Po vyrovnání jsme si řekli, že se nic neděje. A chtěli jsme rozhodnout, říká Matěj Kravec

21.03.2023 / Tomáš Lysý

První výhra nad Vítkovicemi v sezoně přišla v pravý čas. Jihlavští junioři porazili svého soka hned v úvodním utkání čtvrtfinále play off a v sérii hrané na tři zápasy se tak ujali vedení 1:0. Rozhodující gól vstřelil v čase 55:02 útočník Matěj Kravec, který tak po 38 sekundách od vyrovnání Vítkovic vrátil svému týmu vedení. „První zápas série byl klasickým utkáním play off. Podali jsme týmový výkon, blokovali jsme střely a měli jsme v brance Malageho jako klíčovou zeď,“ říká autor vítězné trefy.

Jihlavští hokejisté zvládli první třetinu zápasu dobře. Vedli 1:0 po trefě Andreje Klapici, stejně jako v posledním vzájemném utkání ve Vítkovicích. Jenže zatímco tehdy ve druhé části inkasovali třikrát a nakonec prohráli 1:4, nyní drželi nejtěsnější vedení až do závěru zápasu. Po vyrovnání soupeře ale Dukla rychle odpověděla a vyhrála 2:1. „Nad úvodní výhrou se podepsal hlavně celý tým. První utkání série bylo klasickým play off zápasem, ve kterém rozhodují detaily. Měli jsme Malageho jako klíčovou zeď v bráně, blokovali jsme střely a každý hráč ukázal individuální dovednosti,“ povídá o vítězství útočník Matěj Kravec. „Možná nás soupeř trošku podcenil, ale ukázali jsme naší bojovnost a to, co zdobí Duklu. Dodržovali jsme hru, kterou po nás trenéři chtěli a vyšlo nám to,“ doplňuje útočník, který loni působil v Havlíčkově Brodě.

Během sezony zatím vstřelil devět branek, ale asi je jasné, že dosavadní desátá byla nejdůležitější. Rozhodla totiž o jihlavské výhře 2:1. Navíc padla krátce po srovnání soupeře. „Po obdrženém gólu jsme si řekli, že nevadí a branku hodíme za hlavu. Zápas jsme měli i tak dobře rozehraný. Chtěli jsme rozhodnout do konce základní hrací doby a padlo to tam,“ hlásí Matěj Kravec a povedlo se. „Po dobře nahozeném puku od našich beků předvedl Adam Rauš za brankou výbornou práci. Hodil mi puk na branku, já si dobře počkal mezi kruhy, zavřel oči a pustil jsem to tam. Puk se štěstím prošel za gólmana. Spíš to byla asistence nás obou, byla mezi námi asi nějaká symbióza,“ usmívá se autor vítězné branky.

Druhé utkání v sérii odehrají junioři již ve středu 22.3. od 15 hodin ve Vítkovicích. A my už nyní zveme všechny fanoušky Dukly, aby přišli juniorský tým podpořit v sobotu 25.3. od 17 hodin na malou halu CZ LOKO Arény!