5:2
(0:0, 2:2, 3:0)

Druhý Army game vítězný! Dukla v Jindřichově Hradci skolila Slavii

03.12.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté představili Army dresy a poděkovali válečným veteránům i na druhém azylu v Jindřichově Hradci proti Slavii, kde se v první třetině čekalo na branku marně. Jako první se na začátku druhé části prosadili Pražané, ale Dukla rychle otočila stav. Nejprve srovnal Radek Pořízek a poté využil přesilovku Jiří Fronk. Do kabin se ale šlo za nerozhodného stavu, sešívaní v poslední minutě vyrovnali. Ve 43. minutě ale Tecl zpoza branky narýsoval přesný pas na Radka Pořízka a Dukla znovu vedla. Vedení týmu ve speciálních dresech navýšil v přesilovce Vítězslav Brož. Zbylých jedenáct minut zápasu si Jihlava bezpečně pohlídala a když Pražané odvolali gólmana, trefil Tomáš Harkabus prázdnou klec - 5:2.
03.12.2022 16:30, Chance Liga - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Dvořák, Kolář, Kočí, Jáchym, Haman – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus, Skořepa, Fronk – Tecl, Handl, Křehlík – Cachnín, Pořízek, V. Brož
5

HC Slavia Praha

Málek – Klikorka, Hejda, Němeček, Roth, Žovinec, Szathmáry – Šmerha, Žejdl, Kulda – Stehlík, Růžička, J. Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Havrda, Pšenička, Simon
2
Branky a nahrávky: 26. Pořízek (Dvořák, Cachnín), 30. Fronk (Miškář), 43. Pořízek (Tecl, Křehlík), 49. V. Brož (Miškář, Šik), 60. Harkabus (Jáchym) – 24. Simon (Němeček, Havrda), 40. J. Brož (Stehlík, Kern). Rozhodčí: Bejček, Zavřel – Roupec, Polák. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 755. Střely na branku: 31:28. Zblokované střely: 4:7. Vhazování: 32:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Průběh utkání

Po slavnostním začátku zápasu, kdy byli oceněni tři váleční veteráni, z toho dva in memoriam, se začalo pořádně zostra. Přečíslení Slavie dobře zastavila jihlavská obrana a následně ujel do úniku Chlubna, který byl faulován a sudí nařídil trestné střílení. Ovšem mladý útočník v něm blafákem na Málka nepřelstil. Zahrozili také hosté, v nepřehledné situaci před brankou zvonila za Beranem tyčka. Poté jihlavský brankář vytáhl Růžičkovo zakončení do bližšího růžku svým ramenem. Pražané začínali být aktivnějším týmem, ale proti jejich zakončení byl Beran vždy na místě. Na konci třetiny měli Slávisté přesilovou hru, se kterou ale naložili ledabyle, stav se tak neměnil.

Jinak tomu bylo na začátku druhého dějství. Oslabení sice ještě Dukla přestála, ale poté inkasovala. Němečkovo nahození totiž před brankou tečoval Michal Simon a puk kolem betonu Berana prošel do sítě. Vedení Slavie trvalo jen dvě a půl minuty. Dvořák z kruhu vybruslil na střed, vystřelil, puk se dostal před brankou k Radku Pořízkovi a ten i přes sevření dvou beků nezaváhal. O čtyři minuty později již Dukla vedla. Jiří Fronk si v přesilovce udělal prostor na levém kruhu, sjel si blíže k brance a parádní střelou poslal puk pod horní tyč. Zvýšit jihlavské vedení mohl Cachnín, jehož ale Málek v samostatném úniku vychytal.

Slavia v těchto chvílích zápasu hodně vypadla z role, další jihlavskou šanci zastavil až faul hostí. Když se zdálo, že Dukla si do kabin odnese jednobrankový náskok, přišlo vyrovnání hostí. Samostatný únik Kerna ještě Beran akrobaticky vychytal. K puku se na kruhu dostal Stehlík, narýsoval přesný pas před branku na Jaroslava Brože, který byl na chvilku nestrážen a sklepl puk přesně k tyči.

Do třetí části vstoupila Dukla výborně. Tecl si s pukem vyjel kolem branky a nahrál na Radka Pořízka, který si sjel přesně na levý kruh a nemýlil se. Ve 49. minutě šel na trestnou lavici Růžička a domácí se podruhé radovali v přesilovce. Vítězslav Brož dostal mezi kruhy nahrávku od Miškáře a z pokleku se trefil přesně k tyči. Tento gól Duklu hodně uklidnil, svěřenci trenéra Viktora Ujčíka se začali soustředit na poctivou defenzívu s rychlými protiútoky.

Pět a půl minuty před koncem dostala Slavia výhodu přesilovky, jenže hned po buly fauloval ex-jihlavský forvard Mrňa a hrálo se ve čtyřech. Pražané se dvě a půl minuty před koncem odhodlali ke hře bez brankáře, ale snížit nedokázali a naopak 50,5 sekundy před koncem trefil Tomáš Harkabus prázdnou klec - 5:2.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): V našem případě jsou ty zápasy furt stejné. Máme tam slušné pasáže, hrajeme dobrou systémovou hru, ale pak během zápasu přijde nějaká individuální chyba a zkušená družstva, jako je třeba Jihlava, jí potrestají, a my zápasy těsně ztrácíme. V naší situaci by bylo možná lepší hrát úplné h****, ale občas nějaké body vybojovat.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): My jsme do zápasu vstoupili dobře, jeli jsme hned trestné střílení, které jsme bohužel nevyužili. Pak se první třetina vyrovnala a skončila 0:0. Poté ve druhé třetině, když jsme se dostali do vedení 2:1, tak jsme měli nějaké šance, ale místo toho, abychom dali nějaké góly a odskočili, tak uděláme na konci třetiny hrubku a soupeř vyrovná. Ve třetí třetině nám vyšla přesilovka, tím jsme si pomohli, dali jsme další gól, poté poslední byl do prázdné. Největší problém jsme dnes měli s brejky soupeře, kdy v první a druhé třetině bylo spoustu přečíslení, která nechceme a na která upozorňujeme. Ale bohužel, vždy nám někdo vyjede, nebo se zapomene, a potom přijde přečíslení a hoří to gólem. Ale samozřejmě: Pět gólů, dvě využité přesilovky, ubráněná oslabení a tři body. My můžeme být jedině spokojení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie