6:4
(1:3, 4:1, 1:0)

Junioři skvěle rozehráli pátý zápas semifinále, ale nedotáhli ho do vítězného konce

08.04.2023 / Šárka Kolková

Jihlavští junioři vstoupili do pátého zápasu semifinále skvěle a v desáté minutě vedli již 3:0. Postupně se trefil Matouš Menšík, Adam Rauš a Kevin Coufal. Jenže Třinec rychle snížil a zkraje druhé třetiny dvěma brankami vyrovnal. Dukla se ještě jednou vzepjala a vstřelila čtvrtou branku z hole Matouše Menšíka. Jenže Třinec opět srovnal a v přesilovce vstřelil vítěznou branku. V závěru zápasu se junioři mocně tlačili za vyrovnáním, což se jim ale nepodařilo a do prázdné klece inkasovali pošesté. Na velikonoční pondělí tak budou usilovat o to, aby jeli k sedmému zápasu na led Třince.
Celý tým juniorů zároveň děkuje Břetislavu Kociánovi za finanční příspěvek na pátý zápas semifinále!
08.04.2023 15:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Oceláři Třinec

Král (10. Klimek) – Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík
6

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík (C), Šabatka, Tomšík - Coufal, Modl, Menšík, Klapica, Jungwirth, Valach, Straka, Rauš, Kravec, Broš, Sojka, Pavelec
4
Branky a nahrávky: 11. Moškoř (Šilar, Haas), 22. Cedzo (Moškoř, Šilar), 22. Šutý (Spěváček, Pospíšil), 30. Andrle (Spěváček, Pospíšil), 31. Haas (Cedzo), 60. Cedzo (Šilar, Hrůzek) – 4. Menšík (Vovsík, Vandas), 9. Rauš (Menšík, Chvátal), 10. Coufal (Sojka, Cvhátal), 27. Menšík (Vandas, Rauš). Rozhodčí: Obadal, Cabák – Hanzlík, Veselý. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. Diváci: 203 Střely na branku: 39:46. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 6:4.

Průběh utkání

První třetina se domácím vůbec nepovedla. Hned ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu Matouš Menšík. Na něj o chvíli později navázal Adam Rauš, který dorazil napodruhé puk pod betony třineckého Krále. V desáté minutě vyhnal z brány Krále Kevin Coufal a rázem vedla Jihlava 3:0. O minutu později snížil Jan Moškoř, který využil třineckou početní výhodu. Hra se poté vyrovnala a Třinec se zlepšil co se týče aktivity.

Druhá třetina byla doslova z třineckých zmrtvýchvstání. Hned na začátku druhé třetiny dorazil puk z předbrankového prostoru Adam Cedzo. O chvíli později vzal zakončení na sebe Patrik Šutý, který v mezikruží zamíchal pukem a poslal puk Maláčovi pod betony. Matouš Menšík pak posunul Jihlavu znovu do vedení, když poslal na ledě puk Klimkovi pod betony. Pak ale domácí znovu vyrovnali, a to zásluhou Petra Andrleho, který se prosadil z přečíslení. Pátá odbila ve třicáté první minutě z hokejky Oskara Haase, jenž překvapil Maláče dělovkou a využil přesilovou hru.

Oba týmy do třetí třetiny vstoupily opatrně. Třinec se pak o něco víc zdržel v útočném pásmu, aby vstřelil šestý gól a uklidnil situaci, několikrát k tomu měli dobře nakročeno. Situaci si ale domácí zkomplikovali ve chvíli, kdy se v závěru třetiny vyloučit. Klimek několik střel zlikvidoval. Důležitý zákrok zapsal ve chvíli, kdy byl před ním úplně volný Jungwirth. Jihlava se necelé tři minuty před koncem hry rozhodla odvolat Maláče a tlačila se za vyrovnáním. Ale dát gól nedokázala. Naopak Oceláři se trefili půl minuty před koncem, když Šilar vyvezl kotouč do mezikruží, přihrál a Adam Cedzo poslal puk do brány z pravého kruhu - 6:4.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zbytečně euforický zápas z naší strany. Měli jsme výborný start a vstup se nám povedl. Nicméně momentum jsme ztratili okamžitě na začátku druhé třetiny. Podruhé v této sérii se nám stalo, že jsme vedli a Oceláři to otočili. Hned v prvním střídání druhé třetiny jsme nebyli připraveni. Nechali jsme Třinec vstřelit gól a ten se dostal do zápasu. Naši kluci to úplně vypustili. Samozřejmě, jsou to pro ně premiérové vypjaté chvilky v play-off. Musím říct, že domácí byly následující třetiny lepším týmem a my jsme ze hry nic neměli.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Utkání bylo těžké. V takové rychlosti dostat tři góly je špatné. Soupeř do nás šel a my museli odvolat brankáře. Byť jsme nechtěli, ale pomohlo to. Něco jsme si po první přestávce v kabině řekli, protože první vstup do třetiny byl špatný. Doběhlo nás to, ale ve druhé třetině hráli kluci dobře a se štěstím jsme dokázali utkání otočit. Ať už to probíhalo, jak chtělo, velká gratulace patří celému týmu. Už teď se těšíme na pondělí.