Sice jsme prohráli, ale nemáme se za co stydět, myslí si Radek Pořízek

28.12.2022 / Tomáš Lysý

Potřetí v sezoně již jihlavští hokejisté Vsetín neporazili. Po vedení Valachů sice Dukla záhy srovnala, ale deset minut před koncem trefili hosté vítěznou branku a při závěrečném tlaku červenožlutých stvrdili výhru gólem do prázdné klece. „Zápas se mi hodnotí těžce, jelikož jsme si nezasloužili prohrát. Od začátku a v některých fázích zápasu jsme byli určitě lepším týmem. Bohužel Vsetín měl štěstíčko a podařilo se mu dát dva góly z teče. Tím si naklonil štěstí na svojí stranu a vyhrál za tři body,“ povídá útočník Radek Pořízek, jenž zařídil srovnání na 1:1.

Vyrovnávací branka přišla vhod, padla totiž čtyři minuty poté, co Vsetín vstřelil úvodní gól zápasu. „Dostal jsem nádhernou křižnou přihrávku od Vlasty Bilčíka a jel jsem jeden na jednoho. Zkusil jsem prohodit beka a puk se odrazil za soupeřovu branku. Viděl jsem, že je Maksim z brány a že když ho trefím, tak by to tam mohlo spadnout. Povedlo se,“ popisuje svůj vyrovnávací gól, který byl na dalších osmnáct minut posledním. Poté se opět trefil Vsetín, i druhá trefa Valachů skončila v síti díky teči.

Dukla se poté nemohla dostat do nějakého výraznějšího tlaku, až v závěru se jí povedlo sevřít soupeře před ex-jihlavským gólmanem Žukovem. Jenže dobrá šance a poté závar umocněný přesilovou hrou kýžené vyrovnání nepřinesl. Vsetín naopak dvanáct sekund před koncem trefil prázdnou branku. „Možná nám chybělo v závěru nějaké štěstí, možná jsme měli i křeč v rukou. Diváci nás hnali celých šedesát minut, řvali a povzbuzovali nás. Atmosféra byla elektrizující a dost nám pomohla k nějakému výkonu. Sice jsme prohráli, ale nemáme se za co stydět, jelikož výkon byl fakt dobrý,“ uzavírá hodnocení zápasu hráč s číslem 40.

Radek Pořízek po porážce 1:3 se Vsetínem

Autor videa: Daniel Lhotský

Radek Pořízek po porážce 1:3 se Vsetínem

Autor videa: HokejkaTV