali již v první minutě do vedení zásluhou Tomáše Harkabuse, tak se hostům povedlo snížit ve 14. minutě. Poté ještě o 40 vteřin později přišla branka Patrika Miškáře, ale to byla poslední gólová radost Dukly. Třebíč dokázala obrátit zápas a nakonec Dukla inskasovala šest branek.
20.11.2022 16:30, Chance Liga - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran (41. Wolf) – Dundáček, Bilčík, Kolář, Kočí, Dvořák, Haman, Chvátal – Jungwirth, Miškář, Šik – Harkabus, Skořepa, Fronk – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Brož
2

SK Horácká Slavia Třebíč

Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Hunkes, Poizl, Furch – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, Vodný (A), Novák – Krliš, Michálek, Meluzín – Michalčuk, Šilhavý, Svoboda
6
Branky a nahrávky: 1. Harkabus (Skořepa), 15. Miškář – 14. Bittner (Holec, Furch), 29. Dočekal (Psota, Vodný), 30. Holec (Vodný, Forman), 39. Holec (Novák, Bittner), 44. Psota (Bittner, Vodný), 48. Psota (Forman). Rozhodčí: Hucl, Rapák – Bohuněk, Peluha. Vyloučení: 3:4, navíc Dvořák (JIH) - Tureček (TRE) oba 5 minut. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1436. Střely na branku: 30:22. Zblokované střely: 6:11. Vhazování: 32:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6.

Průběh utkání

Již v úvodu třetiny šla Jihlava do vedení, když Tomáš Harkabus zpracoval odražený kotouč. Ten bekhendem dostal za záda Jekela. Po třech minutách se Třebíč dostala do velké šance před brankou, jenže Bittner nedokázal zpracovat poskakující puk do odkryté branky. Přišlo vyloučení Michálka, ale toho Dukla nevyužila. Několik minut poté se do šance dostal Pořízek, ale ten tvrdou střelou na Jekela nevyzrál. Pak ale přišel tlak hostů před bránou Jihlavy. Toho využil Ladislav Bittner, který od modré prostřelil Berana mezi betony. Po minutě a půl se Dukla radovala z gólu. Z téměř nulového úhlu nahodil jeden kotouč do brány, zde ho tečoval rukavicí Patrik Miškář, který tak znovu zařídil vedení Dukly. Po zbytek třetiny se do šancí dostávaly oba celky, ale ani na jedné straně už branka nepadla.

Zpočátku druhé periody měla Dukla hned dvakrát šanci na navýšení svého vedení, když se hosté nechali vyloučit. Ani jednoho však domácí nevyužili. Pak ale přišlo vyloučení domácího kapitána a Třebíči trvalo minutu, než toho využila. Po sérii přihrávek na pravém kruhu vystřelil z první Martin Dočekal a trefil se k bližší tyči. Beran už se sem nestihl přesunout. O další minutu a půl později se hosté radovali znovu. Tentokrát zásluhou Miroslava Holce, který z kruhu trefil horní roh brány. Domácí celek měl problém dostat se do útoku, čemuž nepomohlo ani vyloučení Cachnína. Této přesilovky ale hosté nevyužili. V čase 38:59 se znovu prosadil Miroslav Holec, který znovu trefil horní kruh, ale tentokrát z mezikruží.

Dukla vystřídala gólmany, ale příliš to týmu nepomohlo. Vyloučení Handla pomohlo další brance Třebíče. Matěj Psota vypálil z prostoru mezi kruhy a propálil Wolfa. Současného vyloučení Dvořáka a Turečka nikdo nevyužil, několik vteřin po návratu hráčů na led ale Matěj Psota obkroužil bránu a podruhé dostal puk do brány. Domácí se několik minut poté stále dostávali do šancí, ale ani jedna z nich neskončila za zády Jekela. Vyloučení Holce ještě mohlo Jihlavě pomoct, ale vzhledem k tomu, že toho domácí hráči nedokázali využít, tak další branku už jsme v zápase vidět nemohli.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Byla to noční můra, já stále doufal, že se z toho probudím. První třetina byla z naší strany ještě slušná v našem podání. Ale bohužel bolest celého začátku sezony je proměňování našich šancí, tlaku do brány a celkově našeho projevu. Za stavu 2:1 jsme měli přesilovky, klasicky jsme z nich nic nedali. Soupeř dostal první a hned ji proměnil. Myslím si, že to je ten rozdíl mezi týmy, že Třebíč dokáže ve speciálních formacích dávat góly a my je nedáme, naopak ještě inkasujeme. Musím soupeři pogratulovat. Druhá a třetí třetina už byl de facto jen jeden tým na ledě. Měli lepší pohyb, byli silnější v osobních soubojích a po zásluze zápas zvládli a vyhráli.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): My jsme první třetinu neodehráli vůbec dobře. Jihlava měla lepší pohyb, nastoupila na nás a dostala nás pod tlak. My jsme v pohybu zaostávali prvních dvacet minut a měli jsme pomalá řešení situací. Z většiny střel jsme se dostali pod tlak, byli jsme neorientovaní v našem předbrankovém prostoru. K druhému gólu se nechci vůbec vyjadřovat, tam ať si každý udělá obrázek sám. My jsme z toho byli takoví zaskočení, přepadení. V kabině jsme si řekli, že je to derby a že musíme zlepšit pohyb, mít větší hlad po vítězství. Protože prvních dvacet minut bylo od Jihlavy viditelně lepších. Já si myslím, že si to kluci vzali k srdci. Od druhé třetiny, co jsme si vytvořili za šance, jsme využili, což nás nakoplo. Od druhé třetiny jsme převzali iniciativu my a byli jsme lepším mužstvem. Myslím si, že jsme to zaslouženě dotáhli do úspěšného konce. K Jihlavu jsme už pak k ničemu moc nepustili a výborným týmovým výkonem body vybojovali.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie