1:3
(0:0, 1:1, 0:2)

Dukla před výbornou kulisou poprvé v sezoně podlehla Vsetínu

27.12.2022 / Tomáš Lysý

První třetina šlágru kola mezi Duklou a Vsetínem, hraného před výbornou diváckou atmosférou, branku nepřinesla. Skóre se měnilo až ve 28. minutě, kdy hosté využili přesilovku. O čtyři minuty později ale zařídil vyrovnání snajpr posledních zápasů Radek Pořízek. Deset minut před koncem šli Valaši znovu do vedení a na tuto trefu již Jihlavští přes dvě šance v závěru odpovědět nedokázali. Naopak dvanáct sekund před koncem trefil Vsetín prázdnou branku - 1:3.
27.12.2022 17:30, Chance Liga - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Chvátal, Kolář, Dundáček, Jáchym, Vala, Kočí – Chlubna, Miškář, Brož – Harkabus (A), Skořepa (C), Jungwirth – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Tecl
1

VHK ROBE Vsetín

Zhukov – Smetana (A), Krajčík, Němec, Jenáček, Voženílek, Ondračka – Klímek, Berzinš, Rob (C) – Hořanský, Bláha, Klhůfek – Berger, Přikryl, Sihvonen – Pětník, Štefka, Vítek (A)
3
Branky a nahrávky: 32. Pořízek (Bilčík, Chvátal) – 28. Berzinš (Smetana, Rob), 51. Klhůfek (Voženílek, Hořanský), 60. Hořanský. Rozhodčí: Jaroš, Valenta – Horažďovský, Kotlík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1495. Střely na branku: 31:21. Zblokované střely: 7:5. Vhazování: 30:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Již krátce před začátkem zápasu bylo jasné, že na šlágr kola Jihlava – Vsetín přijde dosavadní největší návštěva v pelhřimovském azylu. Souboj dvou velikánů české hokejové historie nakonec sledovalo téměř 1500 diváků. Většinu z nich, vyjma kotle Valachů, mohl již v páté minutě rozradostnit jihlavský forvard Chlubna, nicméně zblízka svého bývalého spoluhráče Žukova nepřekonal. Nedlouho poté si ruský brankář poradil i se zakončením Jungwirtha. Poté se dostávali do tlaku i Vsetínští, nicméně Vítkův pokus nebyl pro Berana problémem. Ve větších starostech byl jihlavský brankář v polovině čtrnácté minuty, kdy na nej jel sám Štefka, jenže těsně minul horní růžek.

Při Pětníkově vyloučení trefila Dukla tyčku a krátce po jeho návratu na led měli hosté obrovskou šanci. Beran vyjel proti dlouhému puku až na vrchol kruhu. Puk sice odehrál, ale kotouč se dostal na Bláhu, který střílel do branky, ve které stínoval pouze Chvátal, jenž ale stihl jeho střelu vyrazit! Na konci třetiny inkasoval tvrdý úder Vala, jehož trefil Voženílek, za což si šel odsedět dvě minuty. Ani druhou přesilovku ale Jihlavští nevyužili.

Slušná podívaná pokračovala i ve druhé třetině. Čtyři a půl minuty po jejím začátku si Dukla nedala pozor na střídání a hrála v šesti, oslabení ale zvládla bez problémů. Nikoliv už následující početní nevýhodu. Smetana vystřelil od modré a Daniels Berzinš uspěl s předbrankovou tečí. Jihlava kontrovala závarem před Žukovem, který ale situaci zvládl. Následně se už červenožlutí radovali. Radek Pořízek zavezl puk do pásma a poté i sám doklepl puk do sítě z předbrankového prostoru - 1:1. Další branka už ve druhé části nepadla, ani jeden z týmů si totiž gólové šance nevypracoval.

Třetí část byla od začátku velkým bojem. V kontextu toho, že oba vzájemné zápasy skončily 2:1 pro Duklu, mohl opět rozhodnout jediný gól. V čase 50:11 se k vítězství velmi přiblížili Valaši. Voženílkův pokus totiž ještě tečoval Pavel Klhůfek a Beran neměl příliš šancí zareagovat. Vsetín se poté začal ještě více soustředit na defenzívu a Jihlavu do souvislejšího tlaku vůbec nepouštěl. Dvě minuty před koncem získali domácí konečně buly před Žukovem, takže následoval jejich oddechový čas a hra bez brankáře Berana.

Necelou minutu před koncem mohl srovnat stav Pořízek, ovšem puk tváří v tvář brankáři do sítě nepropasíroval. Hra bez brankáře domácích byla umocněna přesilovkou, ve které ostře pálil Harkabus, nicméně vedle. Po provozu mezi kruhy se puk odrazil k Adamu Hořanskému, jenž trefil prázdnou klec a zařídil Vsetínu první vítězství nad Jihlavou v sezoně - 1:3.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Do první třetiny jsme vstoupili dobře, šli jsme do toho mnohem více bojovně, než Vsetín, a tím jsme se dostávali do šancí. Měli jsme tam dvě přesilovky, které jsme nesehráli úplně špatně, nějaké střely jsme tam měli, ale Max to pochytal. Ve druhé třetině jsme trochu pomohli Vsetínu v tom, že jsme přestali rozdávat puky z obranného pásma a nebyli jsme schopni dostat se do útočného pásma, takže Vsetín na nás tlačil a ve druhé třetině byl lepší. Třetí třetina byla vyrovnaná, bylo to pouze o tom, kdo ten gól dá. Zdálo se, že to půjde do prodloužení, bohužel jsme dostali dva tečované góly. V předbrankovém prostoru ohledně tečí byl Vsetín lepší. A poté v powerplay, i když jsme se do šancí dostali, tak nám to vždy skočilo, při zpracování i při střele z první, kdy už jsme si mysleli, že to skutečně bude gól. Oba gólmani podali skvělý výkon, dnes byl bohužel Vsetín podle mě šťastnější. Byl to opravdu vyrovnaný zápas, kterému by možná remíza slušela, ale oni dali o gól víc, poté při powerplay další, a vyhráli.

Radim Kucharczyk (VHK ROBE Vsetín): V první třetině si myslím, že na tom Dukla byla lépe, trochu to zavřela. Ve druhé třetině jsme zas byli o něco lepší my. Ve třetí třetině to bylo o tom, kdo ten gól dá. Kdyby ho dala Dukla, tak by to dopadlo spíše pro domácí, ale ten gól jsme dali my. Poté v závěru tam měli ještě pár střel, už to vypadalo, že ten gól dali, ale Žukov to tam měl a gólem do prázdné už se to jen potvrdilo.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie