3:4
(0:2, 1:0, 2:2)

Junioři sice dotáhli dvoubrankovou ztrátu, přesto těsně prohráli

04.04.2023

Stejně jako ve druhém semifinále, také ve třetím duelu měla Jihlava špatný vstup do zápasu a brzy prohrávala o dvě branky. V polovině zápasu sice snížil Lukáš Číhal, ale hosté se ve 46. minutě dostali znovu do vedení o dvě branky. I to však dokázala Dukla stáhnout. Během čtyř minut se trefil Tomáš Vandas a Adam Rauš. Nicméně krátce poté dal Jan Moškoř vítěznou branku Třince a Dukla tak padla 3:4. Hned další den - ve středu 5.4. od 17 hodin - však budou mít červenožlutí šanci na srovnání série na 2:2.
04.04.2023 17:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Vovsík (C), Vandas, Číhal, Tomšík, Ludvík – Jungwirth, Báťa, Klapica – Straka, Kuprijanov, Broš – Kravec (A), Menšík, Coufal – Pavelec, Sojka, Rauš (A)
3

HC Oceláři Třinec

Král – Kremnický, Pospíšil, Hrůzek, Buják, Kareš, Andrle, Volas – Ramik, Cedzo, Spěváček, Haas, Pánek, Kozlík, Gerych, Hlávka, Šilar, Moškoř, Jobánek, Šutý
4
Branky a nahrávky: 33. Číhal (Coufal, Kravec), 49. Vandas (Sojka), 53. Rauš (Menšík, Jungwirth) – 6. Hlávka (Andrle, Kozlík), 7. Gerych (Hrůzek, Ramik), 46. Šilar (Gerych), 54. Moškoř (Volas, Šilar). Rozhodčí: Maršálek, Grygera – Vašíček, Blažek. Vyloučení: 4:6. V oslabení: 1:1. Diváci: 190. Střely na branku: 43:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4. Stav série: 1:2.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Tým musíme za první třetinu pochválit. Plnili jsme přesně takový herní plán, jaký jsme si nachystali. Neříkám, že bychom vyloženě čekali na šance, ale vytvořili jsme si svou citlivou hrou brejkové situace. A máme rozdílové hráče, které jsou schopní tyto situace řešit. To se potvrdilo. I na začátku druhé třetiny jsme byli lepším týmem. Ale celý náš výkon zastavil gól z 1:3 na 2:3, který jsme inkasovali při vlastní přesilovce. Nemělo by se to stávat a zbytečně jsme dostali soupeře zpátky do hry. Závěr byl ve stylu play off. Emotivní a vše, co kolem toho je, k play off patří. Pro některé je to hodně hektické, ale na malém zimáčku v Jihlavě se nic jiného očekávat nedá. Velká gratulace pro celý tým, ale je to teprve druhý bod.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zápas se mi nehodnotí dobře. Už podruhé za sebou jsme prohráli kvůli špatnému vstupu do utkání. Nejsme mentálně připravení a nemáme touhu vyhrát první buly, vyhrát první souboj, obléct si černé montérky, pracovat a zasloužit si úspěch, ale tvrdou prací. Vůbec tomu nerozumím. Druhý zápas máme vstup, jako že si chceme zahrát hokej a když se nevrátí první útočník, tak se vlastně vůbec nic nestane. Ale hned jsme byli 0:2 pozadu a zápolili jsme s křečovitostí a dalšími věcmi. Snažili jsme se tým uklidnit a apelovat na nějaké morální vlastnosti. Kluci ukázali, co v nich je a že nejsme v semifinále náhodou. Jenže po emocionálním vzepětí, kdy jsme zápas dotáhli na 3:3, jsme si hned v dalším střídání necháme dát gól po tom, co prostě na chvíli polevíme v pracovitosti. Ujede nám pár detailů a to rozhodlo zápas. Pak už jsme naráželi na houževnatě a obětavě bránícího soupeře, který vyhrál, protože vítězství chtěl více, než my.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie