1:2sn
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

První přípravný zápas úspěšně! Dukla přetlačila Tábor v nájezdech

08.08.2023 / Vít Trubička

Úvodní utkání letní přípravy vyšlo Jihlavským úspěšně! Proti druholigovému soupeři se Dukla jako první dostala do vedení, pak sice inkasovala, přesto nakonec dotáhla zápas do vítězného konce v samostatných nájezdech. V nich se prosadili všichni tři střelci, naopak vzadu precizně zavřel svůj prostor Filip Maláč. Díky tomu se tedy Jihlava může radovat.
08.08.2023 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Tábor

Gába – Hubata, Plášil, Jáchym, Horáček, Černý, Suchánek – Krliš, Matušík, Severa – Zeman, Milfait, Korkiakoski – Šulek, Dančišin, Seidl – Prášek, Zíb, Bárta.
1

HC Dukla Jihlava

Maláč – Dudycha, Bilčík, Vala, Dundáček, Dvořák, Kolář – Šik, Štefančík, Havránek – Jelínek, Handl, Krajč – Brož, Pořízek, Meluzín – Tecl, Straka, Cachnín.
2
Branky a nahrávky: 30. Zeman (Matušík) – 28. Šik (Štefančík), rozh. náj.: Pořízek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 842. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Do prvního zápasu letní přípravy na ledě jihočeského Tábora vstoupila Dukla trochu vlažnějším dojmem. Naopak domácí hned zkraje prověřili Maláčovu pozornost zakončením Václava Krliše. Jihlavští nad druholigovým soupeřem začali získávat převahu až od desáté minuty. I díky dvěma přesilovkám si vytvořili značné množství šancí, nicméně za záda gólmana Gáby nepropasírovali ani jednu z nich. Druhá perioda tak začala za bezbrankového stavu na obou stranách.

V prostřední třetině se také čekalo poměrně dlouho na úvodní gólovou trefu. V permanenci byli oba gólmani, nicméně do vedení se jako první dostala Dukla. V čase 27:29 se k odraženému kotouči dostal Otakar Šik a z pravé strany ho doklepl k odkrytému prostoru u bližší tyče.

Táborská odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat. V přesilové hře se utrhl do protiútoku Adam Zeman, který vystartoval směrem ke gólmanu Maláčovi a ve velké rychlosti uklidil puk za jeho záda.

Dukla se ovšem nevzdávala. Nejprve z rychlého brejku napasoval puk na branku Šik, následně v početní výhodě orazítkoval břevno Gábovy svatyně debutant v dresu Dukly Samuel Krajč. Přesto k samotnému gólu už nedošlo a i závěrečné dějství začalo vyrovnaným skóre.

Třetí periodu ovšem začal aktivněji Tábor. Domácím pomohla i další přesilovka, nicméně Maláč zvládl svůj tým udržet a posléze se i Jihlavští dostávali do nadějných příležitostí. Přesně do Gábovy lapačky nasměroval puk po důrazném probití se před branku Richard Cachnín. Krátce nato si dva táborské obránce obhodil Otakar Šik a zamířil dopředu, ani tato šance ale přesným zakončením neskončila.

Závěrečný tlak byl na obou stranách ve zbytku třetiny poměrně značný. Přesto už žádný gól k vidění nebyl a utkání za stavu 1:1 pokračovalo prodloužením.

Hned v jeho první minutě rozezvonili hráči Dukly hned dvakrát konstrukci klece Davida Gáby. Na druhé straně pak těsně minul Markus Korkiakoski. Největší akci ale měla Jihlava v přečíslení, z něhož vzešla střela Daniela Koláře z levého kruhu. Brankář Jihočechů se ale mezi třemi tyčemi zvládl rychle přesunout. I proto ani nadstavbová pětiminutovka gól nepřinesla a na řadu přišly samostatné nájezdy.

V nich se za Duklu prosadili všichni tři exekutoři, navíc Filip Maláč byl v brance neomylný. Dukla tak v prvním přípravném klání vítězí 2:1 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Zkrátka první zápas, dojmy jsou jako každou sezonu. Je potřeba říct, že tréninky zatím nesměřují k zápasům. Nabírá se kondice, nebereme ohled, jestli se hraje zápas, nebo není. Dnes byl dopoledne klasický trénink, hráči ještě měli posilovnu po tréninku, pro kluky nic jednoduchého. Tábor v tomto měl trochu výhodu, protože už mají odehraný první zápas.“

„V první třetině to možná bylo vidět, kdy jsme nebyli schopni zpracovat puk, furt nám někam odskakovaly. I výhra na nájezdy byla těžší, pro nás je spíš důležité, že jsme viděli řadu chyb, na kterých je potřeba zapracovat. Potřebujeme si k tomu hodně říct, ještě jsme toho tolik neprobrali. Na druhou stranu, akce tam byly krásné a já doufám, že nám to tam začne padat víc než během loňské sezony. Dneska to tak ještě nevypadalo, spálených šancí je ve hře zatím spousta.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie