Snad nás výhra nakopne do druhé poloviny soutěže, přeje si Radek Pořízek

04.12.2022 / Tomáš Lysý, Václav Tomšů

Tři body dvakrát po sobě získala Jihlava počtvrté v sezoně. Vítězství na ledě B-týmu Pardubic potvrdila doma proti Slavii Praha v Army game zápasu, navíc ve speciálních dresech s vojenskou tématikou a k poděkování válečným veteránům. „Atmosféra byla úžasná, přišli i lidi. Dresy jsou navíc moc hezké a já v nich hrál první zápas, protože poprvé jsem byl zraněný. Jsme rádi za tři body v takovém zápasu, ve kterém jsme uctili veterány,“ těší Radka Pořízka, jenž v utkání zaznamenal dvě branky a uvažuje, že army dres vydraží pod stromeček pro své rodiče za jejich podporu během hokeje. A vy budete moct také, aukce totiž co nevidět začne.

Dva zápasy proti týmům z chvostu tabulky Dukla zvládla. Z osmého místa se sice neposunula dopředu, ale od druhého Vsetína jí dělí pouhé čtyři body a od třetí Třebíče tři. „Zápas bych zhodnotil tak, že jsme konečně vyhráli doma. Nebylo to však v Pelhřimově, ten je pro nás nějak zakletý. K tomu jsme dali více jak dva góly, byl to úspěšný zápas pro nás všechny a snad nás to nakopne do druhé půlky soutěže,“ usmívá se Radek Pořízek s tím, že body bude třeba sbírat. Hned v pondělí hraje Dukla proti Porubě, na kterou z osmého místa ztrácí jen sedm bodů.

Právě „Pořez“ srovnával krátce po úvodním gólu Slavie na 1:1 a na začátku 43. minuty vstřelil vítěznou branku. Dal tak dva góly, přitom do tohoto zápasu rozvlnil síť soupeře třikrát! Za vstřelené branky ocenil spoluhráče a zároveň je na ledě pořádně oslavil. „Góly padly asi z nějaké pohody nebo štěstí, které se ke mne přiklopilo, jelikož tam byly šťastné dorazy puků. Kluci z lajny mi k brankám dost pomohli, za což bych jim chtěl poděkovat. A moje oslava? Je to spíše improvizace. Člověk má v sobě emoce, takže prostě něco vyvede a já navíc gólů zatím moc nedal. Vždycky proto něco vyvedu a tohle gesto ke mne patří. Snažím se dělat jednu a stejnou oslavu,“ směje se Radek Pořízek a na jeho slavení se můžete podívat ve videorozhovoru, kde odpovídá i na otázku, zda bude chtít army dres, ve kterém se dvakrát trefil, získat v aukci. „Určitě, chěl bych nějaký menší dárek pro rodiče za jejich podporu a že mne podporují v tomto sportu. Dát jim nějaký dárek pod stromeček,“ prozrazuje krásné gesto jihlavský útočník.

Radek Pořízek po vítězství v Army game proti Slavii 5:2

Autor videa: Václav Tomšů

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 5:2

Autor videa: HokejkaTV