Z týmu se vyklubalo eso a černý kůň soutěže, říká útočník David Straka

15.04.2023 / Tomáš Lysý

Parádní sezona juniorů pokračuje. Dukla sice neprošla do finále, které jí uteklo jen těsně mezi prsty, ale nyní bude bojovat o třetí místo. První utkání dvojzápasu je na programu v sobotu 15. dubna 2023 od 17 hodin v Jihlavě a před zápasem zašel do kabiny juniorů i jednatel Bedřich Ščerban. „S kluky jsme se tomu zasmáli, bylo to hezké. Sice nás prohrané semifinále všechny mrzí, ale tohle je to, co nás popožene, abychom získali alespoň třetí místo. A doufám, že se na nás všichni přijdou podívat,“ povídá David Straka, útočník týmu, který dělá v celé sezoně Dukle radost.

Kdo by si byl pomyslel, že Dukla bude v polovině května bojovat o medaile. Juniorský tým musel také jezdit k domácím zápasům mimo Jihlavu, tahoun Matouš Menšík odešel do Olomouce, k tomu pouze čtrnáctičlenná soutěž a přímý sestup. Jihlava ale ukázala parádního ducha, tým kolem gólmana Filipa Maláče a kapitána Matěje Vovsíka zažil nejpovedenější juniorskou sezonu v historii jihlavského hokeje. „Na nic takového jsem nemyslel. V loňském roce bylo super, že jsme zůstali nahoře a nebojovali o sestup. Letos jsem čekal něco podobného a nakonec se z týmu vyklubalo eso, černý kůň. Jsme rádi za to, kde jsme,“ je nadšený David Straka a podobné pozitivní emoce má i pro diváckou návštěvnost na malém zimáčku, který je totálně zaplněný. „Bylo by super, kdyby se lidi přišli podívat i na první zápas o bronz. Všem nám to pomáhá a lidi to baví,“ dodává.

Proti Mladé Boleslavi nečeká jihlavské juniory jednoduchá práce. Ale to platí oboustranně. Vždyť čtyři vzájemné zápasy vždy skončili nejtěsnějším rozdílem jediné branky. Dukla vyhrála první měření sil za tři body, poté soupeře na jeho ledě zdolala v prodloužení. Následně dvakrát na nájezdy vyhrála Mladá Boleslav. „Hrál jsem proti nim jen dvakrát, ale v obou případech to bylo vždycky na krev. Pokaždé rozhodovaly chyby. Budou to skvělé zápasy a určitě se bude na co dívat. My do utkání dáme všechno a budeme chtít vyhrát. Třetí místo je pořád placka a chceme si pro ní s kluky dojít,“ hlásí odhodlaně David Straka!

Rozhovor s Davidem Strakou před zápasy o třetí místo

Autor videa: Tomáš Lysý

Statistiky vzájemných zápasů

Dukla - Mladá Boleslav 3:2, 2:1 pr., 4:5 sn., 2:3 sn.

Nejproduktivnější hráči:
Hynek Peš 4 (0+4), Václav Kudrna 3 (2+1), Tomáš Vandas 3 (1+2) - Marek Vlasák 4 (1+3), Karel Křepelka 3 (0+3)
Vyloučení: 23:17
Využití: 3:3
Střely: 126:161
Třetiny: 1:5, 5:2, 4:2 - 1:0 - 0:2