Kapitán juniorky Matěj Vovsík zažije v Sokolově premiérový start za A-tým

20.02.2023 / Daniel Lhotský

Dukla se snaží dlouhodobě zapojovat nadějné hráče z dorostu a juniorky do A-týmu a ti nejlepší dostanou možnost startovat i v zápase Chance ligy. V Sokolově si první start za A-tým zapíše odchovanec Jihlavy a aktuální kapitán juniorského týmu Dukly, obránce Matěj Vovsík, který letos kromě Dukly nastoupil i do zápasů mládežnických výběrů České reprezentace.

V letošní sezoně už se junioři několikrát představili v obraně hlavního týmu Jihlavy. Během celé sezony pravidelně nastupoval Marek Chvátal, který zasáhl už do 22 zápasu druhé nejvyšší soutěže. Především na začátku sezony dostal příležitost v Áčku Martin Matějíček, ten stihl zatím 8 zápasů. Nyní dostane příležitost i kapitán Dukly do 20 let Matěj Vovsík. Všichni tři letos dostali pozvánky do mládežnických výběrů České reprezentace. Vovsík odehrál během poslední reprezentační pauzy Turnaj pěti ve Švédsku, kde dokázal vstřelit gól v zápase proti Švýcarsku a připsal si asistenci v utkání proti domácímu výběru. V extralize juniorů pak naskočil do 44 zápasů, ve kterých posbíral 16 bodů za 5 gólů a 11 asistencí.

Juniorka Dukly pod vedením kapitána Matěje Vovsíka kráčí ke skvělému výsledku v základní části a postupu do play-off. Za své výkony Vovsík dostane první příležitost ukázat se v A-týmu. Přejeme hodně štěstí v Sokolově! Foto: Ronald Hansel.