Semifinálová série se přesouvá do Jihlavy, Dukla doma dvakrát vyzve Třinec

03.04.2023 / Tomáš Lysý

Jedno vítězství z ledu lídra základní části Třince dovezeno. Dukla se z Mini Werk Arény nevrátila domů s prázdnou a nyní platí, že pokud doma neprohraje žádný zápas, postoupí do finále play off DHL extraligy juniorů. Svěřence trenérů Michala Broše a Mariana Moravy ale čeká velmi těžká práce. První domácí zápas semifinálové série, hrané na čtyři vítězné zápasy, je na programu v úterý 4.4.2023 od 17 hodin v malé hale CZ LOKO Arény, druhé utkání následuje o den později ve stejný čas. Přijďte se podívat a podpořit mladé naděje jihlavského hokeje! Bude se vybírat dobrovolné vstupné, které půjde ve prospěch působení juniorů v play off.

Oproti Vítkovicím, se kterými Dukla v základní části čtyřikrát prohrála s hrozivým skóre 3:18, aby je ve čtvrtfinále vyřadila 3:0 n zápasy, má Jihlava s Třincem lepší vzájemnou bilanci. Právě s Oceláři totiž vstupovala do nové sezony a v malé hale CZ LOKO Arény je porazila 4:1. O měsíc a půl později přišla odveta na ledě Třince a i tu zvládla Jihlava lépe. Na dvě srovnání domácích totiž reagovala dvěma brankami Adama Rauše ve 47. a 49. minutě a zvítězila 4:2. Také třetí zápas vyšel lépe Jihlavě, jenž v moravskobudějovickém hájemství sice dvakrát ztratila vedení, ale na branku Vandase z 59. minuty již Třinec reagovat nedokázal - 3:2. Až ve čtvrtém vzájemném utkání se Oceláři dočkali a Duklu po otočce porazili brankou z 58. minuty 2:1.

Jak si jistě dobře vybavujete, první vzájemný zápas semifinálové série vyšel Dukle lépe a vyhrála jej 4:2 zejména díky skvělému začátku druhé třetiny. Tehdy červenožlutí dali soupeři tři branky v rozmezí sedmi a čtvrt minuty a nakonec zvítězili 4:2. Ve druhém utkání byl ale lepší Třinec. Na dvě domácí branky padla vždy jedna jihlavská a Oceláři po vítězství 6:3 srovnali stav série na 1:1. Nyní budou následovat další dva zápasy v Jihlavě a hrát se zcela jistě bude i páté utkání na ledě Třince v sobotu 8. dubna. Do finále totiž postoupí ten tým, kterému se podaří vyhrát čtyři zápasy.

Pokud se podíváme na statistiky všech šesti vzájemných zápasů, z jihlavské strany se nejvíce daří třem hráčům, kteří proti Třinci zaznamenali pět bodů. Jsou jimi Josef Broš (3+2), Daniel Pavelec (1+4) a Jakub Modl (0+5). Jen o bod méně má obránce Marek Chvátal (1+3). Na třinecké straně vládne s pěti brankami Miroslav Holinka (5+0) a pětibodový Jan Moškoř (2+3), tři hráči zaznamenali tři body: Adam Cedzo a Oskar Haas (1+2) a Robin Gerych (0+1).

Vstupné na oba dva jihlavské semifinálové zápasy je dobrovolné. Jeho výtěžek bude použit ve prospěch působení juniorů v play off.