Dobrý týmový výkon, jsem rád za výhru, těšilo po zápase s Táborem Otakara Šika

08.08.2023 / Daniel Lhotský

Dukla odehrála v úterý první zápas letní přípravy a dokázala ho dotáhnout až do vítězného konce. Gólů v prvním utkání Jihlavy příliš nepadalo, o jediný během základní hrací doby se postaral Otakar Šik. „Samozřejmě v prvním zápase to bylo takové náročnější. Popasovali jsme se s tím dobře a jsem rád, že jsme vyhráli,“ hodnotil výkon Šik po konci zápasu.

„Byl to první zápas přípravy, samozřejmě tam byly nějaké chyby, ale s tím se dá počítat. Myslím, že jsme podali dobrý týmový výkon,“ shrnul zápas střelec Otakar Šik. V prvním zápase Dukla měla řadu nevyužitých přečíslení. Podle Šika za to mohla i nesehranost v prvním zápase. „Myslím si, že ano, první zápas na tom měl velkou roli. Věřím, že v budoucnu je budeme proměňovat a snad i co nejvíce vyhrávat.“

Hned v prvním zápase dokázal vyhlášený střelec Dukly vstřelit gól. „Tam to nějak vyplavalo na Štefančíka a pěkně mi to posunul. Já už jsem měl potom lehkou práci a dal to gólmanovi pod vyrážečku,“ popisoval Šik celou situaci. Pro svého nového spoluhráče měl po zápase pouze slova chvály. „Je to šikovný kluk, mladý, bruslivý. Já jsem s ním byl spokojený,“ řekl o Štefančíkovi.

Návrat do zápasového tempa nedělal Šikovi příliš velké problémy. „My jsme zhruba třetí nebo čtvrtý týden na ledě, takže už to bylo lepší. Ale samozřejmě v prvním zápase to bylo takové náročnější. Popasovali jsme se s tím dobře a jsem rád, že jsme vyhráli.“ Pro domácí odvetu s Táborem čeká i určité změny v sestavě. „Asi se to nějak obmění. Trenéři zkouší určité formace, nějakou souhru. Uvidíme zítra na tréninku, připravíme se na čtvrtek a půjdeme zase vyhrát,“ dodal po zápase.

Otakar Šik po výhře v prvním přípravném utkání v Táboře 2:1

Autor videa: Daniel Lhotský