Takový zápas nás posune dál, hodnotil utkání s Nitrou Jan Berger

24.08.2023 / Daniel Lhotský

Dukla zatím může být, minimálně co se výsledků týče, s letní přípravou maximálně spokojena. Jihlava zatím všechna utkání vyhrála, poslední utkání v Nitře skončilo 5:2 pro Duklu. Podruhé se v červenožlutém dresu objevil Jan Berger a i při svém druhém startu vstřelil gól. „Dnes se to hodnotí dobře, vyhráli jsme. Nitra byla kvalitní soupeř. Za mě to byl zápas, který nám v přípravě pomůže posunout se dál,“ shrnul Berger své pocity ze zápasu.

Jan Berger ve třetí třetině vstřelil krásný gól od modré. Jak ale sám popisoval, celá situace byla spíše o štěstí „Měli jsme tam šanci, odrazilo se to k obránci a ten mi to posunul na prostředek. Já už to napálil spíše silou, než abych nějak výrazně mířil. Nějak to tam propadlo.“

Pět výher z pěti zápasů potěšilo kromě fanoušků i samotné hráče. Podle Bergera však výsledky v letní přípravě to nejdůležitější. „Za mě výsledky během přípravy nejsou klíčové. Bylo by špatné hodně prohrávat, aby se o tom moc nepsalo, že se nedaří,“ říkal s úsměvem.

„Jinak za mě je příprava o dobrých zápasech, o tom říct si, co chceme do sezony hrát. Na výsledku zas tak nezáleží, na druhou stranu je příjemné porazit soupeře ze slovenské extraligy,“ vysvětlil hlavní přínos zápasu s Nitrou.“

Ráno před zápasem s Banskou Bystricou měli hráči spíše volnější program. Po dobrovolném rozbruslení přišla na řadu rozcvička na suchu. „Máme ráno led, hlavně asi pro gólmany. Asi si každý sám zvolí, jestli půjde nebo ne,“ popisoval Berger těsně po konci zápasu.

A s čím bude tým vstupovat do čtvrtečního zápasu proti Banské Bystrici? „Myslím si, že bude plán podobný jako vždy. Máme jasný styl, jakým se chceme prezentovat v zápasech, a to bychom chtěli ukázat i v zápase proti Banské Bystrici,“ dodal Berger.

Jan Berger po výhře 5:2 proti HK Nitra

Autor: Daniel Lhotský